Blog overzicht

/ TransIP Weekly #14

De TransIP Weekly is een blogpost waarin we de beste content buiten TransIP met je delen. Elke week publiceren we een lijst met de voor ons meest interessante artikelen, tools, tutorials en andere nieuwtjes. Doe er je voordeel mee!

Tools & resources


GitHub XP
Geef jezelf een oldskool GitHub eXPerience met deze Chrome-extensie. Sluit overigens goed aan bij de overname van Microsoft.


Good Luck With That Public License
Een licentie voor iedereen die twijfelt over het publiceren van zijn eigen werk. Geen namen, geen aansprakelijkheid en geen zorgen.


Patternify
Een generator voor het maken van simpele pixelpatronen voor als je geen zin hebt om Photoshop te openen. Exporteren kan zowel naar PNG-formaat als Base64-code voor je CSS.


11 Best Programming Fonts
Een lijst met de beste programmeerfonts, waarbij voornamelijk is gelet op het onderscheid tussen soortgelijke karakters en de leesbaarheid.


LuminJS
Met deze JavaScript library wordt het mogelijk om tekst op je website progressief te highlighten en hiermee de aandacht te trekken of progressie te tonen.

De beste verhalen

One year of C
Hoe het C-experiment van Andre Weissflog verlopen is.

The Ethics Of Persuasion
“Do good. Do no harm. Design ethically.”

The Cost of Developers
Waarom Microsoft bereid was miljarden te betalen.

The EU's Copyright Proposal is Extremely Bad News for Everyone
Staat het internet op het spel met deze nieuwe Europese richtlijn?

2018 Logo Trends
Een hoop ideeën voor 2018.

Inspiratie

Tutorials & guides

Text editing techniques every Front-End developer should know
Efficiënter coden is nooit een verkeerd plan. Leer in dit artikel de meest nuttige en onderbenutte technieken voor je favoriete editor.

Top 55 Useful And Detailed CSS3 Tutorials And Techniques
Verbeter je CSS-skills met dit bescheiden aantal aan zorgvuldig geselecteerde CSS-tutorials die zijn onderverdeeld in 5 categorieën: navigatie, tekst, galerij, animatie en overig.

Learning operating system development using Linux kernel and Raspberry Pi
Pak je Raspberry Pi 3 erbij en ga aan de slag met het maken van een eigen besturingssysteem genaamd RPi OS, gebaseerd op de Linux-kernel.

Volgwaardig

Traversy Media YouTube-kanaal
Op dit kanaal vind je uitgebreide tutorials waarbij de focus ligt op fullstack-webdevelopment. Leer meer over onder andere Node.js, PHP, Ruby on Rails en JavaScript.

List of Investors
Heb je een goed maar onbetaalbaar idee? Neem een kijkje in deze lijst en vind een helpende hand (inclusief e-mailadres en socialmediakanaal).

Stratechery
De nieuwsbrief van Ben Thompson, een populaire media- en techanalyst, waarin hij diepgaand commentaar levert op de laatste trends en actualiteiten.

Heb je zelf nog iets interessants gevonden in de afgelopen week? Laat het weten in de comments hieronder!

Tags:

Deel dit verhaal

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Weekly.

Reacties voor het blog zijn uitgeschakeld

Disqus reacties zijn niet beschikbaar omdat je Marketing-cookies hebt uitgeschakeld. Wil je toch reageren op het blog? Zet dan de marketing-cookies aan in jouw privacy instellingen.