Blog overzicht

Alle Creator Stories verzameld

Warp Industries

Warp Industries stelt software beschikbaar voor bedrijven om zelf hun eigen VR-training te maken op basis van 360-gradenvideo’s. Die trainingen zijn heel divers. Denk bijvoorbeeld aan evacuatietrainingen of brandoefeningen.

We zijn in 2016 experimenteel begonnen met enkele VR-projecten. We merkten dat veel bedrijven iets met VR wilden doen, maar dat ze het best lastig vonden om dat van de grond te krijgen. Zo kwamen wij op het idee om een softwareplatform te bouwen waarbij ze de autonomie over hun eigen kennis houden, door ze de gelegenheid te geven zelf eenvoudig scripts en video’s te creëren. We geven ze vervolgens de tools om hun creaties om te zetten naar een VR-ervaring en door te geven aan hun medewerkers.

We maken gebruik van bestaande frameworks. Ons platform, Warp Studio, draait op Ruby on Rails en aan de voorkant gebruiken we veel React. Onze mobiele apps zijn zowel geschikt voor iOS en Android als voor Oculus VR.

Wij geloven echt dat mensen zich verder ontwikkelen aan de hand van VR-ervaringen en immersive learning. Dat is waar Warp Industries het verschil wil maken! Mijn toekomstige uitdaging In het voorjaar van 2019 organiseren we WarpSpeed, een conferentie die in 2018 is geïntroduceerd. We willen gezamenlijk met onze klanten een serieuze speler worden in de e-learningmarkt en een event zoals deze gaat ons hierbij helpen.

uCrowds

Per 1 januari 2018 is uCrowds gestart. We bestaan nu uit een klein kernteam met Eric de Wilde als COO, Yiran Zhao als software-developer en Roland Geraerts als CTO. Daarnaast werken er bij ons veel informaticastudenten van de Utrechtse universiteit. We ontwikkelen een engine om verplaatsingspatronen van grote groepen mensen in kaart te brengen. Dit doen we om de wereld een stukje veiliger en leuker te maken.

Een van de klanten van ons nieuw gestarte bedrijf is bijvoorbeeld Schiphol waarvoor we simuleren op welke tijden het (te) druk wordt en waar het dan vastloopt. Aan de hand van onze software kunnen we naar een oplossing zoeken voor deze knelpunten.

Onze simulatie onderscheidt zich van de concurrentie omdat het rekening houdt met sociale groepen. Daarnaast voegt de engine dynamische aanpassingen zoals obstakels toe aan de simulatie. Mijn toekomstige uitdaging De volgende stap die we met uCrowds willen maken, is een oplossing in de cloud. De simulaties worden daarmee sneller en toegankelijker gemaakt. Op deze manier willen we het makkelijker maken om tools en plug-ins aan ons platform toe te voegen. Daarnaast is het dan voor iedereen mogelijk om gebruik te maken van onze simulatiesoftware.

Gamebasics

Gamebasics, opgericht in 2004, is de mobile gamestudio achter de populaire game Online Soccer Manager (OSM). Aangezien er nog niet veel voetbalmanagergames in die tijd beschikbaar waren, hebben we een forse kennisvoorsprong binnengehaald op het gebied van gamedesign, monetization en marketing. Mede hierdoor heeft OSM in korte tijd een grote en loyale groep spelers aan zich gebonden. We hebben nu ruim 50 medewerkers en brengen dagelijks anderhalf miljoen voetbalcoaches in duel.

Ons spelalgoritme is ongekend door de jarenlange verfijningen, maar daarnaast zetten we AI en machine learning in om de competities realistischer te maken en spelers van verschillende niveaus de juiste spelervaring te bieden.

Essentieel is de drive om elke dag weer samen stappen te maken en te durven innoveren op het gebied van de gebruikte techniek en de verbetering van de gameplay. Dit vergt een team vol verschillende expertises, net als in voetbal. Samen staan we echt sterker! Mijn toekomstige uitdaging Als creator willen we gamers voorzien van zoveel mogelijk uitdagende en toegankelijke games. Goede developers zijn dan ook altijd welkom. Uiteraard zullen we OSM niet uit het oog verliezen. Er staan dan ook een flink aantal productinnovaties op het programma.

Gearbooker

Wij hebben in 2017 Gearbooker gelanceerd, volledig gehost op BladeVPS's bij TransIP.

Gearbooker is een vernieuwend en snelgroeiend deelplatform zoals AirBnb, maar dan voor creatieven, zoals fotografen, filmmakers, vloggers, reclamemakers, marketeers én consumenten! Op ons platform kunnen gebruikers zelf onderling hun apparatuur huren en verhuren en daarmee (als huurder) geld besparen en (als verhuurder) geld verdienen met apparatuur die anders toch maar stil ligt. Gearbooker zorgt voor een prettige en veilige huurervaring (zie hier hoe: https://www.gearbooker.com/nl/page/security) Mijn toekomstige uitdaging Wij willen de komende jaren het grootste equipment deelplatform van Europa worden.

Tuinvereniging administratie

Ik ben sinds een goed jaar a anderhalf jaar lid van een tuinvereniging, die weliswaar wat administratie digitaal hadden staan, maar ik dacht dat kan toch beter. Vanuit mijn werk heb ik in het verleden toen de cloud net nieuw was al gepionierd ermee en was toen al om ;-) De documenten waren opgeslagen in een dropbox die tegen zijn limiet aanliep en er moest dus wat anders komen.

