Blog overzicht

TransIP Weekly #30

De TransIP Weekly is een blogpost waarin we de beste content buiten TransIP met je delen. Elke week publiceren we een lijst met de voor ons meest interessante artikelen, tools, tutorials en andere nieuwtjes. Doe er je voordeel mee!

Tools & resources

YubiKey 5
Deze nieuwe versie van de populaire hardwarematige 2FA-sleutel maakt inloggen zonder wachtwoord mogelijk. Nieuwe features bevatten o.a. ondersteuning voor NFC en de standaarden FIDO2 en WebAuthn. Nu verkrijgbaar vanaf $ 45,-.

Logo Lab
Ontdek op welke vlakken jouw logo aan verbetering toe is in dit testlab. Controleer bijvoorbeeld of je logo een goede balans heeft en schaalbaar of toegankelijk is. 

Ikonate
Een verzameling gratis SVG-iconen’s die je naar eigen wens aanpast. Verander de border, grootte, lijnstijl en kleur voordat je op exporteren klikt. Bovendien heb je de keuze om het hele pakket of slechts een paar iconen te downloaden. 

No More Google
Enkele alternatieven voor het geval je geen Google-services meer wilt gebruiken. Aan de hand van het puntensysteem zie je snel welke services in trek zijn.

YDNW
Maker Pat Walls heeft binnen 24 uur een bloggingplatform dat gebaseerd is op Google Docs gebouwd en zijn voortgang via Twitch gestreamd

De beste verhalen

Linux developers threaten to pull “kill switch”
Het loopt uit de hand. 

Why I’m done with Chrome
De scheiding tussen content en browser vervaagt.

Why Your Best Work is Hardest to Finish
Is het al af?

How to Become a Better Software Developer
Hoe je developer-performance meet en verbetert.

Could Python’s Popularity Outperform JavaScript in the Next Five Years?
Is de koploper in gevaar?

Inspiratie

Tutorials & guides

Learn You Some Code
Er is weer een nieuwe coding-bundel beschikbaar via Humble Bundle. Bepaal je eigen prijs en krijg boeken die zien op verschillende programmeertalen. Als je meer dan € 12,81 betaalt, krijg je toegang tot alle boeken in deze bundel.

What nobody tells you about documentation
Zonder een goede uitleg van je software komen de gebruikers ervan niet ver. Bekijk in dit artikel waar je allemaal aan moet denken bij het maken van goede documentatie. 

Having fun with link hover effects
Niemand die je verbiedt om eens los te gaan met het uiterlijk van de links op je website. Bekijk 7 originele hover-effecten die je bezoekers zullen verrassen. Of het de gebruikersvriendelijkheid ten goede komt, is een andere vraag!

Volgwaardig

Shortcuts
Nu iOS 12 uit is, kan iedereen aan de slag met Siri Shortcuts. Hou deze subreddit in de gaten voor de meest handige shortcut-ideeën. 

TechOverdose
Bekijk wat er op techgebied trending is. Met deze aggregator kies je uit tientallen categorieën en bepaal je zelf de datasource en het tijdbereik waarin gezocht wordt.

free-for-dev
Een lijst met betaalde developer-services die een gratis versie aanbieden. Achter elke service is uitgelegd wat de beperkingen zijn voor onbetaalde gebruikers.

Heb je zelf nog iets interessants gevonden in de afgelopen week? Laat het weten in de comments hieronder!


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Recommends.