Blog overzicht

/ TransIP Recommends #58

We zitten op het randje van niet alleen een jaar, maar ook een decennium, dus we kunnen ons geen beter moment voorstellen om de TransIP Weekly in een nieuw jasje te steken. Met trots presenteren wij: TransIP Recommends. Om deze nieuwe naam meteen goed in te wijden, duiken we de voorspellingen in voor 2020. Want niks mis met een terugblik, maar het is veel leuker om vooruit te kijken! Wat worden de trends op het gebied van UX en design, software en development, marketing en IT-security? Gaan we in 2020 vol op de deepfakes, lava-oranje tinten, Rust en de horizontale scrollingtrend? Of houden we het simpel, minimalistisch, klassiek blauw en vooral veilig?

UX en design

UX Trends for 2020: Looking at the Big Picture

UX Collective heeft voor de vijfde keer op rij hun onderzoek en voorspellingen gepubliceerd over de aankomende trends in UX-design. Een mooie longread waar je zeker even de tijd voor wilt nemen.

Why Single Page Apps are the Hottest Trend of 2020

CMSWire voorspelt dat Single Page Apps, waarvan Google Maps een heel goed voorbeeld is, de trend wordt die in 2020 ook vooral mogelijkheden gaat bieden voor e-commercebedrijven.

Shutterstock 2020 color trends

Na een jaar van roségoud, lavendel en babyblauw voorspelt Shutterstock welke drie kleuren er het komende jaar populair gaan worden.

UX Trends for 2020: Looking at the Big Picture

Minimalisme, font-based design en immersive design gaan in 2020 een nog grotere rol spelen op grafisch gebied. Wat kunnen we nog meer verwachten?

Top Web Trends for 2020 and why they are coming

Welke webtrends gaan volgend jaar de boventoon voeren? Gaan we allemaal horizontaal scrollen en wordt dark mode nu de standaard?

IT Security

10 Security Chestnuts We Should Roast Over the Open Fire
Vertel jij je klanten nog steeds dat hun wachtwoord minimaal 28 tekens, hoofdletters en cijfers moet bevatten? Tijd om daar eens van af te stappen. Welke andere oudewijvenwijsheden uit de securitywereld mogen in 2019 achtergelaten worden?

Cybersecurity Predictions for 2020
The Hacker News dook in 30 onafhankelijke rapporten over cybersecurity om tot hun voorspellingen te komen voor 2020.

2020 is when cybersecurity gets even weirder, so get ready
Met alle securitylekken en gevaren die we in het afgelopen jaar zijn tegengekomen, zou je denken dat we de piek wel bereikt hebben. Mooi niet, denken ze bij ZDNet. Hier zijn hun voorspellingen voor de cybersecuritywereld in 2020.

You’ve been warned: Full body deepfakes are the next step in AI-based human mimicry
Deepfakes ontwikkelen zich razendsnel. In 2020 stevenen we af op full body deepfakes, met alle gevolgen van dien.

European Risk Report Flags 5G Security Challenges
Waar we in 2019 nog lekker werden gemaakt met de mogelijke grootschalige introductie van een 5G-netwerk, zullen we in 2020 toch de realiteit onder ogen moeten zien: het brengt nogal wat risico’s met zich mee. Welke risico’s kunnen we verwachten?

Marketing

SEO in 2020: 8 trends om op in te spelen
Frankwatching duikt de SEO-trends in. Wat wordt hét acroniem voor 2020: BERT, SERP of toch EAT?

Instagram Aesthetic Trends
Een Instagramaccount inzetten als marketingtool vergt continu meegaan met de trends. In 2020 zullen we ons toch echt moeten gaan wagen aan de subtiele no-edit edit, UGC en sketch-filters. Of niet?

5 Impressive Social Media Startups That Could Be Huge in 2020
Zijn we na Instagram en TikTok alweer toe aan iets nieuws? Wellicht worden één van deze vijf nieuwe socialmediastart-ups wel de hype van 2020.

Marketing Trends in 2020: Here’s Where 96 Marketers Will Devote Time and Budget Next Year
Als marketeer moet je je tijd vooruit zijn. Dus vroeg Databox 96 marketeers om hun verwachtingen voor 2020: welke tools, welke platformen en welke stijlen zullen we volgend jaar het vaakst terugzien?