Ik ben erin gedoken en sommige bestanden bestonden soms wel vijf of zes keer. En welke is nu de meest recente, dus heb ik bijna alle bestanden gecheckt op titel, grootte en inhoud en zo een keurige structuur aangelegd. Er was zo'n 5 Gb dus je kunt je wel voorstellen wat een bulk aan werk het was!

Ik heb de meeste gegevens in mijn eigen box gezet en upload daar nu de bestanden heen die ik aan het digitaliseren ben er komt nog een hele boel aan, want veel papier werk staat nu de schimmel in, maar willen ze toch bewaren. Of ze het ooit nog zullen gebruiken betwijfel ik, maar goed digitaal neemt veel minder kastruimte in dat old skool hardcopy materiaal ;-)

Zelf had ik al een TransIp Stack en ben daar zo enorm blij mee. Vanaf dag 1 werkte het perfect en bijkomend voordeel om hiervoor te kiezen was met name dat het een Nederlands bedrijf is, welke zijn servers ook in Nederland heeft staan.

Omdat ik niet van plan ben om altijd maar in het bestuur te zitten, en straks meerdere andere mensen toegang nodig hebben, heb ik een stack aangevraagd voor de tuinvereniging. Die heb ik inmiddels gekregen en zodra ik alles naar mijn box heb geupload en alles per mapje keurig heb weggezet, zal ik het gaan overzetten naar de Stack! Dan kan ik op den duur mijn box weer terugnemen en kan men gewoon via Stack ten alle tijde erbij.

Foto's willen ze ook gaan toevoegen en die vreten geheugen. Dankzij de Stack / TransIp kan de tuinvereniging de komende jaren zijn administratie digitaal houden! Mijn toekomstige uitdaging Weggooien wat echt niet meer nodig is, met name dubbele bestanden (formulieren & foto's volgens AVG)

Audiofabrique

Content is king en aan hoogstaande plaatjes geen gebrek, audio kan soms nog wat liefde gebruiken. Omdat steeds meer content op verschillende devices bekeken én beluisterd wordt is goede audio van belang. Het is 50% van je totaal. De AudioFabrique weet door jaren ervaring in de corporate markt als geen ander hoe audio het beste tot zijn recht komt. Online, op TV, in de conferentiezaal. Het blijft overal overeind.

Niet alleen de afwerking is belangrijk, de opname net zo: voor de opname van podcasts komen we naar de locatie van de opdrachtgever met onze speciale samengestelde podcast setup. De beste materialen voor een podcast inclusief bediening door een ervaren audiotechnicus. Zo kunnen onze opdrachtgevers zich focussen op de inhoud. Na afloop van de opnames worden deze in onze studio afgewerkt en uitgezet op de verschillende platformen.

Met dank aan TransIP blijven deze opnames veilig geback-upt in de cloud op een STACK naast onze offline backups. Dankzij onze eigen transfer service welke draait op een VPS van TransIP kunnen we bestanden razendsnel overzenden naar onze opdrachtgevers. Mijn toekomstige uitdaging Een van de grootste spelers worden in de audionabewerking voor social content met een eigen podcast platfrom voor onze opdrachtgevers.

Macsoftreview

Je bent gek op computers en wil graag het naadje van de kous weten van software. Met dit idee ben ik 3 jaar geleden Macsoftreview.com gestart. Een website waarmee ik gebruikers hoopte te informeren in de plus en min punten van Mac software. Het opzetten van de website moet je een beetje leren, maar daarna kan je lekker creatief aan de slag om je fantasie ook een echt beeld te geven. En een website moet het hebben van zijn uiterlijk en gebruiksvriendelijkheid. Heerlijk uren en dagen zitten stoeien en advies op fora vragen over specifieke code's als je iets gedaan wilt krijgen dat er nog niet is. Fijn de website staat dat is geregeld, maar het moeilijkste is toch de bedrijven vinden die zich op jouw website willen manifesteren. En de eerste aanvragen zijn lastig te honoreren, als je slechts een lege website kan laten zien.

De eerste developers over de streep trekken is het lastigste, en volharden in je droom een must. Als je ergens in gelooft gewoon nooit opgeven want alles is mogelijk. Als het eenmaal gaat lopen wordt je vanzelf bekend(er) en benaderen de developers zich wereldwijd bij jou. Ze zien dat er een platform is waarmee hun product meer bekendheid krijgt en daar maken ze erg graag gebruik van.

De grote spelers als Macworld zijn niet makkelijk in te halen, en toch gaat het geleidelijk best wel die kant op. Dagelijks verzoeken van developers afwikkelen en een beetje kijken welke software wel en wat niet gereviewed gaat worden is een heerlijke bezigheid. Ook testen we veel software op fouten en doen aanbevelingen voor beter en prettiger gebruik. We zitten nu jaarlijks op een mooi aantal bezoekers en doen ons best de website zo actueel mogelijk te houden.

Het volgende plan is een website voor 'gadgets' op te zetten en daarmee de geïnteresseerden te informeren over de nieuwste snufjes op computer en technologisch gebied. Als dat een beetje leuk van de grond komt ben ik een gelukkig mens, want ik mag dagelijks de dingen doen waarvan ik droomde. Mijn toekomstige uitdaging Opzetten nieuwe website Gadgets en Technology.

