Blog overzicht

/ TransIP Recommends #64 (Working From Home)

Het coronavirus heeft de laatste weken een enorme impact gehad op ons leven en daar zal voorlopig geen verandering in komen. Daarom hebben we besloten om deze TransIP Recommends volledig te richten op het coronavirus en WFH (Working From Home). Wat is het laatste corona-gerelateerde nieuws, welke tools en guides zijn populair voor thuiswerkers en hoe haal je het meeste uit je vrije tijd? Lees dit en meer in deze speciale editie.

Tools & resources

Welke tools een bedrijf het beste kan gebruiken voor thuiswerksituaties hangt sterk af van persoonlijke voorkeuren, technische kennis en hoe streng men omgaat met onderwerpen als privacy. Daarom kunnen wij geen sluitend antwoord geven op de vraag wat de beste tool is voor bijvoorbeeld videobellen. Voor de een zal dat Zoom of Microsoft Teams zijn, terwijl de ander kiest voor het gemak van Jitsi Meet waarbij je geen account nodig hebt. Qua chat zal de een de voorkeur hebben voor Slack na het recente redesign en de ander een opensource-optie kiezen als Mattermost of Rocket.Chat.

Wij adviseren daarom om goed onderzoek te doen via bijvoorbeeld Reddit om te zien welke tools het beste bij jouw organisatie passen. Om je op weg te helpen, hebben we alvast de beste collecties aan remote tools voor je opgezocht: 

Hieronder nog enkele tools en resources die voor iedereen wel toepasselijk zijn:

Monitor Best Buy Guide
Vooral voor laptopgebruikers heeft een externe monitor een belangrijke meerwaarde voor het verbeteren van productiviteit en het voorkomen van lichamelijke klachten. En nu veel mensen thuis zitten, vond Tweakers het de hoogste tijd voor een Best Buy Guide voor monitors.

Coronavirus awareness icons
Vrijwel elk bedrijf heeft te maken met communicatie richting medewerkers betreffende het coronavirus. Om berichten waar mogelijk duidelijker over te laten komen, biedt Iconfinder meer dan 300 corona-gerelateerde iconen aan, helemaal gratis!

STACK
Voor het online opslaan van documenten en het delen ervan met je collega’s kan je natuurlijk bij onze eigen opslagdienst STACK terecht. Jouw documenten worden versleuteld opgeslagen op Nederlandse servers en wij analyseren niet jouw data. Je hebt zelfs de mogelijkheid om meerdere gebruikers aan te maken en zelf te bepalen hoeveel opslagruimte iedereen krijgt.

Self-care Apps for Remote Work
Naast werken is het ook van belang om de nodige mentale en fysieke rust te nemen. Daarom hebben de makers van Remote.Tools een aparte landingspagina gemaakt voor apps speciaal gericht op self-care. Kies een categorie en begin met het verbeteren van je werkritme en -houding.

Uitgebreide guides voor thuiswerken

The ultimate guide to remote work
Miro heeft veel ervaring met thuiswerkers en heeft jaren aan kennis verzameld in deze guide, bestaande uit 10 hoofdstukken. Krijg vragen op algemene antwoorden over thuiswerken of duik dieper in de kunst van teambuilding.

GitLab's Guide to All-Remote
GitLab is naar eigen zeggen ‘s werelds grootste ‘all-remote company’ met 1.200 medewerkers gevestigd in 65 landen. Het is dan ook niet verassend dat hun guide over thuiswerken er een is waar menig ander niet aan kan tippen. Een goede startplek is deze startergids, een klein onderdeel van de gehele guide.

COVID-19 Operators Playbook
Een handleiding voor de wat meer praktische zaken zoals de communicatie, de transitie naar remote, kantoorhygiëne en reisaanpassingen. Deze onderwerpen worden aangepakt met gratis templates van 100+ bedrijven zoals HubSpot, GitLab, Duolingo en Coinbase.

