Blog overzicht

/ TransIP Weekly #15

De TransIP Weekly is een blogpost waarin we de beste content buiten TransIP met je delen. Elke week publiceren we een lijst met de voor ons meest interessante artikelen, tools, tutorials en andere nieuwtjes. Doe er je voordeel mee!

Tools & resources


Bauhaus Dessau
Bijna 100 jaar later zijn prototypes van lettertypen stammende uit het Bauhaus-tijdperk ontdekt en door Adobe omgegoten tot vijf digitale fonts. De eerste twee zijn nu verkrijgbaar via Creative Cloud.


Animista
Een verzameling aan kant-en-klare CSS-animaties. Selecteer de juiste animatie, tweak ‘m naar je smaak en genereer de code voor je website.


Day Night
Voorkom uitstelgedrag en toon de dag, maand of jaar in procenten. Stel zelf in hoelang je dag duurt en krijg een notificatie als het tijd is om te slapen. De app is verkrijgbaar voor $ 5,- en draait op Windows.


Dark Reader
Bekijk je favoriete websites in het donker met deze uitgebreide Chrome-extensie. Meerdere tweaks zijn mogelijk: contrast, grayscale, lettertypen, etc. Via de site list bepaal je welke websites automatisch in een donker tintje laden. 


Devpen
Een Markdown-editor gemaakt om stijlproblemen in GitHub tegen te gaan. Bekijk gelijk hoe je tekst er in GitHub uitziet in de side-by-side view of in de full preview.

De beste verhalen

Apple’s Eighties iconic design
Hoe Susan Karen de Macintosh warmte en persoonlijkheid gaf.

How Google Collapsed
Een terugblik uit de toekomst over hoe Google ten onder ging.

The new (and old) CSS units you've never heard about
CSS-units waar je nog nooit van hebt gehoord.

The 640K memory limit of MS-DOS
Hoe backwards compability ervoor zorgde dat er maar 1 MB memory beschikbaar was.

The land before binary
Vroeger was 1+1 niet altijd gelijk aan 10.

Inspiratie

Tutorials & guides

Becoming a dramatically better programmer
Hoe wordt je een veel betere programmeur? De auteur geeft nuttige tips en vult het artikel aan met feedback van de lezers.

From Zero to Game Designer: how to start building video games
Altijd al een eigen game willen maken? Volg deze guide om de basis van het bouwen van een eigen game onder de knie te krijgen.

How to write a Discord bot in Python
In deze guide leer je hoe je een Discord-bot bouwt die je voor van alles kan inzetten. Van het spelen van muziek tot het beantwoorden van simpele vragen.

Volgwaardig

UserTesters.io
Vind testers voor je app of website of verdien wat bij door zelf een tester te worden. Aanmelden duurt een minuut en de vergoeding varieert tussen de $ 10,- en $ 50,-.

Explainers
Ontdek en leer over verschillende vormen van videopresentatie door (product)video’s van tientallen websites te bestuderen. Op het moment zijn er 130 video’s in 7 categorieën verkrijgbaar.

50 Most Popular Python Projects in 2018
Een verwijzing naar de populairste Python-projecten van 2018. Voor als je wat inspiratie nodig hebt tijdens je Python-avontuur. Bij elk project staat een link naar de bijbehorende GitHub-pagina.

Heb je zelf nog iets interessants gevonden in de afgelopen week? Laat het weten in de comments hieronder!

Tags:

Deel dit verhaal

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Weekly.

Reacties voor het blog zijn uitgeschakeld

Disqus reacties zijn niet beschikbaar omdat je Marketing-cookies hebt uitgeschakeld. Wil je toch reageren op het blog? Zet dan de marketing-cookies aan in jouw privacy instellingen.