Purper uitvaartzorg

Lang, heel lang heb ik gewerkt voor het ministerie. Op het moment dat ik dacht we gaan niet de goede kant op ben ik gaan meedenken in de OR. Ik vind, wanneer je het ergens niet mee eens bent is het je eigen verantwoordelijkheid daar iets mee te doen. Na 9 jaar extra OR werkzaamheden voelde ik dat waar ik altijd zo trots op was door mijn vingers glippen. Tijd voor iets anders dacht ik. Maar wat dan? Creatief werd ik vaak genoemd, maar niet in dingen creeeren maar in oplossingen bedenken. Een mensen mens dat ben ik sowieso. Ondertussen overleed mijn moeder en werd ik een week lang compleet afhankelijk van de uitvaartverzorger. Hij moest bij wijze van spreken zelfs tegen mij zeggen dat het tijd werd om een hapje te eten. Ik dacht misschien is dit wel iets wat ik kan doen. In Zwolle is een goede gedegen opleiding tot uitvaartverzorger en die ben ik gaan doen. Pittige tijd waarin ik veel heb geleerd over mezelf. De eerste stage is direct een stage overleden verzorging. Help dacht ik, is dit nu wel de goede weg. Ja dit is de goede weg. Het was zo waardevol om een mevrouw die overleden was en niet meer toonbaar voor de familie toch nog toonbaar te maken. In twee uur tijd zorgden wij ervoor dat de kleinkinderen van deze mevrouw wel afscheid van haar konden nemen. Mijn angst was weg.

Tijdens de opleiding werd ik mij bewust van de manier waarop ik invulling wilde geven aan de uitvaartverzorging. dat kon ik niet doen bij grot maatschappijen. Die zijn teveel gericht op de commercie. Nee ik wilde onafhankelijk zijn en een gids kunnen zijn voor de nabestaanden. Ik wil er ook een boterham van kunnen betalen. Ik geloof dat wanneer je onderneemt vanuit je hart, je gevoel je klanten dat ook merken. Zo zal ik de klanten trekken die bij mij passen.

Dus vanaf 1 december 2017 ben ik begonnen met een eigen bedrijf. Purper uitvaartzorg in Almere. Ik heb een website laten bouwen en ben daar nog steeds heel tevreden mee. Mijn toekomstige uitdaging Onderscheiden en klanten trekken met een eerlijk verhaal.

Bouwgezond

Met BouwGezond hebben we een nieuw platform neergezet die je kennis laat maken met gezonde bouwmaterialen zonder belerend of geitenwollen sokkerig te doen.Gewoon wars van ongezonde materialen om je huis mee te bouwen of verbouwen, materialen die het wonen of werken in een gebouw aangenaam en gezond maken, zonder daarvoor de hoofdprijs te willen hebben, het is natuurlijk te zot dat gezonde materialen duurder zijn dan de bekendere materialen.

Of je nu zelf gaat bouwen (laat bouwen) of gaat verbouwen, we willen je graag met raad en daad bijstaan om tot een goede keus van de materialen te komen. Mijn toekomstige uitdaging Gevecht tegen de lobby van minder gezonde bouwmaterialen.

Tippr

Tippr is an independent online B-2-B marketplace for the foodservice to connect manufacturers and food professionals. I believe that individuals can make a difference in the foodservice industry and have the right to be heard, to share everyone's opinion effortlessly, to improve the joy in the foodservice. I believe that the foodservice industry should benefit from having more accurate and up-to-date data from horeca professionals, this will save time and makes life easier for consumers. Mijn toekomstige uitdaging Further development our tippr-platform and connecting the foodservice community outside the Netherlands.

Visput Andijk

Met behulp van een nieuw ticketsysteem, is een visput in het Noord-Hollandse Andijk af van een regelmatig terugkerend probleem: vissers die niet betalen voor een kaartje, maar wel hun hengel uitwerpen. Om dit probleem te verhelpen, bedacht eigenaar Briggite Poland een manier die bezoekers de mogelijkheid geeft om met hun mobieltje te betalen.

Als Poland of de controleurs een controleronde lopen langs de uitgestrekte visput, krijgen zij vaker te maken met mensen zonder ticket. ‘Sommigen denken dat een VISpas voldoende is om hier te mogen vissen, omdat zij ervan uitgaan dat deze put onderdeel is van de landelijke viswateren. Maar dit is privéterrein, bij ons moet je ook nog een kaartje kopen.

Geen geld

Soms is er dus sprake van een oprecht misverstand, maar het komt ook voor dat vissers betaling bewust proberen te ontlopen. De reacties die Poland krijgt als zij hen daarmee confronteert, zijn wisselend. ‘Ik heb verschillende smoesjes gehoord. De meestvoorkomende is dat mensen geen geld bij zich hebben om een ticket te kunnen kopen. Dan moet ik diegene helaas wegsturen.’ Om zulke situaties te voorkomen, is Poland om tafel gaan zitten met het West-Friese IT-bedrijf Cees&Co dat voor haar een ticketsysteem ontwikkelde. ‘Met dit systeem kunnen vissers met hun mobiel een kaartje kopen. Bijna iedereen heeft tegenwoordig een telefoon bij zich, dus zo blijven er weinig smoesjes over om geen ticket te halen.’ Mijn toekomstige uitdaging Het upscalen naar verschillende branches.

Waterkaart Nederland

Al sinds 2009 ben ik appbouwer, meer 70 zijn het er inmiddels, voor Android, iOS en Windows. In totaal gebruiken op dit moment 450.000 actieve gebruikers mijn apps: vooral veel weerapps en maritieme apps, zoals Zeeweer en Het Getij.

