Blog overzicht

TransIP Weekly #27

De TransIP Weekly is een blogpost waarin we de beste content buiten TransIP met je delen. Elke week publiceren we een lijst met de voor ons meest interessante artikelen, tools, tutorials en andere nieuwtjes. Doe er je voordeel mee!

Tools & resources

Google Dataset Search
Data, data en nog eens data. Met Dataset Search van Google zijn duizenden gegevenssets universeel toegankelijk gemaakt. Van weer- tot filegegevens en van universitair onderzoek tot gemeentelijke rapporten.

Color Leap
Neem een sprong terug in de tijd en bekijk de kleuren van toen. Klik op een tijdsperiode, bekijk de bijbehorende afbeeldingen en kom meer te weten over de geschiedenis achter het kleurgebruik van die tijd. Klik op de gewenste afbeelding om het gebruikte kleurpalet te kopiëren.

Brand New Roman
Een lettertype van Florian Karsten, gebaseerd op de Space Mono van Colophon. Space Grotesk is gratis verkrijgbaar in 5 styles en ondersteunt karakterset Latin Extended-A en diverse OpenType-features.

Lottie
Met Lottie kunnen designers After Effects-projecten native renderen op iOS, Android en andere besturingssystemen.

QRness (bèta)
Tweak je eigen QR-code door onder andere de positie, kleur en marge van de widget aan te passen en de gewenste apparaten waarop je de code zichtbaar wilt hebben aan te vinken. Kopieer de code, plak het in je eigen pagina en klaar.

De beste verhalen

Learning BASIC Like It's 1983
Bijna iedereen weet hoe je een computer gebruikt, maar bijna niemand weet wat er in de machine gebeurt.

Your internet is under threat. Here’s why you should care about European Copyright Reform
De stichting achter Wikipedia spreekt zich uit over de uploadfilter.

Google wants to kill the URL
Maar wat er dan voor in de plaats komt, gaan ze nog uitvogelen.

Converstational Semantics
Niet alleen kijken naar de vorm, maar ook naar de klank van content nu spraakassistenten steeds meer de norm worden.

IMDB in Emacs; or, Honey, I Made an ORM
De struggle met de IMDB-webpages.

Inspiratie

Tutorials & guides

Kitty
Een uitgebreide handleiding voor het gebruik van Kitty, een GPU gebaseerde terminal-emulator. Kittens en icat komen in de handleiding aan bod.

Optimise your website in 5 simple steps
Handig nu Google sinds juli 2018 pagina-laadtijden meetelt in de ranking.

How to Easily Install Tracking Pixels
Leer hoe je makkelijk tracking-pixels beheert met Google Tag Manager.

Volgwaardig

The design team
Naast zijn werk als designer bij InVision creëert Pablo Stanley ook doodles over designgerelateerde zaken voor the design team. Tip: begin vooral met ‘If Screen Product Designers Designed Physical Products’.

The History of the Web
Jay Hoffmann is zo geobsedeerd door het World Wide Web, dat hij tracht er een tijdlijn van te maken. Elke week houdt hij je op de hoogte van zijn onderzoek en blijft hij de tijdlijn uitbreiden.

Chen Hui Jing
Met haar ‘chronicles of a self-taught designer and developer’ schrijft ze over hoe ze begon met het herstructureren van de broncode om de code te vereenvoudigen.


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Recommends.