Blog overzicht

TransIP Weekly #20

De TransIP Weekly is een blogpost waarin we de beste content buiten TransIP met je delen. Elke week publiceren we een lijst met de voor ons meest interessante artikelen, tools, tutorials en andere nieuwtjes. Doe er je voordeel mee!

Tools & resources

piCSSel-art
Creëer je mooiste pixelkunst met alleen CSS. De nieuwe versie van piCSSel-art maakt onder andere meer toetsenbordtoegankelijkheid en configuratie van canvas en pixelgrootte mogelijk. Vergeet je creatie niet te delen op Codepen.io of Twitter!

akr.am/languages
Broncode compileren? Deze grafiek toont maar liefst 46 programmeertalen als knooppunten en 114 compilers als verbindende elementen. De grafiek wordt getekend met behulp van Cytoscap.js.

Adobe Color CC
Adobe's kleurenwiel is een leuke tool voor ontwerpers om te experimenteren, maar vooral een must voor designers die werken in Adobe Creative Cloud-programma's. Met deze paletgenerator sla je jouw gekozen kleurencombinaties eenvoudig op om het vervolgens snel te uploaden naar je Creative Cloud-apps. Wel even een gratis Adobe ID aanmaken.

Open Logos
Gratis een uniek logo voor je opensourceproject vinden is niet zo 1-2-3 gedaan. Daar is met Open Logos iets op bedacht. Om ervoor dat zorgen dat elk logo slechts naar één project gaat, beslist de community welk project welk logo krijgt. Je vindt alle spelregels terug in de instructies.

Cropper
Een image cropping plug-in die volledig op jQuery werkt. Hover over je geüploade afbeelding en zoom met je muiswiel in en uit. Je kunt zelfs custom tools toevoegen met de Cropper API. 

De beste verhalen

Delivering WordPress in 7KB
Een website die snel laadt is goed voor de planeet.

1990, meet 2018: How far does 20MHz of Macintosh IIsi power go today?
Wat er gebeurt wanneer je een 30 jaar oud stuk hardware vandaag in gebruik neemt.

CSS-in-JS: FTW | WTF?
Een humorvolle talk van Bruce Lawson.

Humbling SEO Fails from the BigSEO community
Met stip op 1: URL’s van afbeeldingen vergeten door te sturen bij het migreren naar HTTPS.

How one typeface took over movie posters
Een mwoah-film eruit laten zien als een echte blockbuster.

Inspiratie

Tutorials & guides

Create Laravel Basic Website
Duik in de praktische kant van een opensource-PHP-webframework en creëer een eenvoudige website met Laravel.

Unlocking CSS Box-shadow
Leer om een schaduweffect toe te voegen aan een element.

Better Web Type
Ontvang deze gratis webtypografie-cursus van 7 lessen direct in je inbox en speel vooral ook even de memory game.

Volgwaardig

Fun Fun Function
‘Goooood Monday Morning’, zo begint voormalig Spotify-developer Matthias Petter Johansson (mpj voor insiders) zijn wekelijkse programma over onderwerpen die uiteenlopen van JavaScript tot een burn-out.

Illustration Tools
Een platform voor en door illustratoren. Browse met behulp van filters door de diverse tools en artikelen, word lid van de community en discussieer mee of stuur een resource in die nog niet op de site staat.

DevTube
YouTube voor developers, dit kanaal vol video’s met onderwerpen als Cloud, Testing, Kubernetes, PHP en Startup. Filter op tags, sprekers of zelfs kanalen en ga er goed voor zitten: het merendeel van de video’s duren langer dan een half uur.

Heb je zelf nog iets interessants gevonden in de afgelopen week? Laat het weten in de comments hieronder!


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Recommends.