Blog overzicht

TransIP Weekly #21

De TransIP Weekly is een blogpost waarin we de beste content buiten TransIP met je delen. Elke week publiceren we een lijst met de voor ons meest interessante artikelen, tools, tutorials en andere nieuwtjes. Doe er je voordeel mee!

Tools & resources

Preview Hunt
Vergeet nooit meer een tekst, screenshot of ander detail toe te voegen wanneer je jouw volgende project op Product Hunt plaatst. Deze previewtool laat tot in de kleinste details zien hoe jouw plaatsing eruit komt te zien.

Coverr 2.0
Deze website voor gratis video’s heeft onlangs een grote update gekregen. Nieuwtjes zijn o.a. een zoekmachine, verticale video’s, een verbeterde UI en tientallen nieuwe inzendingen.

CSS Scan
Een handige tool voor wanneer je het inspecteren van CSS via DevTools zat bent. Hover met je muis over een element en bekijk of kopieer gelijk de bijbehorende code.

Front-End Performance Checklist
Een uitgebreide checklist voor alle best practices op het gebied van de performance van je website. Vink alles af en laat de concurrentie achter je.

Color palette generators that you can use
Kan je website wel een likje verf gebruiken, maar heb je geen idee welke kleuren goed bij elkaar passen? Bekijk dan in deze video de beste color palette generators.

De beste verhalen

8 secrets of the perfect link
Met minder nemen we geen genoegen.

Linkbuilding: The Citizen’s Field Guide
Nog meer links!

User Research: is more the merrier?
Less = more?

How to photograph small objects
Kleine pixels worden groot.

Fractional.
Frrrantastisch.

Inspiratie

Tutorials & guides

WordPress Notifications Made Easy
De reguliere notificatie-opties van WordPress zijn erg beperkt. In dit artikel probeert de auteur daar verandering in te brengen door middel van een plug-in.

Startup School 2018
Een gratis online cursus voor start-ups aangeboden door Y Combinator, het bedrijf achter Hacker News. 100 start-ups die de cursus voltooien, maken zelfs kans op een mooi geldbedrag.

Digital Psychology
Zorg ervoor dat bezoekers sneller converteren met deze uitleg van 9 populaire psychologische principes. Makkelijk toe te passen op je website of online diensten.

Volgwaardig

Why no HTTPS?
Een SSL-certificaat is tegenwoordig niet meer weg te denken. Toch hebben veel populaire websites met een hoge Alexa-ranking nog steeds geen automatische redirect naar een HTTPS-versie.

Canvas 168
Deze website wordt elke keer een week (168 uur) uitgeleend aan degene die het vetste product, blog, YouTube-kanaal of wat dan ook wil tonen aan de wereld. Nu nog een leeg canvas omdat het net online staat, maar hopelijk snel iets anders! 

Pitchenvy
Bekijk pitch decks van zowel grote als kleine bedrijven en leer van de besten om zo makkelijker een potentiele investeerder aan de haak te slaan.

Heb je zelf nog iets interessants gevonden in de afgelopen week? Laat het weten in de comments hieronder!


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Recommends.