Het begin Heel lang wilde ik vooral de maritieme data al eens samenvoegen: one app to rule them all! Echter was veel data lang niet beschikbaar, tot vorig jaar. Dat werd Waterkaart Nederland: de meest complete waterkaart en vaarkaart van Nederland. Met alle vaarwegkenmerken, betonning, verkeersborden en live bruggen en sluizen: openingstijden, telefoonnummers en marifoonkanalen. Op de website, voor iOS en Android.

Traditionele en statische digitale waterkaarten helpen immers bij navigatie, maar zijn al op het moment dat ze uitkomen verouderd. Want deze kunnen immers niets zeggen over bijvoorbeeld veranderende sluistijden, actuele werkzaamheden, de waterstanden en de actuele bezettingsgraad van ligplaatsen. Om over verplaatste bebakening en betonning maar te zwijgen.

De oplossing De (TransIP)-servers achter de Waterkaart zijn de oplossing: 24/7 halen ze de actuele waterdata uit meer dan 25 externe open datasystemen op en verwerken deze in de databases, waardoor gebruikers van de apps op alle platformen altijd bij de tijd zijn.

De apps bieden nu dus ook honderden waterstandmeetpunten met live waterstanddata, getijcurves, het actuele zeeweer, vaarwaterdieptes, gegevens van KNRM stations en de waterkwaliteit van talloze Nederlandse zwemwaterplekken. En natuurlijk de actuele Scheepvaartberichten met werkzaamheden.

En nu vooruit De Waterkaart Nederland draait sinds mei 2018 en heeft nu al 7000 actieve gebruikers. Zoals het systeem nu staat is deze al enorm compleet, maar het is slechts het fundament. Nu willen we vooruit en de TomTom van de Nederlandse vaarwegen bouwen! Mijn toekomstige uitdaging Als je zo veel data hebt over vaarwegen, dan weet je dus ook hoe lang het gaat kosten om van A naar B te varen. De Waterkaart Nederland moet de TomTom van de Nederlandse vaarwegen worden, daarvoor moet we nog veel algoritmisch werk verzetten.

't Wylde Leren

Wij hebben ontdekt dat je de persoonlijke en sociale ontwikkeling van jongeren stimuleert met avontuurlijk onderwijs.

Stichting ’t Wylde Leren organiseert daarom in samenwerking met scholen en outdoorpartners avontuurlijke, educatieve reizen voor scholieren onder schooltijd. Daarnaast trainen we docenten om les te geven volgens de principes van avontuurlijk onderwijs.

Met échte problemen en échte uitdagingen, stomen we de jongeren klaar voor de échte wereld. Ons avontuurlijke onderwijs geeft scholieren zin, vertrouwen en durf in het leven. Daarmee zijn wij van toegevoegde waarde in het onderwijs. bekijk hier ons verhaal

"Niet leren voor een test en het daarna weer vergeten, maar geïnspireerd raken om te leren over licht en magnetische velden omdat je het noorderlicht ziet!"

www.wyldeleren.eu

Mijn toekomstige uitdaging De grootste uitdaging is het opbouwen van het netwerk aan scholen, leerlingen en ouders. Daarnaast heeft de stichting hoge opstartkosten, die we liever niet in de prijs van de avonturen voor de leerlingen willen verrekenen.

Natuurlijke dierverzorging

Ik "speel" al 35+ jaar mee in de business van dierlijke verzorgartikelen eerst het chemische assortiment en zo'n 6+ jaar geleden heb ik persoonlijk volledig de boeg omgegooid en een volledig programma van 100% natuurlijke ingredienten (chemisch vrij) verzorgartikelen ontwikkeld en vervolgens gemaakt. Inmiddels heb ik een webshop gemaakt waar ik dagelijks de nieuwste technieken in verwerk die TransIP me biedt en wat ik erg belangrijk vind dat wanneer ik vragen heb hun team mij volledig ondersteund wat mij zelfverzekerd maakt en ik door kan gaan met groeien zowel zakelijk als persoonlijk. Mijn producten ondersteunen en geven een oplossing bij o.a. het genezingsproces bij diverse problemen zoals krabben, bijten, eczeem, roos, doffe vacht, verharen, klitten en vervilting. Het grote voordeel is dat het programma door de trotse hondenbezitter gewoon thuis gedaan kan worden zonder tussenkomst van instanties of personen. Mijn motto is "I naturally care and I for sure share". Mijn toekomstige uitdaging Dat ik geautomatiseerd alle vraag praktisch en uitvoerbaar kan omzetten naar aanbod en uitleveren.

Food-idee.nl

Nu bijna 4 jaar geleden heb ik food-idee.nl geregistreerd. Wat begon met een eenvoudige website met een paar recepten groeide uit tot mijn portfolie. Ik ging een foodstyling workshops doen, een fotografie cursus en leerde alles over SEO. Mijn website is nu mijn visitekaartje.

Mijn website heeft mij hele leuke banen in food opgeleverd. Via mijn Instagram, wat ik in eerste instantie heb opgezet om bezoekers te trekken naar mijn website, brengt mij nu ook in contact met bedrijven en personen. Het laatste jaar krijg ik steeds meer producten opgestuurd van bedrijven om te testen en word ik uitgenodigd voor events. Mijn toekomstige uitdaging Ik wil graag maandelijks meerdere artikelen online blijven plaatsen, mijn bezoekers aantallen verder uitbouwen en vooral zoveel mogelijk mensen inspireren met gezond eten.

