Blog overzicht

/ TransIP Recommends #59

In TransIP Recommends verzamelen we elke editie de beste, leukste en interessantste nieuwtjes, artikelen, tutorials, tools en content van buiten TransIP in een handig overzicht. Doe er je voordeel mee!

Tools & resources

Petje.af
Petje.af is het Nederlandse alternatief voor Patreon of Buy me a Coffee en combineert de core functionaliteiten van die twee platformen met het gemak van betalen via iDEAL en het innen van je inkomsten via Mollie.

Oh My Zsh
Gebruik je graag de Unix-shell Zsh, dan kun je je hart ophalen op Oh My Zsh: hun GitHub repository staat bomvol met community-based plug-ins en thema’s.

Meet the Ipsums
Vul jouw proof of concept eens met iets anders dan die eeuwige standaard ‘Lorem ipsum dolor sit amet’. Wat dacht je van Cupcake Ipsum of Cat Ipsum? Of kies de lofzang aan de cheeseburger met Cheeseburger Ipsum of een Ipsum gevuld met Batman-quotes. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Shortkeys
Een browserextensie voor Chrome, Opera, Firefox en IE waarmee je op browserniveau je eigen shortkeys maakt om sneller en effectiever over het internet te surfen.

Trebble FM
Geen tijd om op de hoogte te blijven van al het (tech)nieuws? Via deze app vind en beluister je elke dag de beste shortcasts (kleine podcasts) van je favoriete nieuwsbronnen op je iOS- of Android-apparaat.

De beste verhalen

The 84 biggest flops, fails and dead dreams of the decade in tech
Herinner jij je deze tech-miskleunen van de afgelopen tien jaar nog?

Why I moved from React to Svelte and others will follow
Een pleidooi voor gracieuze, snelle en elegante frontendcode dankzij Svelte.

Social Media Algorithms 2020: Updates & Tips by Platform
Ben jij de sociale platformen te slim af dit jaar?

The End of Indie Web Browsers: You Can (Not) Compete
Een oneerlijke strijd in browserland.

How programming languages got their names
Achter elke taal een verhaal.

TransIP Blog

Het is tegenwoordig even nadenken voordat je op een linkje in een e-mail klikt. Gelukkig zijn er al vele manieren om verdachte mailtjes en spammers buiten de deur te houden. Lees meer over DANE, DKIM, DMARC en andere technieken in ons nieuwste blogartikel.

Inspiratie

(Klik op de afbeelding voor een liveversie)

Tutorials & guides

Home Assistant
Wel een smart home, geen Google Home of Amazon Echo: bouw het zelf op een Raspberry Pi met behulp van Home Assistant en Rhasspy.

11 Essential Skills Software Developers Should Learn in 2020
Of je nu nieuw bent in softwaredevelopment of een oude rot in het vak, deze skills mogen niet ontbreken in jouw skillset.

CodePip
Gamification werkt, zo blijkt maar weer, en de TransIP-redactie kan beamen dat zo oefenen met CSS en Flexboxes ook heel verslavend kan zijn.

Volgwaardig

Colorinspo
Alles op één plek wat met kleur te maken heeft! Je kan hier terecht voor de beste tools, kleurencombinaties, artikelen, freebies en meer kleurrijke resources.

Exploding Topics
Ontdek de meestbesproken thema’s van het moment en krijg nieuwe ideeën voor je volgende blogartikel, tweet of Reddit-bericht. Filteren kan op tijd of categorie en er is ook de optie om wekelijks via e-mail topics toegestuurd te krijgen.

Traversy Media
Youtube-kanaal Traversy Media publiceert regelmatig diepgaande tutorials en crashcourses over programmeertalen en webdevelopment. Laat je niet intimideren door hun Crash Course-video’s van ruim een uur: ze zijn voorbij voor je het door hebt.

Heb je zelf nog iets interessants gevonden in de afgelopen week? Laat het weten in de comments hieronder!


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

    • Leestijd: 15 minuten
    • Leestijd: 5 minuten

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Weekly.