Blog overzicht

/ TransIP Recommends #61

In TransIP Recommends verzamelen we elke editie de beste, leukste en interessantste nieuwtjes, artikelen, tutorials, tools en content van buiten TransIP in een handig overzicht. Doe er je voordeel mee!

Tools & resources

Typesense
Op zoek naar een search engine voor je website? Typesense is een opensource-pakket dat snel te implementeren is en handige tooltjes en trucs biedt zoals typefouttolerantie, rankings en slimme filters.

JetBrains Mono
Een gratis, open-source en monospace font voor developers die het lezen van code moet vergemakkelijken. Dit gebeurt onder andere door het vergroten van de letterhoogte.

iHateRegex
Reguliere expressies zijn iets waar je niet omheen kunt als je aan het programmeren bent. I Hate Regex is een cheatsheet waarin je simpel en snel opzoekt hoe je regex eruit zouden moeten zien, en welke waarden er meegegeven kunnen worden.

Lorem Picsum
Voeg willekeurige foto’s van Unsplash toe aan je website die dienen als placeholders. Door parameters in de URL op te nemen, bepaal je zelf het formaat en andere eigenschappen van een foto.

Relay: Chat on Every Website
Browse nooit meer alleen dankzij deze Chrome-extensie die een anonieme live-chatroom aanmaakt voor elke website waar jij je op bevindt. Ontdek samen met anderen leuke deals op Amazon, krijg hulp op StackOverflow of discussieer over nieuwe Netflix-series.

De beste verhalen

Telegram Founder on WhatsApp Hacks: Backdoors are Camouflaged as Security Flaws
Chat-applicatie Telegram bekritiseert zijn concurrent Whatsapp over backdoors en beveiligingsissues, maar hoe veilig is Telegram zelf?

Google Maps Hacks
Een handkar en 99 goedkope telefoons: meer heb je niet nodig om Google Maps compleet in de war te maken.

Trello exposed! Search turns up huge trove of private data
Publieke boards op populaire planningstool Trello zijn door wie dan ook in te zien, maar dat hebben de gebruikers veelal niet door.

Why Discord is switching from Go to Rust
Go Rust or Go home.

My Second Year as a Solo Developer
Wat heeft deze developer bereikt na zijn vertrek bij Google?

TransIP Blog

Als onderdeel van ons privacydrieluik op het blog kijken we naar browserprivacy. Wat doen bekende browsers met jouw informatie? En van alle nieuwe browsers die gemaakt zijn om security en privacy te verberen, zijn die echt zo veilig of houden ze je voor de gek?

Inspiratie

(Klik op de afbeelding voor een liveversie)

Tutorials & guides

Building Containers Without Docker
Deze uitgebreide blogpost legt je uit hoe je containers kunt bouwen zonder te hoeven vertrouwen op Docker.

Bring in the bots, and let them maintain our code!
Waarom zou je zelf al het werk doen als je er ook bots voor kunt inzetten? In deze tutorial wordt uitgelegd hoe tools als Renovate en Travis je kunnen helpen met het onderhouden van je Github repos.

15 actionable social media hack you can apply to your marketing strategy right now
Laat meer foto’s zien in je Facebook-post, bekijk internationale advertenties van je concurrenten en plaats meer links op Instagram. Haal meer uit je socialmedia-strategie met deze 15 hacks.

Volgwaardig

Remote Stash
De 330 beste tools voor flexwerkers. De lijst is tot stand gekomen na het ondervragen van 3.000 flexwerkers en het filteren op websites als Capterra, Quora, Hacker News en Alexa.

The Book of Secret Knowledge
Een collectie aan inspirerende lijsten, manuals, cheatcheets, blogs en tools die GitHub-gebruiker trimstray regelmatig tijdens zijn werk gebruikt. 

No-code Coffee
Je dagelijkse shot aan no-code resources. Elke dag krijg je één tool, één influencer en één product die niet gerelateerd zijn aan programmeren richting je inbox gestuurd. Bekijk de eerste editie hier om te zien of het wat voor jou is.

Heb je zelf nog iets interessants gevonden in de afgelopen week? Laat het weten in de comments hieronder!


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

    • Leestijd: 15 minuten
    • Leestijd: 15 minuten

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Recommends.