Blog overzicht

TransIP Weekly #22

De TransIP Weekly is een blogpost waarin we de beste content buiten TransIP met je delen. Elke week publiceren we een lijst met de voor ons meest interessante artikelen, tools, tutorials en andere nieuwtjes. Doe er je voordeel mee!

Tools & resources

Tilda Icons
700+ kwalitatieve gratis iconen voor landingspagina’s en ander doeleinden, onderverdeeld in 43 thema’s. Het enige vereiste voor gratis (commercieel) gebruik is een linkje richting de makers.

Napkin Note
Vergeet voortaan niets meer en e-mail je gedachten via deze simpele app naar jezelf (of 5 vrienden) als reminder. Er is geen account nodig, het verkeer gaat via SSL en het toevoegen van foto’s of geluidsfragmenten is een optie.

Carbon
Deel jouw code in stijl met vrienden of collega’s. Voordat je een afbeelding exporteert als PNG of SVG, heb je de keuze om o.a. het lettertype, de achtergrond en de omlijsting aan te passen. Alle populaire programmeertalen worden ondersteund. 

CSS Duotone Generator
Duotone-afbeeldingen handmatig met CSS creëren, zorgt voor de nodige frustraties. Met deze online tool gaat het een stuk makkelijker. Upload je eigen afbeelding of kies er een van Unsplash en exporteer in no time de benodigde HTML- en CSS-code.

Zave
Een nieuwe bookmark-manager met een aantrekkelijke grafische interface en de optie op je favoriete websites netjes te ordenen in groepen en te delen met vrienden. 

Inspiratie

Tutorials & guides

What is Docker and How to Use it With Python
Duik in de wereld van Docker aan de hand van Python, Nginx- en Redis-containers.

Extreme Makeover: Code Edition
Tips voor het schrijven van leesbare en toekomstbestendige code.

SEO Playbook for Seed Stage Startups
Zoekmachineoptimalisatie verschilt wanneer je net een bedrijf start of al een gevestigde organisatie bezit. Bekijk hier de aanbevelingen voor start-ups.  

Volgwaardig

Web Typography Resources
Een groeiende verzameling aan typography resources, waaronder apps, tools, plug-ins en handige guides voor developers en webdesigners. 

Codier
Ga met andere frontenders de strijd aan in het maken van verschillende coding challenges. Los van de extra training is deze website ook een uitstekende inspiratiebron.

Makers
Het nieuwe platform van Product Hunt waar makers van apps, websites en andere toepassingen samen zullen komen om elkaar naar de top te helpen. Schrijf je alvast in!

Heb je zelf nog iets interessants gevonden in de afgelopen week? Laat het weten in de comments hieronder!


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Recommends.