Searching for Tom Bombadil

Ik ben bezig met het maken van een documentaire (Searching for Tom Bombadil, een detective doc over een journalist op zoek naar zijn favoriete fictiefiguur in de echte wereld). STACK is hierbij heel handig. Ik werk samen met een wereldwijd netwerk van vrijwilligers en we zijn voor de zoektocht o.a. al in Oregon USA, Lapland, India Kopenhagen, Duitsland, Korea en Nieuw Zeeland geweest.

Ben jij Tom Bombadil? Of ken je iemand die het zou kunnen zijn? Zou je willen meedoen aan de zoektocht? Laat het me weten. Mijn nummer vind je op deze site: www.searchingfortombombadil.com.

Joost van de Loo Mijn toekomstige uitdaging Expanding the Searching for Tom Bombadil network to 10.000 Searchers worldwide before August 2021

1Stalling

Tijdens een eigen zoektocht kwamen wij langs websites die nooit meeschaalden. Gevolgd door websites waarin bijna alle tekst een afbeelding was. Om maar niet te spreken over de laadtijd. De eerste, in onze ogen, geschikte locatie die we opbelden bleek al jaren niet meer te bestaan. De tweede had zijn contactgegevens in de afbeelding verstopt, maar had een geschikte plek. We moeten hier wel bij zeggen dat de caravan waar wij een winterstalling voor zochten zijn beste tijd heeft gehad en wij het al snel goed vonden.

Het begin: Na onze zoektocht is 1Stalling.nl geregistreerd om het voor degene na ons makkelijker te maken. In het begin was het een lijst van alle locaties. Na gesprekken met meerdere stallinghouders viel deze lijst echter al snel af om plaats te maken voor een gebruiksvriendelijke zoekfunctie met eigen pagina’s. Tijdens de gesprekken kwam steeds naar voren dat iedere locatie een eigen werkwijze heeft, waardoor de een perfect is voor dure oldtimers, terwijl de andere voornamelijk grote oude caravans stalt. Natuurlijk erg belangrijk bij het maken van de juiste keuze.

Een verandering: Na deze aanpassing wisten bezoekers ons beter te vinden. Nu proberen we het zoeken steeds gebruiksvriendelijker te maken. Van een grote lijst zijn we bij een zoekresultaat gekomen wat zich aanpast aan de zoekopdracht. Caravanstalling in Groningen? Een opslagbox in Rotterdam? Met een zoekopdracht veranderen alle getoonde resultaten, inclusief foto’s, omschrijvingen, prijzen en sortering.

Net zo belangrijk is dat wij het gebruik van 1Stalling zo makkelijk mogelijk houden voor stallinghouders. Door veel interesse bieden wij ook steeds meer functies aan om de randzaken van de locaties tijdbesparend te kunnen regelen. Zo is het mogelijk om via het eigen dashboard de pagina, plekken, prijzen en overige opties te beheren, reserveringen te ontvangen en het klantenbestand met alle nodige informatie, reserveringen en contracten bij te houden. Mijn toekomstige uitdaging De komende periode staat in het teken van alles verbinden. Wanneer een stallinghouder de informatie over zijn (opslag)plekken invoert, moet het voor de bezoeker mogelijk zijn om direct de gewenste periode te reserveren, waarbij hij/zij in het klantenbestand van de stallinghouder terecht komt. Daarbij moet alle informatie, van de betaling tot geaccepteerde voorwaarden overzichtelijk zijn binnen een account, natuurlijk voor beide partijen. Een stabiele en schaalbare set-up via Blade VPS, inclusief mailservice en uitbreidbaar geheugen past hier perfect bij.

Soluxio

Lantaarnpalen worden allang niet meer slechts voor verlichting gebruikt, maar dienen steeds vaker ook als platform voor allerlei IoT-toepassingen. Denk aan sensoren die bijvoorbeeld luchtkwaliteit meten, beveiligingscamera’s of WiFi hotspots. Tegelijkertijd is openbare verlichting één van de grootste energieverbruikers, en wordt er hard gezocht naar manieren om dit verbruik te reduceren.

Daarom hebben wij bij FlexSol Solutions een slimme lichtmast ontwikkeld die volledig op zonne-energie werkt; de Soluxio. Een accu slaat de overdag opgewekte energie op, die ’s nachts gebruikt wordt om de verlichting te laten branden. De masten zijn volledig autonoom en off-grid, waardoor geen complexe en kostbare ondergrondse infrastructuur meer nodig is. Iedere mast heeft een draadloze dataverbinding en is verbonden met een web-based monitoring portal. Hiermee houden we niet alleen het functioneren van de verlichting in de gaten, maar bieden we tegelijkertijd ook een platform voor allerlei Smart City-toepassingen. Mijn toekomstige uitdaging Waar we ons aanvankelijk nog beperkten tot projecten binnen Nederland, hebben we inmiddels lichtmasten over heel de wereld staan. Ons online monitoring platform wordt daarom een steeds belangrijkere tool om de masten op afstand te kunnen beheren en troubleshooting voor onze klanten te kunnen doen. Hoe maken we alle data overzichtelijk en toegankelijk, en hoe kunnen we deze inzetten om onze producten en service verder te verbeteren?

