(Early Access) Back-ups op webhostingpakketten

Dit artikel is gebaseerd op ons nieuwe controlepaneel en webhostingplatform. Gebruik je geen Early Access-webhostingpakket, en beheer je jouw webhostingpakket dus nog in het huidige controlepaneel? Bezoek dan deze versie van dit Knowledge Base artikel.

Meer informatie over de Early Access voor webhosting vind je in dit Knowledge Base artikel: Wat is de webhosting early access?

Met onze webhostingpakketten pakketten heb je de mogelijkheid om kosteloos en eenvoudig back-ups van jouw website terug te zetten.

Wij bewaren automatisch back-ups van jouw webhostingpakket. Deze worden tot 10, 14, of 30 dagen in het verleden bewaard, afhankelijk van het pakket dat je hebt:

• 10 dagen - Webhosting Core
  • 14 dagen - Webhosting Pro
  • 30 dagen - Webhosting Max

Wij slaan back-ups op van de bestanden van je website en je database(s). Hou er rekening mee dat stored procedures en custom database functies in phpMyAdmin hierbij niet worden opgeslagen.

Back-ups van e-mail worden daarnaast ook niet via deze methode opgeslagen. Vanwege technische beperkingen kunnen back-ups alleen (indien aanwezig) handmatig en op verzoek worden aangeleverd. Mocht je een back-up van je e-mail willen ontvangen, neem dan contact op met onze supportafdeling

De automatische back-ups van jouw webhostingpakket vind je terug in jouw controlepaneel. Ga hier naar 'Webhosting' en selecteer je webhostingpakket.

Klik nu bovenaan op 'Website', gevolgd door 'Backups'. Hier zie je nu een overzicht terug van je databases en daaronder de back-ups van je website bestanden.

Ga naar site en klik op back-ups

Er vindt een wisselwerking plaats tussen de database en de bestanden van jouw website.

Wanneer je een back-up gaat terugplaatsen, raden wij daarom aan om van zowel je database als je bestanden een back-up terug te plaatsen. Kies dan ook voor back-ups van ongeveer hetzelfde tijdstip.

Database back-ups

Klik via het bovenstaande overzicht op een database naam om van die database de beschikbare back-ups in te zien. Je kunt vervolgens uit de lijst een back-up van je database uitkiezen en downloaden via de 'Download' knop. De database zal in sql.gz formaat worden gedownload.

Klik op een database om het overzicht van de beschikbare backups te zien

Om de database terug te plaatsen dien je de gedownloade back-up te importeren via phpMyAdmin. Volg hiervoor de stappen voor 'Het terugplaatsen van een back-up van de database van jouw website' in dit Knowledge Base artikel.

Website back-ups

Om een back-up van je website bestanden te downloaden zoek je eerst in het overzicht onder 'Bestanden'de gewenste back-up uit. Klik vervolgens naast de uitgekozen back-up op 'Selecteer'.

Website back-ups

Er wordt vervolgens een back-up geplaatst in jouw 'restored-backups' map in het Bestandsbeheer/File Manager, je kunt de back-up daar vervolgens terugvinden.

Om de bestanden terug te plaatsen op je website kopieer je de bestanden naar de map van jouw website. Voor het hoofddomein is dat altijd de 'www' map.

Om een back-up te terug te plaatsen is er voldoende ruimte op jouw webhostingpakket nodig. Mocht je de melding krijgen dat er onvoldoende schijfruimte aanwezig is, controleer dan of de ruimte van je e-mailadressen en je databases naar beneden kan worden bijgesteld.

Is dit niet het geval, dan kun je het beste je Webhostingpakket upgraden naar een groter pakket. Je hebt dan direct toegang tot meer webruimte.

In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je gebruik maakt van de Automatische back-ups voor webhostingpakketten.

Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, neem dan contact op met onze supportafdeling. Je bereikt hen via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.