Winkelwagen

  Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

  IPv6-bouncemeldingen van Gmail-adressen

  Googles netwerk is volledig IPv6 geschikt en IPv6-verkeer heeft altijd preferentie boven IPv4-verkeer. Omdat je VPS standaard ook over IPv6 beschikt, zul je normaliter ook naar het Google netwerk mailen via een IPv6-verbinding. Google stelt echter ook strenge eisen aan waar je mailserver aan moet voldoen, zoals een correct ingesteld reverse DNS / PTR-record en een SPF-record waarin je mailserver gemachtigd wordt om mail te verzenden namens dat domein.

  emailadres@gmail.com
  SMTP error from remote mail server after end of data:
  host gmail-smtp-in.l.google.com [2a00:1450:4013:c01::1a]:
  550-5.7.1 [2a01:7c8:1337::3:1337] Our system has detected that this message does
  550-5.7.1 not meet IPv6 sending guidelines regarding PTR records and
  550-5.7.1 authentication. Please review
  550-5.7.1 https://support.google.com/mail/?p=ipv6_authentication_error for more
  550 5.7.1 information. z76si12472562lfd.36 - gsmtp

  De bovenstaande bounce-melding geeft eigenlijk al aan wat het probleem is. Er wordt gemaild via een bepaald IPv6-adres (controleer in de bouncemelding wel goed welk IPv6-adres dit precies is), maar hiervoor is geen reverse DNS / PTR-record ingesteld en je hostname moet in dat geval ook via een 'AAAA'-record bereikbaar zijn. Omdat dit niet het geval is en dit dus niet voldoet aan de IPv6 sending guidelines, wordt de mail geblokkeerd door Google.


   

  De oplossing

  Om dit op te lossen stel je je reverse DNS in. Hiervoor kun je de stappen in dit artikel gebruiken. Een alternatieve oplossing zou bijvoorbeeld het uitschakelen van IPv6 op je VPS zijn, maar dit is doorgaans iets complexer en dit is met oog op de toekomstige overstap naar IPv6 ook niet de meest aan te raden oplossing.


   

  Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

  Kom je er niet uit?

  Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

  Neem contact op