Thuiswerken in tijden van corona
Tweakers vroeg zijn gebruikers om tips voor thuiswerken. Een groot gedeelte van de reacties hierop zijn verzameld in deze guide die ziet op tips gericht op hardware, software en je thuiswerkomgeving. Alle suggesties van medetweakers vind je in de oproep en op het forum.

Verhalen over corona

What to read about corona numbers?
De Correspondent duikt in de cijfers van de coronacrisis. Daarnaast verzamelen ze ook andere interessante artikelen op deze pagina (links naar andere websites zijn gratis te bekijken).

Flatten the Curve
De wiskundige verklaring waarom thuis blijven en handen wassen helpt.

The Coronavirus Explained & What You Should Do
Als iemand het beknopt kan uitleggen, dan zijn dat wel de dames en heren van Kurzgesagt.

The White Wolf Event: Are we Destined for Doom or Victory against Coronavirus?
Het kiezen van de juiste weg en twee mogelijke oplossingen.

Privacyperikelen rond Corona (COVID-19): wat zeggen de Europese privacytoezichthouders?
De AVG en de coronacrisis: gaat dat samen? 

Na het thuiswerken

Read This Twice
Een verzameling aan favoriete boeken van bekende entrepreneurs, wetenschappers, auteurs, etc. Elke aanbeveling is geverifieerd en bevat een quote inclusief link naar de bron.

1000 Words
Leer nieuwe talen effectiever door eerst kennis te maken met de meestgebruikte 1.000 woorden. Op het moment valt er te kiezen uit Spaans, Duits, Italiaans en Frans. Russisch en Chinees volgen binnenkort.

Metacritic
Ontdek goede games aan de hand van hun metascore. Kies je platform, selecteer een tijdperiode en zie in een oogopslag wat jouw volgende game moet worden. Ter dubbelcheck kan je ook nog de userscore van games bekijken. Metacritic is overigens ook te gebruiken voor het checken van films, series en muziek.

Netflix-Codes
Ben je het oneens met de aanbevelingen die Netflix je geeft of maak jij je zelfs zorgen dat je alles hebt gezien? Met de volgende Netflix-zoekcodes duik jij dieper in het categoriesysteem van Netflix en gaat er een hele nieuwe kijkwereld voor je open.

The Best Coding Challenge Websites of 2020
Programmeren leer je het snelst door daadwerkelijk aan de slag te gaan. Gelukkig zijn er veel platformen die gratis opdrachten klaar hebben staan voor jouw volgende code-avontuur. Bekijk hier de beste van 2020.

Help with COVID
Een platform waar vrijwilligers nieuwe projecten kunnen plaatsen waar andere vrijwilligers aan mee kunnen helpen. Denk aan het meebouwen van een API of het helpen met een website of app. Will je liever spelenderwijs een bijdrage leveren? Dan is Foldit misschien wat voor jou: puzzel met proteïnes en zoek mee naar een oplossing tegen het coronavirus.

Volgwaardig

Corona Panel
Een grote verzameling van de meest populaire coronadashboards, onder andere van WHO en Microsoft. Naast trackers voor het aantal besmettingen vind je hier ook enkele andere trackers en populaire resources.

Coronavirus checklist
Een checklist voor zowel de mensen thuis als bedrijven met de belangrijkste stappen die ondernomen moeten worden. Klik op een stap om toegang te krijgen tot meer informatie en belangrijke links.

Coronavirus Tech Handbook
Misschien wel de meest uitgebreide technische informatiebron over het coronavirus tot nu toe, met links naar datasets, medische bronnen en algemene informatie voor het publiek. Het lijkt op het eerste gezicht een document met maar drie pagina’s, maar de blauwe links leiden naar de vele onderliggende pagina’s zoals deze over remote werken. De Facebook-groep die erbij hoort, is ook erg actief.

Heb je zelf nog interessantse bronnen gevonden die gaan over Working From Home of het coronavirus? Laat het weten in de comments hieronder!


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

    • Leestijd: 15 minuten
    • Leestijd: 15 minuten

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Recommends.