Inventeers

Hoe mooi is het om van je hobby je werk te maken? 30 Engineers ervaren dit elke dag bij Inventeers. Als trots Leids bedrijf – in de stad van ontdekkingen – ontwikkelt Inventeers, in opdracht van derden, high-tech, kwalitatief hoogstaande, state-of-the-art elektronicaproducten… TLDR; we maken ‘vette shit’. Van fitbits voor koeien, intelligente apparatuur voor vertical farming tot interactieve stoeptegels voor kinderen. En natuurlijk nog veel meer gave shit waar we niet te veel over mogen vertellen vanwege NDA's 😉

Bij Inventeers werken o.a. elektronicaontwikkelaars, software-ninja's en hippe industrieel product ontwerpsters. Met zoveel kennis onderscheiden wij ons doordat we projecten, waarbij van idee naar product wordt gegaan, volledig zelf in-house kunnen uitvoeren.

Voor deze innovatieve ontwikkelingen maken we graag gebruik van technologieën zoals Artificial Intelligence, Machine Learning en de laatste sensortechnologie i.c.m. met slim elektronicaontwerp. Niet voor niets worden de Inventeers uitgenodigd door Google X (awesome!!1!) om langs te komen in San Fransisco om te vertellen over onze edge-computing.

Inventeers knoopt al 14 jaar heel de wereld aan de Interwebs, oftewel; IoT. Om deze services betrouw- en betaalbaar aan te kunnen bieden aan de eindgebruiker werken we graag samen met TransIP. Mijn toekomstige uitdaging We willen/gaan sowieso nog iets in de ruimte schieten (iemand sensors nodig?), slimme Willie Wortels vinden én opleiden om ons team verder te versterken en tot slot; plezier te hebben en elke dag de gaafste projecten te realiseren voor klanten wereldwijd.

Scubaya

Wij zijn een klein team die graag mee willen helpen de wereld een klein beetje beter te maken. Reis websites genoeg.Edoch te weinig die echt terug investeren in het verbeteren van de lokale Plastic en of marine life problemen. Wij gaan helpen door een stuk van onze winst terug te geven aan lokale NGO's die zich inzetten ter verbetering van dit soort uitdagingen. Wij zijn nu live in de BETA fase en hopen dat we zo genoeg merchants krijgen die ook geloven in de oplossing die wij bouwen en onze visie betreft de lokale uitdagingen.

TransIP is een betrouwbare partij die ons kan helpen schalen wanneer dit nodig is. Ook de tools die TransIP bied zijn bijzonder op zichzelf die wij nog niet eerder bij andere partijen hebben gezien.

Scubaya.com "we share the ocean" Mijn toekomstige uitdaging Het optimaliseren van gebruikers gemak in de producten die wij bouwen.

MotoShare

In Nederland zijn er 1,4 miljoen motorrijders, waarvan 55% geen eigen motor meer heeft. Motorbezitters rijden daarentegen gemiddeld maar 3.000 km per jaar. Het gevolg is dat ontelbare motoren de meeste dagen van het jaar in de garage staan, terwijl meer dan de helft van de motorrijders niet over een motor beschikt. Dat moet slimmer kunnen!

Via de website van MotoShare kunnen liefhebbers onderling motoren delen binnen een hechte community. Zo kun je voordelig & persoonlijk een grote variatie aan motoren huren, direct bij particuliere eigenaren.

In 2016 was MotoShare het eerste deelplatform ter wereld voor motoren. Nu actief in Nederland, België en Spanje, met ambities om per 2022 in 9 landen binnen Europa actief te zijn. Mijn toekomstige uitdaging Schalen binnen Europa naar Spanje en Frankrijk.

Fotoboeken

Samen met Flip, mijn man, reizen we al vele jaren. Meestal twee keer per jaar. Deze reizen worden vastgelegd op film en foto. Via Flip werd ik geattendeerd op Stack. Wanneer we weer op reis gingen, was ik bang dat er wat met mijn fotoboeken zou gebeuren. Inmiddels is de hoeveelheid aan fotoboeken de 200 al gepasseerd. In de meeste boeken zijn de foto’s analoog. Vanaf 2005 is bij mij het digitale tijdperk gestart. Bijna alle digitale foto’s staan al in Stack. De fotoboeken van voor 2005 ben ik nu aan het scannen en daarna zet ik ze meteen in Stack. Het geeft mij een grote mate van rust nu ik weet dat ik altijd, waar dan ook, bij mijn foto’s kan komen. Ik heb nu nog maar 10% van de fotoboeken gescand. Het schiet ook niet op, want ik lees alles weer en bekijk de foto’s goed. Het fijne van alles is dat mijn reizen weer helemaal terug komen en dat ik ze meteen veilig kan stellen. Uiteindelijk wil ik de fotoboeken in een eigen website zitten, want zo zijn de reisverslagen en de foto’s ook voor anderen te bekijken. Ik ben heel erg blij dat ik met Stack ben gaan werken. Het geeft mij een goed gevoel dat mijn foto’s en verslagen veilig zijn gesteld.

Bedankt Stack. Mijn toekomstige uitdaging Al mijn fotoboeken scannen en op Internet zetten.

