Hoe bescherm ik mijn SNMP server tegen misbruik?

Open SNMP servers kunnen misbruikt worden als reflector in een zogenaamde distributed denial-of-service (DDoS) aanval. In dit artikel leggen we uit hoe je jouw SNMP-server beschermt tegen dergelijk misbruik.

Stap 1

Open het bestand '/etc/snmp/snmpd.conf':

sudo nano /etc/snmp/snmpd.conf

Stap 2

Pas de waarde van 'AgentAddress' aan naar udp:127.0.0.1:161 en verwijder eventuele extra AgentAddress regels. Sla daarna je wijzigingen op en sluit nano (ctrl + > > enter).

Stap 3

Herstart je SNMP-server met het commando:

service snmpd restart

Om te controleren of je de SNMP-server juist hebt ingesteld, kun je met het onderstaande commando de AgentAddress controleren.

netstat -ln | grep 161 | grep -v 127.0.0.1

Dit commando zal geen resultaten moeten tonen.