Blog overzicht

TransIP Weekly #31 (SEO)

Deze week staat de TransIP Weekly helemaal in het teken van zoekmachineoptimalisatie (SEO)! Iets wat steeds belangrijker wordt nu er op het gebied van zowel paid als social media meer en meer concurrentie bijkomt en de prijzen voor advertenties stijgen. Maak in deze Weekly onder andere kennis met interessante SEO-tools, geavanceerde tips en websites die je moet bookmarken.

Ben je geïnteresseerd in meer informatie over het boosten van je zoekmachineoptimalisatie? Bekijk dan onze artikelen over het instellen van SSL, het optimaliseren met Lighthouse en het invoegen van rich snippets.

Tools & resources voor zoekmachineoptimalisatie

Keywords Everywhere
Deze gratis plug-in voor Chrome en Firefox laat naast je Google-zoekresultaten gelijk het zoekvolume, de CPC en de competitiescore zien voor je zoekwoord. Je kan ook andere websites selecteren waarbij dit gebeurt zoals YouTube en Answer The Public. Hou er wel rekening mee dat deze tool enkel werkt voor Engelse zoektermen. Voor Nederlandse termen kan je terecht bij de gratis versie van KWFinder. Een nadeel is dan wel dat je dagelijks maar een paar zoekopdrachten mag uitvoeren. 

Answer The Public
Voer een kernwoord in en krijg tientallen veelgestelde vragen terug die te maken hebben met dat woord. Dit komt bijvoorbeeld goed van pas wanneer je een pagina wilt afstemmen op populaire vragen.

Screaming Frog SEO Spider
Met de gratis versie van deze software ontdek je voor websites met minder dan 500 pagina’s onder andere links en redirects die niet meer werken en dubbele content. In feite dus gratis voor kleine websites.

Varvy SEO Tool
Een analysetool die je webpagina’s controleert op verschillende punten: snelheid, SSL, mobiele versie, toegankelijkheid en meer. Krijg gelijk een duidelijk overzicht van verbeterpunten en ga snel aan de slag voordat de Googlebot langskomt. 

SEO Super Tools
Deze developer heeft zijn eigen tools gratis ter beschikking gesteld. Erg handig is bijvoorbeeld de Backlink Checker om nieuwe linkkansen te ontdekken bij je concurrenten. Daarnaast zijn er drie tools beschikbaar om meer uit je Google Analytics te halen. Nog meer tools volgen in de toekomst!

De beste verhalen over SEO

Google on Dealing with Low Traffic Pages
Moet je webpagina’s met weinig verkeer maar verwijderen?

Ask HN: Does SEO still work in 2018?
Een leeswaardige discussie op Hacker News over het belang van SEO in deze tijd.

The $80BN SEO Industry: 29 Case Studies & Insights
Krijg inzichten in hoeveel de SEO-industrie eigenlijk waard is.

Here’s why you can’t blindly trust keyword search volume for traffic estimations
Verschillende factoren kunnen het zoekvolume beïnvloeden.

The time to take SEO beyond Google is now
Zoekmachineoptimalisatie reikt verder dan alleen Google.

Tutorials & guides over zoekmachineoptimalisatie

SEO Playbook for Seed Stage Startups
Voor start-ups werken niet alle SEO-technieken even makkelijk als voor bedrijven die langer bestaan. Bekijk in dit artikel hoe je toch succesvol de strijd met de grote jongens aangaat.

Google Mobile First Index 2018: A Simple Guide to Build your Strategy
De Mobile First Index heeft zeker voor wat opschudding gezorgd en zoals je in het nieuws hierboven zag, neemt Google deze update serieus. Lees wat het inhoudt en hoe je website blijft ranken in de mobiele resultaten.

SEO "Dinosaur" Tactics That You Should Retire
Met al die ranking-updates moet je er wel voor zorgen dat je met de tijd meegaat als het zoekmachineoptimalisatie betreft. Ga daarom niet met deze vijf verouderde technieken aan de haal.

The Ultimate Guide to Ecommerce SEO
Om het hoofd boven water te houden als webwinkel is het aantrekken van zoveel mogelijk verkeer curciaal. In deze ulta-guide wordt je meegenomen in alle ins & outs van SEO die specifiek zien op e-commerce.

Your complete guide to a great Google My Business listing
Als bedrijf wil je niet alleen in de ‘normale’ zoekresultaten terechtkomen; een goede positie in de lokale zoekresultaten en Google Maps is ook belangrijk. Het goed inrichten van je Google My Business-account helpt je hier enorm mee.

Volgwaardig

De bovenstaande guides zijn natuurlijk maar een klein gedeelte van alle kennis die er op internet te vinden is. Bookmark de volgende websites om er zeker van de zijn dat je altijd up-to-date blijft van het laatste nieuws en waardevolle tips.

Moz Blog: met elke vrijdag de populaire Whiteboard Friday.

Ahrefs Blog: een waardevolle concurrent van Moz.

Subreddit SEO: een van de vele subreddits die over zoekmachineoptimalisatie gaat.

Backlinko Blog: de plek voor uitgebreide guides van SEO-pro Brian Dean.

GrowthHackers SEO: een actieve marketingcommunity die de beste artikelen over onder ander SEO met elkaar deelt.

Praktijkvoorbeelden

Praktijkvoorbeelden zijn een goede manier om nieuwe inzichten te krijgen en je eigen succesverhaal te maken. Hieronder enkele inspirerende verhalen en tests om je op weg te helpen.

How Buffer Grew Their YouTube Channel by 59% in 30 Days
Brian Dean gaat aan de slag voor socialmediaplatform Buffer om de zoekmachineoptimalisatie voor hun YouTube-kanaal te verbeteren. Was het een succes?

Humbling SEO Fails from the BigSEO community
De redditors uit de BigSEO-subreddit krijgen de vraag wat hun grootste fouten zijn geweest. Wees gewaarschuwd! 

Surprising SEO A/B Test Results
Verrassende A/B-testen die niet de resultaten opleverden die je zou verwachten. Ze laten goed zien dat bepaalde technieken niet voor iedereen hoeven te gelden.

Bonus: linkbuilding

Naast het schrijven van goede content, is een goede linkbuildingstrategie voor je zoekmachineoptimalisatie niet iets om te vergeten. Goede links richting je website vergaren is echter geen simpele taak. Gelukkig helpt Moz je met enkele do’s en don’ts. Ook kan je terecht bij 9 actuele tips (4 oktober 2018) van Ahrefs en de defenitive guide met zes hoofdstukken van Backlinko. Als je liever afgaat op de cijfers ben je bij het onderzoek van BuzzSteam aan het goede adres. Hierin worden outreach-tecknieken voorgesteld aan de hand van een analyse van 12.000 campagnes.

Heb je zelf nog oerdegelijke SEO-tips die je graag wilt delen met de wereld? Laat je verhaal dan hieronder achter en wie weet maak je een ander blij met een betere positie in de zoekresultaten!


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

    • Leestijd: 9 minuten
    • Leestijd: 9 minuten

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Recommends.