Fotoreportages Sloten

Min of meer toevallig zijn mijn vriendin en ik, 30 jaar geleden, in het dorp Sloten terechtgekomen. Niet Sloten in Friesland, maar Sloten in Amsterdam. Een mooie plek om te wonen, de dorpse sfeer en toch met de faciliteiten van de grote stad om de hoek. Ik heb jarenlang voor de Dorpsraad fotoreportages gemaakt van alle belangrijke gebeurtenissen in en rond Sloten. Dat vraagt nogal wat opslagcapaciteit om al die foto's te bewaren. Vandaar mijn overstap van een extra losse harde schijf naar Stack. Na mijn pensionering ben ik ook begonnen met het maken van fotocollages in Photoshop. Een groot project was het drieluik met daarin foto's van elk afzonderlijk huis in het dorp. De drie delen zijn: het westelijk deel met de molen als centraal punt, het middendeel met de Hervormde Kerk en het westelijk deel met de Katholieke Pancratiuskerk als blikvanger. Het drieluik is te vinden op mijn website: www.arievangenderen.nl Verder maak ik foto-jaarboekjes voor de kleinkinderen (nr. 28 is in voorbereiding)en diverse andere boeken en collages. Mijn toekomstige uitdagingIk wil nog een keer een expositie maken met een selectie van de foto's van de dorpsactiviteiten.

Back-up Brein

Het gevecht om het behoud van mijn geheugen.

Een vreemde titel als je dit in eerste instantie leest. Ik heb een verkeersongeluk gehad in 1997. Werd in 2001 mishandeld en in 2003 ontdekten ze dat ik een hersenbeschadiging had. Het NAH Frontaal syndroom. NAH is een niet aangeboren hersenafwijking. Frontaal is het gebied van planning en organisatie De heren medici zeggen dat ik in een geestelijke rolstoel zit, die niemand ziet. Ik kan maar 2 werkinstructies tegelijk uitvoeren of in beperkte mate de gevolgen van mijn handelen overzien. In mijn enthousiasme zei ik tegen deze heren: Een computer werkt ook maar met 2 werkinstructies, dus is er voor mij nog een hele wereld te winnen. Dat zagen zij toch anders: ik zag de ernst van mijn situatie niet in en dus kreeg ik etiketje Wolfheze opgeplakt. Wolfheze is een bekend gekkenhuis in Nederland.

Mijn leven bestaat uit check, dubbelcheck, tripple chek en nu moet 4 checken of de ander mij begrepen heeft en er naar zal handelen. Het valt niet mee om de informatieketting in de tijd te herstellen als deze gefragmenteerd aangesproken kan worden. Het kan best zijn dat na 7 jaar een vakterm roept en dat ik in ene keer alle feiten en omstandigheden kan produceren. En dan loop je de rechtzaal binnen om te melden dat je je probleem hebt opgelost.

Ik was hartstikke blij met 1TB aan geheugen. Opslag betekent structureren en je leven inzichtelijk maken, maar komende vanuit het tv-, mobiel-, computer- en ipadloze tijdperk betekende dat ik heel wat gemist had van de ontwikkeling van de digitale wereld. Ik verlies data en waarom weet ik niet, terwijl dit juist de redding voor mij moet zijn. Vandaag heb ik kans gezien om mijn computer weer aan de praat te krijgen. Ik kon er niet meer in. Anderen lukte het ook niet. Nog 3 computers te gaan. Ik zit er nu wel in, maar ik kan nog niet bij alles. Ik dacht netjes structureren TransIP. En gelijk was ik weer een map kwijt. Verwijderd en ik zie niet hoe ik hem terug kan halen. Ik kom er wel achter. Mijn toekomstige uitdaging Op advies van mijn zorgverleners heb ik documenten ingescanned. Het programma gaf er automatisch een naam aan. Alles zou ik dan daarna een naam moeten geven. Ik heb nu in feite duizenden karretjes vol met boeken zonder titel staan van het begin en het eind van de Molenstraat tot aan de Bibliotheek staan. Ik moet deze boeken alfabetisch lexiografisch een titelgeven en opbergen. Daarna moet ik ze bewerken. Mijn toekomstige uitdaging is om aan een document gelijk een journaalspost mee te geven, zodat de financiële transacties gelijk verwerkt kunnen worden en het document geopend wordt op het moment dat je op de transactie in je financiële administratie klikt. Dat is iets wat ik in 1976 bedacht had. Elk soort document heeft zijn eigen bijzonderheden qua journaalpoststructuur. De koop van zakenlijk onroerend goed vereist een wat ingewikkelder boeking als het boeken van een nota voor postzegels die je kocht hebt. En een belastingcontrole wordt voor onze belastingambtenaren een stuk leuker.

DDQ

Sinds een jaar of 8 maak ik met mijn bedrijfje DDQ (wetenschappelijke) apps die een stevige achterkant nodig hebben, de backend. Van het meten van hemelduisternis tot het bepalen van optimale gewaseigenschappen voor Afrikaanse boeren tot het analyseren van waterkwaliteit. Alle apps staan in verbinding met een open source backend die parse server heet. Die zorgen voor een perfecte communicatie met de apps, maar ook met allerlei tools en scripts voor data-verrijking en analyse. De TransIP servers en service zijn hier ideaal voor. Nog nooit een storing gehad (tenzij het aan mezelf lag) en zo schaalbaar als maar kan. Mijn toekomstige uitdagingHet beheer van de servers zo goed mogelijk kunnen delen met je eindgebruikers en opdrachtgevers.

Meertalige werkboeken voor kinderen

FreeWorkbooks.com biedt gratis meertalige werkboeken voor jonge kinderen om spelenderwijs lezen en schrijven, rekenen, ruimtelijk inzicht, verbeeldingsvermogen en logisch denken te oefenen. Elke combinatie van de inmiddels 7 verschillende talen resulteert in een versie. Zo kan bijvoorbeeld zelfs een Deens-Portugees-Duits gezin een passend werkboek vinden.

