Winkelwagen

  Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

  Kan ik een OpenStack instance downgraden?

  Hoewel je ten allen tijde een OpenStack instance kunt upgraden naar een grotere variant, is het technisch niet mogelijk om een instance te downgraden naar een kleiner formaat.

  De reden hiervoor is dat bij een downgrade je ook de schijfruimte weer zou verkleinen. Aangezien de data op je instance gespreid over de schijfruimte staat geschreven en wij niet kunnen zien welke sectoren van de schijf wel of niet in gebruik zijn, zal bij het verwijderen van een gedeelte van de schijfruimte ook zeer waarschijnlijk tot data-corruptie of data-loss leiden. Dit is ongeacht of de extra ruimte al gepartitioneerd is.

  Wanneer je verwacht veel te schakelen tussen kleinere en grotere Flavors raden wij aan een andere flavor dan de Standard te gebruiken. Hier blijft de schijf gelijk bij een 'resize' van de Instance. Zie voor een overzicht van de verschillende flavors ons prijsoverzicht.

  Wil je toch een kleinere instance, dan kun je een nieuwe instance aanmaken en alle data overzetten van de huidige VPS naar de nieuwe, kleinere instance. Wanneer alle data over is, kan je de huidige instance verwijderen in de Horizon webinterface. 

  Kom je er niet uit?

  Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

  Neem contact op