Blog overzicht

TransIP Weekly #28

De TransIP Weekly is een blogpost waarin we de beste content buiten TransIP met je delen. Elke week publiceren we een lijst met de voor ons meest interessante artikelen, tools, tutorials en andere nieuwtjes. Doe er je voordeel mee!

Tools & resources

Picular
De Google voor kleuren. Typ een woord (bijvoorbeeld kiwi) en deze kleurengenerator zoekt er perfect passende hex-codes bij aan de hand van echte afbeeldingen in Google Image Search.

ImageSizeFetcher
Fetch automatisch externe afbeeldingen met de juiste grootten en types. Bespaart weer een hoop ruimte op je server.

Guess.js + Nuxt.js
Voorspel aan de hand van gebruikersnavigatiepatronen welke pagina’s iemand gaat bezoeken en prefetch alvast de benodigde JavaScript-bundels. Je pagina’s kunnen hiermee tot wel 20% sneller laden.

IdeaPush
Voeg met deze plug-in een featurerequest-systeem toe aan je WordPress-website en laat je gebruikers nieuwe ideeën en feedback aandragen.

Shrink Me
Een nieuwe afbeeldingsoptimalisatietool die de grootte van je websitefoto’s met meer dan 50% kan verkleinen. In tegenstelling tot andere tools is deze volledig gratis, heeft het geen advertenties en is het ook offline te gebruiken.

De beste verhalen

A quick introduction to web security
Een kijkje in CORS, CSP en HSTS.

The Ecological Impact of Browser Diversity
Concurrentie in browserland is nooit verkeerd.

How and why I redesign my portfolio every year
Vergeet jezelf niet.

Coding with Clarity: Part II
Dat een computer het begrijpt, betekent niet dat je collega’s dat ook doen.

Inspiratie

Tutorials & guides

Google Correlate: The Best SEO Research Tool You Aren’t Using
Populaire zoekopdrachten zijn dankzij Google op verschillende manieren te achterhalen; denk bijvoorbeeld aan autocomplete en Google Trends. Minder bekend is Google Correlate. Waarin verschilt deze tool met de rest?

SVG Filters
Je SVG’tjes kan je via verschillende filters aanpassen. Leer op deze website welke dit zijn en bekijk welke combinaties interessante resultaten opleveren. Er zijn ook presets beschikbaar als je het werk liever niet zelf doet.

Designing Illustrations for Small Screens
Illustraties op mobiele schermen kunnen er anders uitzien dan gedacht. Wees er met deze tips zeker van dat je illustraties zelfs op de kleinste schermen duidelijk herkenbaar zijn.

Volgwaardig

GitHunt
Een wekelijks overzicht van de projecten met de meeste sterren op GitHub. Een dagelijks, maandelijks of jaarlijks overzicht is ook mogelijk. Daarnaast valt er te filteren op een specifieke programmeertaal. 

Tools of the Trade
Tegenwoordig heb je veel keus in SaaS-services. Welke services worden aangeraden op Hacker News, AngelList en Quora? Kies uit tientallen categorieën. 

Slack Chat Groups
Sinds 2016 zijn er op deze website meer dan 2.000 chatgroepen en -communities verzameld. Bij elke groep vind je een korte beschrijving en het aantal members.

Heb je zelf nog iets interessants gevonden in de afgelopen week? Laat het weten in de comments hieronder!


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Recommends.