Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

De sync-iconen ontbreken in mijn lokale STACK-map

Wanneer je gebruikmaakt van de STACK-desktopapplicatie, dan heb je een lokale map uitgekozen waar de bestanden in staan die je met STACK wil synchroniseren. In dit artikel noemen we deze map de 'synchronisatiemap'.

In deze map zie je standaard de sync-iconen terug. Deze iconen geven de status aan van de synchronisatie van je bestanden en mappen. Het kan voorkomen dat deze iconen niet meer zichtbaar zijn in jouw synchronisatiemap. In dit artikel leggen we uit wat hier de oorzaken van zijn en hoe je de sync-iconen in zowel Windows als macOS weer zichtbaar maakt.


Windows

Als je de synchronisatiemap op Windows benadert, zien de sync-iconen er als volgt uit:

Sync-iconen voorbeeld

  • Het groene vinkje geeft aan dat een bestand of map succesvol is gesynchroniseerd met je online opslag.
  • Het icoon met de twee pijltjes geeft aan dat STACK bezig is een bestand of map te synchroniseren.
  • Het rode kruisje geeft aan dat een bestand of map niet kon worden gesynchroniseerd.

Klik binnen de desktopapplicatie op het tabblad 'Activiteit / Activity' om een overzicht te zien van gesynchroniseerde bestanden en mappen. Hier vind je ook meer informatie over de reden waarom de synchronisatie van bestanden en mappen mogelijk niet is gelukt.

 

Bekijk ook het artikel 'Ik zie een foutmelding in de STACK desktopapplicatie' voor meer informatie.

Het kan voorkomen dat deze iconen niet meer zichtbaar zijn, waardoor het onduidelijk is welke bestanden en mappen wel of niet zijn gesynchroniseerd.

Dit wordt in vrijwel alle gevallen veroorzaakt door de plaats die STACK inneemt in het register van Windows. Dit is op te lossen door de prioriteit van STACK in het register aan te passen.

Let op: Als het register van Windows onjuist wordt bewerkt, kunnen er ernstige problemen optreden. Volg de onderstaande stappen daarom zorgvuldig.


Open het register

Klik hieronder op jouw versie van Windows om te zien hoe je het register opent.

Windows 10

Open het zoekvak in de taakbalk, typ regedit.exe en druk op 'Enter'. Als er om een administrator-wachtwoord wordt gevraagd, vul je die hier in.

Windows 8 en 8.1

Swipe (op mobiel of tablet) van de rechterzijde naar links en tik vervolgens op 'Zoeken'. Voor de desktopversie van Windows 8 en 8.1 verplaats je de muis naar de rechterbovenhoek van het scherm om op 'Zoeken' te klikken. In de zoekbalk typ je vervolgens regedit.exe en druk je op 'Enter'. Als er om een administrator-wachtwoord wordt gevraagd vul je deze hier in.

Windows 7

Klik op 'Start', typ regedit.exe in de zoekbalk en druk op 'Enter'. Als er om een administrator-wachtwoord wordt gevraagd, vul je deze hier in.


Open de map waar de sync-iconen in staan

Na het openen van het register zoek je naar de registry subkey genaamd 'HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\
ShellIconOverlayIdentifiers
'.

Voorbeeld van juiste volgorde in het register

De entries in deze subkey zijn allemaal kandidaten voor het gebruik van sync-iconen. Microsoft heeft dit zo geconfigureerd dat alleen een select aantal entries prioriteit hebben.

Het is helaas onduidelijk hoeveel entries dit zijn. Wat wel duidelijk is, is dat de prioriteit op alfabetische volgorde wordt bepaald.

De sync-iconen voor STACK worden daarom zichtbaar zodra je de STACK-entries hoger in deze lijst plaatst. Om dit te doen, is het van belang dat je de STACK-entries hernoemt.


Hernoem de STACK-entries

Omdat STACK van oorsprong is gebaseerd op OwnCloud, zijn de te hernoemen entries te herkennen aan de 'OC' waarmee ze beginnen. Dit zijn de entries 'OCError', 'OCOK', 'OCOKShared', 'OCSync' en 'OCWarning'.

Klik nu met de rechtermuisknop op elk van deze entries en vervolgens op 'Rename'. Voeg nu één à twee spaties toe vóór de naam van de entry en druk op 'Enter'. Zodra je dit voor elke STACK-entry hebt gedaan, zie je dat de entries bovenaan de lijst komen te staan en zullen de sync-iconen weer zichtbaar worden in de synchronisatiemap. In de bovenstaande afbeelding zie je hoe dit er in het register uit ziet.


macOS

Als je de synchronisatiemap op je macOS benadert, zien de sync-iconen er als volgt uit:

Mac sync-iconen

  • Een groen vinkje geeft aan dat een bestand of map succesvol is gesynchroniseerd met je online opslag. 
  • Het icoon met de twee pijltjes geeft aan dat STACK bezig is een bestand of map te synchroniseren.
  • Een rood kruisje geeft aan dat een bestand of map niet kon worden gesynchroniseerd.

