Blog overzicht

/ TransIP Weekly #17

De TransIP Weekly is een blogpost waarin we de beste content buiten TransIP met je delen. Elke week publiceren we een lijst met de voor ons meest interessante artikelen, tools, tutorials en andere nieuwtjes. Doe er je voordeel mee!

Tools & resources


Figma 3.0
De collaboratieve interface designtool Figma heeft een grote update gekregen. Er zijn o.a. nieuwe functies voor prototyping, grotere organisaties en het toepassen van stijlen.


Piio
Optimaliseer je afbeeldingen automatisch met één regel code. Elke websitebezoeker krijgt je afbeeldingen automatisch in het beste formaat (responsive) en zo snel mogelijk (CDN) te zien. 


Renner
Een lettertype gebaseerd op het populaire lettertype Futura uit 1927, gemaakt door Paul Renner. Het is gratis verkrijgbaar in 9 weights en ondersteunt karakters uit meer dan 50 talen.


Brush Ninja
Creëer geanimeerde gifjes in je browser op basis van vormen, rechte lijnen of je muiscursor. Voeg gemakkelijk nieuwe frames toe, preview je creatie en exporteer het naar standaard gif- of Twitter-formaat. 


Rubber Ducky
Leg je (code)problemen zo simpel mogelijk uit aan dit rubberen eendje en kom makkelijker tot een oplossing. Nu verkrijgbaar als Chrome-extensie.

De beste verhalen

The Young and the Reckless
Een hack te ver voor de leden van Xbox Underground.

Oldest domains in the .com, .net, and .org TLDs
Een zoektocht naar de 100 oudste domeinnamen.

Finally, a Problem That Only Quantum Computers Will Ever Be Able to Solve
Houston, we’ve had a problem.

Network protocols
Van megabyte naar byte en weer terug.

What 7 Creepy Patents Reveal About Facebook
Wat staat ons nog te wachten?

Inspiratie

Tutorials & guides

InterviewBit
Een lijst met veelgestelde vraagstukken tijdens interviews. Weet jij ze op te lossen?

Trust Your Data: How to Efficiently Filter Spam, Bots, & Other Junk Traffic
Hoe je al die troep uit je analytische rapporten verwijdert.

CSS Cheat Sheet
Een cheat sheet voor alles wat met CSS te maken heeft. Leer meer over een element via de verwijzingen naar Mozzila’s web docs.

Volgwaardig

DevTube
Een verzameling aan kwalitatieve developervideo’s, gemaakt op basis van Algolia’s zoekmachine. Filter op tag, spreker, kanaal of jaar.

IssueHunt
Een fundingplatform voor nieuwe opensource-toepassingen. Kies jouw favoriete programmeertaal en help mee met het realiseren van een nieuw project.

ReadingList
Iets nodig om te lezen voor op vakantie? Bekijk welke boeken worden aangeraden door ’s werelds beste designers en de achterliggende reden daarvan.

Heb je zelf nog iets interessants gevonden in de afgelopen week? Laat het weten in de comments hieronder!

Tags:

Deel dit verhaal

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Weekly.

Reacties voor het blog zijn uitgeschakeld

Disqus reacties zijn niet beschikbaar omdat je Marketing-cookies hebt uitgeschakeld. Wil je toch reageren op het blog? Zet dan de marketing-cookies aan in jouw privacy instellingen.