4 Trends That Will Reshape Augmented Reality in 2020
Augmented Reality of AR was in 2019 al niet weg te denken uit onze dagelijkse interacties. 2020 zal het jaar worden dat we verder gaan dan Snapchat-filters en grappige spelletjes: wat denk je van complete trainingssessies met een VR-headset?

Software

Adobe Illustrator on the iPad

2020 wordt het jaar van de A-titels op multiplatformniveau. Adobe beloofde in 2019 al multiplatformapps voor Photoshop en Illustrator; in 2020 is het dan eindelijk zover en kunnen we aan de slag met deze Adobe-slagschepen op onze iPad of tablet.

Best Linux Distro 2020, for desktop

Is het jouw goede voornemen om nu eindelijk eens af te stappen van je oude, vertrouwde Windows- of MacOS-besturingssystemen? Dan is dit de uitgelezen gelegenheid om te kijken naar een Linux-distributie die bij jou past.

50+ best free Wordpress themes for 2020

Wordpress-thema's worden alleen maar beter en beter. Hoogste tijd voor een nieuwe look voor jouw blog of website? Deze lijst van ruim 60 thema's biedt voor elk wat wils.

Flutter vs. React Native: What to Choose in 2020

Flutter of toch React Native? Welk developmentplatform wordt in 2020 onze go-to voor mobiele apps?

Best JavaScript Static Sites Generators to look out for in 2020

In 2019 was er al te merken dat de JAMstack terug van weggeweest leek en statische websites weer populairder worden. Het is de verwachting dat die lijn doorgetrokken wordt in 2020. Wat zijn de voor- en nadelen, de valkuilen en de meest populaire frameworks?

Development

Software Development Trends for 2020 Revealed
Gaan we een revolutie tegemoet op het gebied van softwaredevelopment, of wordt het in 2020 meer van hetzelfde? Hackernoon doet hun voorspelling.

Open Source Is Growing Despite Challenges
Linux Insider verwacht een groei in opensourcesoftware, vooral dankzij de inzet van grote tech-bedrijven.

The Future of Software Testing & DevOps Trends in 2020
Volgend jaar krijgen we allerlei nieuwe en spannende uitdagingen voor onze kiezen: van 5G-netwerken tot flip phones, maar ook een verandering in hoe we software schrijven en testen dankzij Low Code-developmenttools.

Stack Overflow Survey 2019
De jaarlijkse survey van Stack Overflow geeft weer een mooi inzicht in de af- of toenemende populariteit van programmeertalen en frameworks. Vooral het kopje ‘Most Loved, Dreaded and Wanted’ geeft goed aan waar in 2020 de aandacht naar uit zal gaan.

Modern Website Development Trends in 2020
Waar gaat softwaredevelopment heen in 2020? Welke developmenttalen nemen het voortouw, welke platformen worden populair en welke ontwikkelingen gaan we massaal toepassen?

De rest

2020 Reading List for Developers
Twijfel je nog over je goede voornemens? Wat dacht je er van om in 2020 weer eens meer te gaan lezen? Deze leeslijst helpt je alvast een eindje op weg.

All the upcoming streaming services and what we need to know
Bereid je maar alvast voor: de streamingoorlog gaat nu echt losbarsten. Vanaf volgend jaar komen er nog meer diensten bij.

Amazon’s cloud gaming service could arrive next year and offer Twitch integration
Is cloudgaming dan eindelijk die techniek van de toekomst waar we op zitten te wachten? Dit jaar waagden Google en Microsoft allebei al de sprong, volgend jaar gaat ook Amazon zich ermee bemoeien. Dat kan nog interessant worden!

Kickstarter Technology projects
Kickstarter blijft onverminderd populair. Welke supercoole gadgets gaan het helemaal maken in 2020? Wordt het een piepkleine draagbare SSD? Een prachtige, minimalistische PC case? Of, en waarom ook niet, een elektrisch skateboard? Of ga je toch liever voor de gok en steun je een van deze nieuwste projecten?

The Cyber Speaks: What Will Actually Happen in 2020
Genoeg voorspellingen van de userbase, wat denken de computers zelf dat ons en hen te wachten staat in 2020? Deze bot las ruim 1000 cybersecurityvoorspellingen en schreef vervolgens zijn eigen artikel.

Waar denk jij dat de techmarkt heengaat in 2020? Doe je voorspellingen in de comments hieronder. TransIP wenst je alvast een gelukkig nieuwjaar!

Tags:


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

    • Leestijd: 15 minuten
    • Leestijd: 7 minuten

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Recommends.