Winkelwagen

  Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

  Vanaf een IPv4-netwerk met je SandboxVPS verbinden

  SandboxVPS'en maken exclusief gebruik van een toekomstbestendige IPv6-verbinding. Wanneer je vanaf een IPv4-only netwerk werkt, zijn er extra stappen nodig om je IPv4-verkeer om te zetten naar IPv6-verkeer. De twee meest gangbare opties om dit te doen, zijn door gebruik te maken van HA-IP, of een VPN-verbinding. We raden aan beide als tijdelijke workaround te zien. Met het opraken van IPv4-adressen, is het immers wenselijk dat alle internetproviders IPv6 ondersteunen.


  HA-IP / HA-IP Pro

   

  HA-IP is een highly available IPv4 en IPv6 adres waarmee je elk gewenst TCP-verkeer doorstuurt naar één VPS. HA-IP Pro voegt daar de functionaliteit van een loadbalancer aan toe.

  Beide hebben een optie om al het IPv4-verkeer naar de gekoppelde VPS('en) door te sturen als IPv6-verkeer. Hiermee zorg je er dus voor dat als jij je op een IPv4-netwerk bevindt, jouw verkeer als IPv6-verkeer aankomt bij jouw SandboxVPS.

  ha-ip ipv6 configuratie


  Een VPN gebruiken

   

  VPN-servers bieden de mogelijkheid om jouw netwerkverkeer via de VPN-server te laten verlopen en maken gebruik van zowel IPv4 als IPv6 (tenzij de VPN-server op een IPv6-only netwerk gehost wordt). Verkeer vanaf jouw netwerk wordt dan via de VPN-server(s) verstuurd naar je SandboxVPS als IPv6-verkeer. Je hebt hiervoor twee opties:

  • Gebruik maken van een VPN-provider: Er zijn zowel gratis als betaalde VPN-providers. In beide gevallen kun je verkeer via de VPN-provider laten verlopen. Het is wel belangrijk dat je in dit geval veiligheidsmaatregelen neemt zoals het gebruik van SSH-keys en/of het veranderen van je SSH-poort. Controleer wel van tevoren of de VPN provider je VPN-verbinding een IPv4- en IPv6-adres geeft en de optie biedt om verkeer via de VPN-servers te laten verlopen.
    
  • Zelf een VPN-server opzetten: Hiermee houd je meer controle in eigen hand. Je hebt hiervoor wel een eigen/extra server (met een IPv4-adres) nodig. Het besturingssysteem dat je hiervoor gebruikt maakt in principe niet uit. Je kan op Windows Server een VPN-server inrichten, en iedere Linux-distributie ondersteunt OpenVPN.

   

  Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

  Kom je er niet uit?

  Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

  Neem contact op