Blog overzicht

TransIP Weekly #32

De TransIP Weekly is een blogpost waarin we de beste content buiten TransIP met je delen. Elke week publiceren we een lijst met de voor ons meest interessante artikelen, tools, tutorials en andere nieuwtjes. Doe er je voordeel mee!

Tools & resources

TrendBar
Medium is niet meer weg te denken voor iedereen die op zoek is naar originele verhalen. De filterfunctie laat echter soms te wensen over. TrendBar lost dit op door je de mogelijkheid te geven om verhalen te filteren op categorieën, tijdsperiode en het aantal claps.

FocusPoint
Websites moeten er op elk platform goed uitzien, waaronder natuurlijk ook je afbeeldingen. Om lelijk afsnijden te voorkomen is er FocusPoint. Met deze tool kan je bij het schalen tussen desktop en mobiel aangeven welk deel van de foto in ‘focus’ moet zijn.

Pocket 7.0
Met Pocket sla je al jaren je favoriete artikelen, video’s en websites op om er op een later moment naar te kijken. In versie 7.0 van de app is het mogelijk om de artikelen die je hebt opgeslagen nog beter af te luisteren met de sterk verbeterde ingebouwde luisterfunctie.

Anchorscroll.js
Een lichtgewicht plug-in voor jQuery die ervoor zorgt dat tijdens het scrollen een blur aan de site wordt meegegeven. Ook is het met deze plug-in mogelijk een stuitereffect aan het einde van het scrollen toe te voegen. 

Flutter Release Preview 2
Flutter is Google’s opensource-SDK voor mobiele applicaties. Het kan worden gebruikt om snel interfaces te ontwikkelen voor native Android- en iOS-apps. In deze release ligt de focus op ‘pixel-perfect iOS apps’.

De beste verhalen

The breach that killed Google+ wasn’t a breach at all
Technisch gezien geen datalek, maar alsnog moreel onverantwoord.

A long story explaining why i bid 700 dollar for a PSN account
Er is een levendige handel in gestolen accounts.

About static site generators
Aangedragen verbeteringen voor static site generators.

The Illustrated TLS Connection
De functie van elke byte in het opzetten van een TLS-connectie.

Delete your account now
Een interview met techfilosoof Jaron Lanier over de toekomst en gevaren van social media.

Inspiratie

Tutorials & guides

CSS Border-Radius Can Do That?
Button-rondingen die gemaakt zijn door aan vier hoeken een border-radius te geven, zie je overal op het internet terugkomen. Er zijn echter veel meer vormen mogelijk zodra je niet met vier, maar met acht waarden aan de slag gaat.

Asterisks in Python: what They are and how to use them
In de programmeertaal Python kom je regelmatig * of ** tegen. Deze operators kunnen voor beginnende en soms ook wat meer ervaren programmeurs verwarrend zijn. Trey Hunner legt uit waarvoor ze bedoeld zijn en hoe je ze gebruikt. 

How to pick up Docker in just an hour (Go Edition)
Steven L. vindt dat we allemaal binnen een uur aan de slag moeten kunnen met Docker. Hij schreef een handleiding hoe je met dit containerplatform aan de slag gaat en publiceerde deze handleiding op zijn LinkedIn-blog.

Volgwaardig

Learn Code From Us
Een verzameling aan bloggers en developers die hun liefde voor programmeren graag met je delen via hun websites, blogs en nieuwsbrieven. Onder elke introductie worden de specialismen van de betreffende persoon opgesomd.

sendamessage.to
Altijd al eens een high five online willen geven? Een digitale thumbs up? Op sendamessage.to kan jij je helemaal uitleven met meerdere handgebaren.

@foone
Foone Turing verzamelt allerlei vreemde, obscure en oude hardware en software. Op Twitter bespreekt hij de meest bijzondere vondsten en gaat hij dieper in op de werking ervan.

Heb je zelf nog iets interessants gevonden in de afgelopen week? Laat het weten in de comments hieronder!


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Recommends.