Van huis-tuis-en-keuken oplossing tot een groot project

Onze kinderen groeien op in een gezin waar we thuis Nederlands spreken, ze op de Kindergarten Duits spreken en ze veel met de Engelse taal in aanraking komen. Het idee was aanvankelijk voor onze eigen leergierige kinderen 'raadsels' te maken. Toen ik met een Spaanstalige collega sprak over wat ik voor had, vroeg hij of hij ook niet een Spaans-Duits-Engelse versie van dat werkboek kon hebben. Zo kwam het balletje aan het rollen en al gauw sprak ik met Denen, Franzosen en Portugesen over het project. Al gauw wist ik dat de behoefte groter was dan alleen mijn gezin en mijn collega's en besloot er een groter project van te maken.

Resultaat in zeven talen

Het eindresultaat mag er zijn. Met een vertaling van het boek (en de website!) in 7 talen (Engels, Duits, Frans, Spaanse, Nederlands, Portugees, Deens) zijn er in totaal 259 verschillende één-, twee- en drietalige versies beschikbaar. Elke boek heeft ongeveer 250 pagina, met 17 verschillende soorten opgaven verdeeld over 5 categorieën: lezen & schrijven, logich denken, ruimtelijk inzicht, verbeeldingsvermogen en rekenen. Te downloaden in PDF vorm. Geen registratie, geen tracking. Gratis onder Creative Commons!

De ambitie

Meer Talen, Editie 2, Open Source Mijn toekomstige uitdaging Het uitbreiden van het aantal ondersteunde talen en het converteren in een Open Source project.

Bessy

Tsja, kinderen willen entertainment en het liefs 24x7 lijkt het wel. Ook onderweg, waar en wanneer het maar kan en mag. Alleen op Wifi-loze plekken wordt het lastig(er) om alle mogelijke content te streamen. Natuurlijk is er in de EU nu gewoon je bundel nu te gebruiken, maar er is niet overal 4G dekking.

Heel vroeger namen we boekjes mee in de auto en tot voor kort kwamen de CD-DVD-met-LCD-schermen aan de hoofdsteunen te hangen. Met ergens in de auto de daarbij behorende pakken gekopieerde DVD en CD's, die dan rondslingerden. Echt leuk werd het als er meerdere kinderen tegelijk, tijdens de reis naar de camping, natuurlijk ook nog eens dezelfde films wilden kijken. Daar heb ik 4 jaar geleden wat op verzonnen en is nu door ons al 'bessy' gedoopt...

Bessy

De techniek: het hart van 'bessy' is een Banana-PI met een SSD als storage, on-board Wifi, Linux distro en een stevige powerbank (met power-pass-thru!) in 1 simpel kastje. Nog wat licht-indicatie erbij gemaakt (multi-color LED -> WiringBP) zodat we de status kunnen zien.

Met behulp van de on-board Wifi chip wordt een hot-spot (hostapd) gemaakt voor alle BYOD's, zoals telefoons/tablets/etc. Met een DNS-catch-all (dnsmasq) wordt al het inkomende verkeer naar de lokale webserver (Apache) gestuurd. De webserver haalt de content informatie uit een database (mysql-server-db) De database was gevuld d.m.v. een script (gestart via cron) die alle content had geïndexeerd die via SFTP (ftp+openssh) op de SSD is geüpload. Met behulp van ffmpegthumbnailer worden mooie thumbnails van de content gemaakt, zodat er naast de titel en artiest ook nog een plaatje te zien zal zijn. En zodra er een USB-storage in de Banana-PI wordt ingestoken, wordt de eventuele aanwezige content, via een cronjob (perl indexer.pl) tijdelijk toegevoegd. En viola! Alle BYOD's krijgen toegang tot alle content, zoals films, muziek, tijdschrift en YouTube (muziek) video's...

BessyMijn toekomstige uitdaging Een minecraft server op een Banana-PI laten draaien, of andere 'online' multiplayer spelletjes aanbieden

Alstu

Alstu is een gezamenlijk project van Reachmo.re en Smartbrothers. Al meer dan 10 jaar hosten we vrijwel al onze websites bij Transip.nl, zo ook Alstu. Met Alstu.nl proberen we een gat in de Nederlandse markt te ondervangen. We zaten al jaren met het idee voor een soort Nederlandse equivalent van The Wirecutter in ons hoofd, en nadat we ook steeds meer de roep hierom zagen op onder meer Twitter en artikelen online hebben we de daad bij het woord gevoegd en zijn we gestart met Alstu.nl. Het is een relatief jong platform waar we grondig onderzoek doen naar welk product het beste product is voor de meeste mensen. Dus wanneer je op zoek bent naar bijvoorbeeld een messenset, een slimme deurbel, een elektrische tandenborstel of wat nou eigenlijk de beste stofzuiger is, en je hebt geen idee waar je moet beginnen, dan willen wij vanaf nu het antwoord zijn. Alle content en artikelen zijn gratis beschikbaar.

We proberen met Alstu.nl duidelijke productreviews voor iedereen te maken, waarbij we dus ook de prijs in overweging nemen en bijna altijd kiezen voor het beste product voor de meeste mensen. Dit alles door uitgebreide testen van de prodcuten. Mijn toekomstige uitdagingEen begrip worden in de zoektocht van consumenten wanneer ze een product willen aanschaffen


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Recommends.