Blog overzicht

/ TransIP Weekly #18

De TransIP Weekly is een blogpost waarin we de beste content buiten TransIP met je delen. Elke week publiceren we een lijst met de voor ons meest interessante artikelen, tools, tutorials en andere nieuwtjes. Doe er je voordeel mee!

Tools & resources


Placeid
Maak gemakkelijk de juiste code aan voor Facebook Open Graph en Twitter Cards, zodat de shares richting jouw website er altijd tiptop uitzien.


Itty bitty site
Maak een website aan de hand van een hyperlink. Alle benodigde tekst wordt geconverteerd naar een URL-fragment, waardoor een server niet nodig is. Het delen van de link is mogelijk met een QR-code.


Avatoon
Bestel een handgemaakte avatar van jezelf voor een zacht prijsje en reageer in klasse op je favoriete forumdiscussies. In de prijs zijn 2 concepten en 1 revisie inbegrepen. 


Fonty
Benieuwd hoe jouw website er met een ander webfonts uitziet zonder dat je CSS-code moet aanpassen? Typ dan je URL in en ga onbezorgd aan de slag met tientallen lettertypen.


JotURL
Een alles-in-éénoplossing voor al je links. Ga aan de slag met remarketing, monitoring, analytics, QR-codes en haal het meeste uit je marketingactiviteiten. 

De beste verhalen

Tim Berners-Lee, the man who created the world wide web, has some regrets
Een man met een plan.

What’s the ROI of UX?
Voor wanneer de baas verhaal komt halen.

I Used The Web For A Day With Just A Keyboard
Weg met die muis.

Designing Google Maps for Motorbikes
De stap van vier naar twee wielen.

Google and HTTP
Ik moet niks!

Inspiratie

Tutorials & guides

BuzzSumo: The Definitive Guide
Nieuwe contentideeën en influencers vind je snel via BuzzSumo. Maar hoe werkt het eigenlijk?

Figma 101
Leer in 7 dagen via e-mail de belangrijkste features van Figma kennen, waaronder de interface, shortcuts en shape tools.

How To Design A Modern Logo
Hoe het maken van een modern logo in zijn werk gaat.

Volgwaardig

Maker Names
Een open database van domeinnamen die recent zijn vrijgekomen. Voor $ 1,99 per maand krijg je domeinnamen te zien die niet ouder zijn dan 5 dagen. Alles wat ouder is, mag iedereen inzien.

Listen Notes
Meer dan een half miljoen podcasts staan voor je klaar om ontdekt te worden. Zoek op je favoriete onderwerp en filter onder andere op taal, duur en datum.

Prototypr.io
Zoek naar de beste artikelen, inspiratie en tools op deze website met 14.000 door de leden verzamelde resources.

Heb je zelf nog iets interessants gevonden in de afgelopen week? Laat het weten in de comments hieronder!

Tags:

Deel dit verhaal

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Weekly.

Reacties voor het blog zijn uitgeschakeld

Disqus reacties zijn niet beschikbaar omdat je Marketing-cookies hebt uitgeschakeld. Wil je toch reageren op het blog? Zet dan de marketing-cookies aan in jouw privacy instellingen.