Winkelwagen

  Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

  Een domein naar een ander TransIP account overzetten

  Je kan een domeinnaam kosteloos van het ene TransIP account naar het andere TransIP account verhuizen. Je hebt hierbij twee opties.

  Aan de ene kant kun je er voor kiezen om een zogenaamde 'Handover' te gebruiken. Hierbij is geen verhuiscode nodig, maar is het wel van belang dat beide accounts expliciet toestemming geven.

  Aan de andere kant kun je een domeinnaam ook intern verhuizen door de bijbehorende verhuiscode te gebruiken. Hoewel beide accounts hierbij geen expliciete toestemming hoeven te geven, is deze manier niet voor iedere domeinnaam mogelijk.

  In dit artikel vertellen we je hoe je beide manieren gebruikt om je domeinnaam tussen twee TransIP accounts te verhuizen.


  Belangrijk om te weten

  Zowel een interne verhuizing met een verhuiscode als met een Handover zorgen ervoor dat het domein en hieraan gekoppelde diensten worden overgedragen aan een ander TransIP account. Hierbij gelden de volgende voorwaarden:


  Betaalplicht
  Hoewel verhuizingen die op deze manier worden uitgevoerd gratis zijn, wordt de betaalplicht van de domeinnaam en gekoppelde diensten wel overgedragen aan het ontvangende account. Dit betekent dat het ontvangende account de lopende contracten overneemt die bij de overgedragen diensten horen. Kortingen op lopende diensten kunnen niet worden overgedragen tussen accounts.

  Factuurhistorie
  De factuurhistorie van het domein en hieraan gekoppelde diensten wordt niet overgenomen. Na het overdragen wordt een nieuwe factuurhistorie voor de diensten opgebouwd.

  Domeininstellingen
  Nameservers, DNS-instellingen en WHOIS-informatie van het domein worden één op één overgenomen. De standaardinstellingen van het ontvangende account worden na de overdracht dus niet gebruikt.

  Gekoppelde diensten
  Dit betreft de Doorstuurservice, het E-mail Only-pakket en de webhostingpakketten. Wanneer deze diensten aan het domein gekoppeld zijn, worden ze ook overgedragen. E-mailadressen, databases en de bestanden van websites worden één op één meegenomen.

  Website back-ups
  De website back-ups van webhostingpakketten worden op deze manier niet meegenomen. Nadat de overdracht is voltooid, maakt het webhostingpakket wel automatisch nieuwe back-ups aan in het ontvangende account.

  VPS
  Met een Handover is het ook mogelijk om een VPS over te dragen aan een ander account. In het artikel 'Een VPS naar een ander TransIP account overzetten' lees je hoe.

  STACK
  Het is niet mogelijk om STACK tussen accounts te verhuizen. STACK is gekoppeld aan het account waarin de dienst is aangevraagd.

  Sectigo SSL-certificaten
  De Sectigo SSL-certificaten die aan de domeinnaam zijn gekoppeld, worden niet meegenomen. Deze SSL-certificaten zijn namelijk uitgegeven op basis van een aanvraag dit door het oorspronkelijke account is ingediend.

  Mocht je na de overdracht zelf een SSL-certificaat voor het domein willen gebruiken, dan kun je een nieuw Sectigo SSL-certificaat aanvragen. Als er een webhostingpakket bij het domein wordt overgedragen, kun je ook kosteloos gebruik maken van onze Let's Encrypt SSL-certificaten.


  Je domeinnaam intern verhuizen met een Handover

  Om een domeinnaam met een Handover tussen twee accounts te verhuizen, is het eerst van belang dat het sturende account de Handover via zijn controlepaneel start. Hierna kan het ontvangende account de Handover via zijn controlepaneel accepteren. Zodra de Handover door het ontvangende account is geaccepteerd, worden het domein en bijbehorende diensten direct overgedragen.


  Stap 1

  Om de Handover te starten, is het van belang dat de beheerder van de domeinnaam in kwestie in logt op zijn controlepaneel. Klik in het linkermenu op 'Domein' en vink links het domein aan dat overgedragen moet worden. Klik nu op 'Handover'.

  Selecteer je domein en klik op handover


  Stap 2

  Vul de gebruikersnaam in van het ontvangende TransIP-account en klik op 'Handover'. Je ziet een bevestiging als de Handover succesvol is aangevraagd.

  vul de gebruikersnaam van het ontvangende account in

  Ik zie een foutmelding bij het klikken op 'Handover'

  Wanneer je een foutmelding krijgt met betrekking tot de betaalmethode, zorg er dan voor dat er in beide accounts een geldige betaalmethode staat geselecteerd. Hierna kun je de Handover alsnog uitvoeren.

  Wanneer je de onderstaande melding te zien krijgt, kan de Handover nog niet worden uitgevoerd.

  handover foutmelding 17 dagen

  Uit veiligheidsoverwegingen kunnen domeinnamen namelijk pas 17 dagen na de registratie of verhuizing ervan worden overgedragen naar een ander TransIP account.

