Blog overzicht

/ TransIP Weekly #33

De TransIP Weekly is een blogpost waarin we de beste content buiten TransIP met je delen. Elke week publiceren we een lijst met de voor ons meest interessante artikelen, tools, tutorials en andere nieuwtjes. Doe er je voordeel mee!

Tools & resources


F5Bot
Krijg gratis en in real-time een e-mailnotificatie wanneer je merk of product genoemd wordt op Hacker News, Reddit of Lobsters. Per account zijn maximaal 200 keywords in te stellen.


LambdaTest
Met de Chromeplug-in van LambdaTest maak je met één klik automatisch fullscreen-screenshots van jouw webpagina’s voor verschillende browsers, devices en besturingssystemen. Daarnaast kan je de tool gebruiken voor het live testen in verschillende browsers. 


IRL Glasses
Wees afleiding de baas en koppel je even helemaal los van het digitale met deze bril. Zodra je ‘m opzet, zie je alles behalve LED- en LCD-schermen. Uiteraard biedt het ook bescherming tegen UV-straling.


Three.do
Met drie tikken op je scherm plan je met Three.do een to do in. Je klikt op een who, een what, een when en je to do is toegevoegd aan je lijstje met taken. Daarnaast is het ook gewoon mogelijk te typen, mocht de voorgestelde optie niet specifiek genoeg zijn.


Hello 3.0
Vergader met je collega’s of klanten op afstand via je browser, zelfs via je mobiel. Deze videochatdienst vereist geen account, geen downloads en is OS-onafhankelijk. Deel je link en begin gelijk met videochatten. 

De beste verhalen

Rhythm in web typography
Het verschil tussen verticale en horizontale balans in je teksten.

The History Behind Ctrl+Alt+Del
Het verhaal achter onze redder in nood.

The Employer-Surveillance State
Big boss is watching you.

Why Leading UK Agency for Nonprofits has Dropped Drupal
Te langzaam, te moeilijk en daardoor te duur.

Microservices Are Something You Grow Into, Not Begin With
Dat Google het doet, betekent niet dat jij het ook moet doen.

Inspiratie

Tutorials & guides

How I’ve Attracted The First 500 Paid Users For My SaaS That Costs $5/mo
Het aantrekken van betaalde gebruikers is geen makkelijke taak. Ze behouden al helemaal niet. Lees hoe deze developer hier toch in geslaagd is.

How to be a Google power user
Een uitgebreide handleiding hoe je Google het werk voor jou kan laten doen in plaats van dat jij aan het werk moet met Google. Slimme shortcuts, handige trucs en grappige easter eggs zijn allemaal in deze grote infographic verwerkt.

A crash course on optimizing your Docker images for production
Duik in meerdere optimalisatietechnieken voor Docker-afbeeldingen. Je leert hoe je afbeeldingen op de juiste wijze kleiner maakt en hoe je ze sneller en beter inzet voor jouw product.

Volgwaardig

Upcase
Design- en developmentconsultant thoughtbot deelt al sinds 2012 zijn ervaringen via hun eigen platform Upcase. Sinds kort is deze leerplek gratis beschikbaar voor iedereen. Log in met een GitHub-account en krijg toegang tot tientallen video’s en screencasts.

Remote Tools
Een lijst met 100+ tools in 24 categorieën voor teams die werken op afstand. Vind de juiste tools om onder andere samen bestanden te delen, te communiceren en te brainstormen.

Peter Norvig 
Het hoofd van de onderzoeksafdeling van Google, Peter Norvig, heeft een interessante eigen website. Van inkijkjes in onderzoekstrajecten bij Google tot bijzondere LEGO-set-ups; het is er allemaal te vinden. Lees bijvoorbeeld ook zijn oproep om te leren programmeren in 10 jaar.

Heb je zelf nog iets interessants gevonden in de afgelopen week? Laat het weten in de comments hieronder!

Tags:

Deel dit verhaal

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Weekly.

Reacties voor het blog zijn uitgeschakeld

Disqus reacties zijn niet beschikbaar omdat je Marketing-cookies hebt uitgeschakeld. Wil je toch reageren op het blog? Zet dan de marketing-cookies aan in jouw privacy instellingen.