Blog overzicht

/ TransIP Weekly #35

De TransIP Weekly is een blogpost waarin we de beste content buiten TransIP met je delen. Elke week publiceren we een lijst met de voor ons meest interessante artikelen, tools, tutorials en andere nieuwtjes. Doe er je voordeel mee!

Tools & resources


http.cat
Maak de mooiste statuspagina’s met deze kattenplaatjes. Vul een statuscode in tussen de brackets en voor je het weet leuk je jouw website op met de echte eindbazen van het internet.


Spatial
Overal samenwerken in augmented reality. Dat is de belofte die Spatial doet. In de demo op de website kan je goed zien hoe de toekomst van samenwerken er ook uit kan zien. 


Cruip
Op Cruip vind je gratis landingspagina’s voor websites van start-ups. Cruip verzamelt deze en biedt ze gratis ter download aan. 


Pennywise
Pennywise zorgt ervoor dat alles wat je met de tool opent, boven alle andere applicaties blijft zweven. Waarom de tool Pennywise heet? Pennywise houdt ook van zweven.


Make My Persona
Creëer je eigen buyer persona’s met deze handige tool van HubSpot. Daarnaast is er uitgebreide uitleg te vinden over wat een buyer persona eigenlijk is, mocht je dat nog niet weten.

De beste verhalen

How Facebook 3D photo’s work
Welke techniek gaat er schuil achter Facebooks nieuwste fototrucje?

Gallium nitride is the silicon of the future
Een energiezuinig alternatief voor silicon.

Machine learning spots natural selection at work
Wetenschappers gebruiken AI om evolutie in kaart te brengen.

The solo JavaScript developer challenging Facebook and Google
Een opmars naar de derde plek van JavaScript-frameworks in zijn eentje.

Auteursrecht door gebruik kunstmatige intelligentie, kan dat?
Charlotte gaat op zoek naar wie de maker van AI-geproduceerde content is.

Inspiratie

Tutorials & guides

14 most common WordPress errors and how to fix them
Iedereen maakt fouten, zeker als je ergens net aan bent begonnen. Dit blog laat de 14 meest voorkomende WordPress-fouten zien en geeft daarnaast aan hoe je deze oplost.

Graveyard Keeper: How the graphics effects are made
Een kijkje achter de schermen bij een gameontwikkelaar. Het blog vertelt en legt uit hoe sommige effecten en designelementen zijn gemaakt en hoe je deze in jouw build kan implementeren.

How To Install and Use TensorFlow on Ubuntu
AI is overal tegenwoordig en vaak heb je geeneens door dat je het aan het gebruiken bent. TensorFlow wordt ingezet bij het bouwen van neurale netwerken. Dit blog leidt je door de installatie van de software libary.

Volgwaardig

Computerphile
Van video’s met de illustere naam “Give Me Root” tot “AI and Logical Induction”. Computerphile geeft in zijn YouTube-video’s diverse inkijkjes achter technieken, hardware en software.

Listen Later
Sla elk YouTube-filmpje op als een persoonlijke podcast. Listen Later zorgt ervoor dat de audio uit de url wordt gehaald en als podcast wordt toegevoegd aan jouw persoonlijke kanaal.

Code Racer
Denk jij dat je de snelste coder van de vloer bent? Test jouw skills met de tools van Code Racer en kijk hoe goed je echt bent. Als je een beetje fanatiek bent, kom je hier regelmatig terug om te kijken of je jezelf verbeterd hebt.

Heb je zelf nog iets interessants gevonden in de afgelopen week? Laat het weten in de comments hieronder!

Tags:

Deel dit verhaal

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Weekly.

Reacties voor het blog zijn uitgeschakeld

Disqus reacties zijn niet beschikbaar omdat je Marketing-cookies hebt uitgeschakeld. Wil je toch reageren op het blog? Zet dan de marketing-cookies aan in jouw privacy instellingen.