Blog overzicht

/ TransIP Weekly #34

De TransIP Weekly is een blogpost waarin we de beste content buiten TransIP met je delen. Elke week publiceren we een lijst met de voor ons meest interessante artikelen, tools, tutorials en andere nieuwtjes. Doe er je voordeel mee!

Tools & resources


My Octocat
Even klaar met het harde werken? Creëer dan je eigen Octocat met deze handige tool. De Octocat is volledig van staart tot snorharen aan te passen.


Subscrib
Klaar met al die nieuwsbrieven in je inbox? Supscrib heeft de oplossing. Meld je aan voor de dienst, verander de nieuwsbriefabonnementen naar je nieuwe account en krijg het laatste nieuws overzichtelijk gepresenteerd. 


Correct Paard Batterij Nietje
Hoe creëer je veilige wachtwoorden? Je kan natuurlijk een wachtwoordmanager gebruiken, maar als je dat niet wil, kan je gebruikmaken van Correct Paard Batterij Nietje. Deze tool maakt een wachtwoordzin waar je zelf parameters voor kan aangeven.


My Data Done Right
De AVG geeft je het recht om je gegevens op te vragen, of te laten wijzigen. Toch is dit in de praktijk niet altijd even makkelijk. Deze tool van Bits of Freedom helpt je met het opstellen, versturen en bijhouden van jouw dataverzoeken.


Firefox Monitor
Benieuwd of jouw accountgegevens rondzwerven over de donkere delen van het internet? Vul je e-mailadres in bij Firefox Monitor en krijg direct te zien of en zo ja, waar jouw gegevens gelekt zijn.. 

De beste verhalen

The Third Wave of AI, Big Data and the Dodo
Goede regels worden door meer gevormd dan een hele lading voorbeelden.

A lightbulb is not an idea!
Waarom sommige afbeeldingen beter werken dan andere.

Dark Patterns And Other Design No-Nos For Mobile
Trucjes om onbedoelde aankopen te scoren zijn een no-go in mobiel webdesign.

My phone is spying on me, so I decided to spy on it
Simon Elvery gaat zijn telefoon monitoren op wat het toestel deelt.

Ditching Windows: 2 Weeks With Ubuntu Linux On The Dell XPS 13
Twee weken lang Ubuntu in plaats van Windows. Is er reden om terug te kijken?

Inspiratie

Tutorials & guides

TDD - From the Inside Out or the Outside In?
Moet je tijdens het programmeren beginnen met de details of juist het grotere plaatje eerst bekijken? Ontdek of de Inside Out- of juist de Outside In-methode beter bij je past.

How to Use the Contrast Checker in Chrome DevTools
Een belangrijk onderdeel van het maken van toegankelijke websites is het gebruiken van teksten met het juiste contrast. Leer hoe je Chrome Dev Tools kan inzetten en de leesbaarheid van je website aanzienlijk vergroot.

How to make your sites look good without 1 million slow-ass Google fonts
Google Fonts zijn tegenwoordig zo ingeburgerd dat je bijna zou vergeten dat een website er ook goed uit kan zien met standaardfonts! Bovendien wordt je website er ook nog eens sneller op. Bekijk welke fonts het proberen waard zijn.

Volgwaardig

OneLoneCoder
Javidx9 heeft een eigen YouTube-kanaal en post daar regelmatig tips, tricks en tutorials op over hoe je het beste kan leren coden. Zijn doel is te bewijzen dat iedereen kan leren programmeren.

What are the best subreddits for UX/UI designers?
Geïnteresseerd in het verbeter van de gebruikerservaring op je website? Verschillende subreddits dienen als een waardevolle bron van inspiratie. In dit artikel is alvast voor je uitgezocht voor welke subreddits jij je alvast mag inschrijven.

Lapa Ninja
De populaire landingspagina-verzamelaar Lapa Ninja is nu ook begonnen met het verzamelen van kwalitatieve tutorials. Bekijk deze learn-afdeling om kennis te maken met Sketch, Figma, illustraties en meer.

Heb je zelf nog iets interessants gevonden in de afgelopen week? Laat het weten in de comments hieronder!

Tags:

Deel dit verhaal

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Weekly.

Reacties voor het blog zijn uitgeschakeld

Disqus reacties zijn niet beschikbaar omdat je Marketing-cookies hebt uitgeschakeld. Wil je toch reageren op het blog? Zet dan de marketing-cookies aan in jouw privacy instellingen.