  Wil je de domeinnaam toch eerder overdragen, dan kunnen wij dit handmatig voor je in orde maken. In dat geval is het belangrijk dat we van zowel het sturende als het ontvangende account een akkoord ontvangen.

  Dit akkoord kan gegeven worden door onze supportafdeling een bericht te sturen met de knop 'Contact' uit beide controlepanelen.

  Zorg ervoor dat beide berichten het betreffende domein, beide gebruikersnamen en een expliciet akkoord voor de overdracht bevatten. Wij zullen het domein en bijbehorende diensten hierna zo snel mogelijk handmatig overdragen.

  Delete

  Stap 3

  Nu is het de beurt aan de beheerder van het ontvangende om op het controlepaneel in te loggen. Hier klik je rechtsboven op het tandwiel, gevolgd door 'Mijn Account'.

  Klik nu op 'Handovers' om een overzicht van je lopende en voltooide Handovers te zien. Klik nu op het Handovernummer van de Handover voor de betreffende domeinnaam.

  klik op het handovernummer


  Stap 4

  Klik nu aan de rechterzijde op 'Accepteren'.

  Accepteer de handover

  Het domein en eventueel gekoppelde diensten zijn nu direct actief in het ontvangende account.


  Je domeinnaam intern verhuizen met een verhuiscode

  Je kan ook je domeinnaam van het ene TransIP account naar het andere TransIP account verhuizen met behulp van de bijbehorende verhuiscode. Zoals vermeld heb je hier geen expliciet akkoord voor nodig uit het versturende account.

  Voor deze methode is het echter wel van belang dat er een verhuiscode beschikbaar is voor het domein dat je op deze manier wil verhuizen. Niet elke domeinextensie maakt namelijk gebruik van een verhuiscode voor een domeinverhuizing.

  Mocht je van deze methode gebruik willen maken, vraag de huidige beheerder van het domein dan eerst of er een verhuiscode voor het domein aanwezig is. Als dit het geval is, dan kan de beheerder de verhuiscode in zijn controlepaneel vinden.

  Ga binnen het controlepaneel naar 'Domein' en selecteer in de linkerkolom het betreffende domein (niet aanvinken). Scrol dan naar beneden. Zie je hier 'Autorisatiecode' met daarnaast de verhuiscode? Dan kan het domein met deze methode verhuisd worden.

  Is 'Autorisatiecode' niet aanwezig voor het geselecteerde domein? Dan kan het domein alleen met een Handover intern worden verhuisd.


  Stap 1

  Zodra je de verhuiscode van de beheerder hebt ontvangen, log je in op je controlepaneel.

  Bezoek vervolgens de homepage van TransIP. Vul nu de domeinnaam in op de domeinchecker en klik op het vergrootglas.

  vul je domeinnaam in op de domeinchecker


  Stap 2

  Je ziet nu dat je het domein kan verhuizen. Hoewel je hier mogelijk een prijs bij ziet staan, wordt de verhuizing kosteloos uitgevoerd na het invoeren van de juiste verhuiscode.

  Klik nu op 'Verhuizen' en daarna op 'Ga verder'.

  klik op 'Verhuizen'


  Stap 3

  Ons systeem zal herkennen dat het domein al bij TransIP is geregistreerd en zal daarom aangeven dat het om een interne verhuizing gaat.

  Vul nu de verhuiscode van het domein in en klik op 'Ga verder'.

  vul de verhuiscode in

  Ik zie een foutmelding bij het klikken op 'Ga verder'

  Wanneer je een foutmelding krijgt met betrekking tot de betaalmethode, zorg er dan voor dat er in beide accounts een geldige betaalmethode staat geselecteerd. Hierna kun je de Handover alsnog uitvoeren.

  Wanneer je de onderstaande melding te zien krijgt, kan de interne verhuizing nog niet worden uitgevoerd.

  foutmelding bij interne verhuizing

  Uit veiligheidsoverwegingen kunnen domeinnamen namellijk pas 17 dagen na de registratie of verhuizing ervan worden overgedragen naar een ander TransIP account.

  Wil je de domeinnaam toch eerder overdragen, dan kunnen wij dit handmatig voor je in orde maken. In dat geval is het belangrijk dat we van zowel het sturende als het ontvangende account een akkoord ontvangen.

  Dit akkoord kan gegeven worden door onze supportafdeling een bericht te sturen met de knop 'Contact' uit beide controlepanelen.

  Zorg ervoor dat beide berichten het betreffende domein, beide gebruikersnamen en een expliciet akkoord voor de overdracht bevatten. Wij zullen het domein en bijbehorende diensten hierna zo snel mogelijk handmatig overdragen.

  Delete

  Stap 4

  Bevestig nu de bestelling door op 'Bestelling afrekenen' te klikken. Hoewel de knop anders doet vermoeden, worden hier geen kosten voor gerekend. Je domein en eventueel gekoppelde diensten worden nu direct naar jouw account verhuisd!

  klik op bestelling afrekenen


  In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je je domeinnaam van het ene TransIP account naar het andere TransIP account verhuist.

  Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, neem dan contact op met onze supportafdeling. Je bereikt hen via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

  Kom je er niet uit?

  Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

  Neem contact op