Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Automatische snapshots op OpenStack

In deze handleiding laten we zien hoe je automatische snapshots op je OpenStack instance kan instellen. Wanneer door onvoorziene omstandigheden je OpenStack instance niet meer functioneert kun je deze met een eerder gemaakte snapshot weer herstellen.


Wat is een snapshot

Een snapshot is een één op één kopie van je instance. Je legt hiermee een momentopname vast van je instance. Deze kun je bijvoorbeeld gebruiken om de instance te herstellen naar een eerdere status of een nieuwe instance aan te maken die een kopie is van de instance waarvan de snapshot is gemaakt.


Verschil tussen back-up en snapshot

Het grote verschil met back-ups is dat je een Snapshot in zijn geheel terugzet. Bij een back-up kun je individuele delen selecteren om terug zetten.


Frequentie van de Snapshots

Wanneer je automatische snapshots inschakelt, wordt iedere week één snapshot gemaakt, tot een maximum van vier. Oudere snapshots worden automatisch opgeruimd. Een andere frequentie kan niet ingesteld worden.


Automatische snapshots instellen

 

Stap 1 

Selecteer de instance waar je de automatische snapshots voor wil instellen. Klik vervolgens onder 'Actions' op het drop-down-menu en klik op 'Update Metadata'.

openstack-update-metadata


Stap 2

Klik op 'Provider platform options' om de onderliggende items weer te geven.

openstack-snapshots-meta

Klik op 'Backups' om de onderliggende items weer te geven. Voeg vervolgens 'Schedule' toe aan de instance door op het plusteken te klikken.

Binnen OpenStack wordt het woord Back-ups gebruikt in plaats van snapshots.

openstack-toevoegen


 

Stap 3

Onder 'Existing Metadata' staat de "provider_backup" die je in 'stap 2' hebt toegevoegd. Door in het lege veld te klikken verschijnt er een drop-down-menu. Klik in het drop-down-menu op 'weekly' om elke week automatisch een snapshot te maken.

openstack-snapshot-weekly

Bij 'provider_backup' staat nu 'weekly' ingevuld. Door op 'Save' te klikken sla je de instellingen op. Gefeliciteerd, er wordt nu elke week automatisch een snapshot van de instance gemaakt!

openstack-snapshots-save


 

 

 

 

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op