Blog overzicht

TransIP Weekly #26

De TransIP Weekly is een blogpost waarin we de beste content buiten TransIP met je delen. Elke week publiceren we een lijst met de voor ons meest interessante artikelen, tools, tutorials en andere nieuwtjes. Doe er je voordeel mee!

Tools & resources

18 HTML Funny 404 Pages
18 leuke 404-meldingen met gratis bijbehorende CSS- en HTML-bestanden die je direct kan gebruiken voor jouw website. Bekijk voor nog meer inspiratie de oudere post met 28 templates.

Windows 95
Ouderwets een spelletje Minesweeper spelen of een tekst typen op Wordpad. Wie hunkert naar vroegere jaren haalt zijn hart op met de Windows 95-app die nu te downloaden en installeren is op macOS, Windows en Linux. Geen gedoe met 13 floppies meer; de app is 'slechts' 129 MB.

Space Grotesk
Een lettertype van Florian Karsten, gebaseerd op de Space Mono van Colophon. Space Grotesk is gratis verkrijgbaar in 5 styles en ondersteunt karakterset Latin Extended-A en diverse OpenType-features.

Cypress Test Runner
Deze vrij nieuwe front-end-testrunner biedt een complete end-to-endervaring. Schrijf tests en bekijk ze realtime terwijl je je webtoepassing maakt. Gratis voor developers en QA-engineers die websites en onepagers willen testen.

Screensiz.es
Deze onepager is een handig hulpmiddel om de schermspecificaties van de populairste mobiele apparaten en monitoren te checken en toe te passen op jouw website of applicatie.

De beste verhalen

WordPress is at a Crossroads
Wordt WordPress slachtoffer van zijn eigen succes?

C considered dangerous
Langzaam maar gestaag werken aan meer veiligheid.

The World’s Oldest Blockchain Has Been Hiding in the New York Times Since 1995
Gewoon verborgen in het volle zicht.

Carousels on Mobile Devices
De verleiding om een ​​carrousel te gebruiken op een klein scherm kan groot zijn.

Bye bye BetterSlack
Een app lanceren om het vervolgens een paar dagen later weer offline te halen.

Inspiratie

Tutorials & guides

Lemonade stand
Hoe vind je financiering voor je opensource-project? Deze guide weegt de voor- en nadelen per mogelijkheid.

Kubernetes 101
Bij gebrek aan een begrijpelijke online handleiding schreef Stavros er zelf eentje.

A Native Lazy Load for the Web
Verbeter je websiteprestaties door het downloaden van afbeeldingen te vertragen.  

Volgwaardig

Send It
Ontdek gratis livestreams van over de hele wereld. Filter op categorieën als Gaming, News en IRL, zie hoeveel anderen de livestream volgen en tune ook in.

100 Days of Code
Maak van programmeren een dagelijkse gewoonte en ga met deze community de uitdaging aan om gedurende 100 dagen (minimaal) 1 uur te coderen. Deel je eigen voortgang via de bijbehorende hashtag en spiek gelijk wat anderen realiseren.

FoundersBelt
Van briljant idee naar waardevolle business: via de tijdlijn navigeer je snel door de 9 fases van een start-up waarin je een handvol handige tools vindt, gegroepeerd op relevante categorieën binnen die fase.

Heb je zelf nog iets interessants gevonden in de afgelopen week? Laat het weten in de comments hieronder!


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Recommends.