Klik binnen de desktopapplicatie op het tabblad 'Activiteit / Activity' om een overzicht te zien van gesynchroniseerde bestanden en mappen. Hier vind je ook meer informatie over de reden waarom de synchronisatie van bestanden en mappen mogelijk niet is gelukt.

 

Bekijk ook het artikel 'Ik zie een foutmelding in de STACK desktopapplicatie' voor meer informatie.

Het kan voorkomen dat deze iconen niet meer zichtbaar zijn, waardoor het onduidelijk is welke bestanden en mappen wel of niet zijn gesynchroniseerd.

Wanneer dit met het gebruik van de STACK-desktopapplicatie voor macOS gebeurt, komt dit doorgaans doordat de naam van de synchronisatiemap na het aanmaken is gewijzigd.

Dit zorgt er niet alleen voor dat de synchronisatie zelf niet meer correct plaats kan vinden, maar ook dat de sync-iconen in de synchronisatiemap niet meer getoond worden.


Hernoem de synchronisatiemap

Om de sync-iconen binnen je synchronisatiemap weer zichtbaar te maken, is het van belang dat je deze map hernoemt naar de naam die de map in eerste instantie had. Standaard heet deze map 'STACK', maar de configuratie van de desktopapplicatie geeft je ook de optie om zelf een map uit te kiezen.

Zorg er in dat geval voor dat je de synchronisatiemap hernoemt naar de naam van de map die jij hebt uitgekozen. 

Open hiervoor de Finder en zoek in de navigatiekolom jouw synchronisatiemap op. Houdt de [control]-knop ingedrukt en klik op deze map. Klik vervolgens op 'Wijzig naam van [synchronisatiemap]' en vul de oorspronkelijke naam in van de map.

Wijzig de naam van de lokale STACK-map

Hierna zullen de sync-iconen weer netjes verschijnen.


Maak een nieuwe mapsync verbinding aan

Weet je de oorspronkelijke naam van de synchronisatiemap niet meer? Dan kun je er ook voor kiezen om STACK een nieuwe mapsync verbinding te laten maken met je huidige synchronisatiemap.Stap 1

Open nu eerst de STACK desktopapplicatie. Klik naast het STACK icoon op de drie puntjes en klik vervolgens op 'Verwijderen map sync verbinding' en bevestig dit.

Verwijder mapsync verbindingStap 2

Klik in het volgende venster op 'Toevoegen mapsync verbinding'. Klik nu op 'Kies' en zoek de map op die de bestanden en mappen van jouw STACK bevatten. Klik vervolgens op 'Open' en daarna op 'Continue'.Stap 3

Klik nu bovenaan de lijst op 'STACK' om deze als externe doelmap te kiezen en klik op 'Continue'.Stap 4

Klik nu op 'Toevoegen Sync verbinding' om de map weer met STACK te laten synchroniseren. Hierna zullen de sync-iconen direct weer worden getoond.In dit artikel hebben we uitgelegd wat je kunt doen om de sync-iconenen voor de desktopapplicatie van STACK weer zichtbaar te maken.

Mocht je aan de hand van deze informatie nog vragen hebben, neem dan contact op met onze supportafdeling. Je kunt hen benaderen met de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina of de knop 'Contact' in je controlepaneel.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken? Laat dan een berichtje achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
kwantum 29 september 2022 (#8867)

geeft "waarschuwing: the folter/..../.... is used in a folder sync connection! please pick another one" Mijn op mijn pc werd linux vers geïnstalleerd. De sychronisatie gebeurt niet

0
transipecht 22 december 2020 (#5158)

Same here. Op een van mijn Windows 10 PC's nooit probleem gehad, op andere PC nog nooit een status icon gezien. Instructies gevolgd. Na toevoegen van spaties (en herstart) staan de sleutels bovenaan, maar nog steeds geen icon te zien :-(

0
puurmo 15 oktober 2020 (#4915)

Zelfde als eerdere reactie: Na de laatste update zijn de sync-icoontjes (groene vinkjes) verdwenen bij mappen en bestanden. Ik heb het register geopend en gezien dat de OC-sleutels in HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ ShellIconOverlayIdentifiers bovenaan staan. Toch voor de zekerheid spatie ervóór geplaatst, maar de vinkjes bleven weg. Ik heb daarna de extra spaties in het register weer verwijderd. Overigens ziet - en zag - mijn register er precies zo uit als de afbeelding hierboven.

0
puurmo 15 oktober 2020 (#4914)

@jittedb, Hier hetzelfde

0
remcoiwema 6 oktober 2020 (#4885)

Dag, Ook ik heb geen sync-icoontjes meer sinds de laatste update van MacOS (Catalina 10.15.6). Ik heb alle bovenstaande stappen uitgevoerd, maar dat gaf geen resultaat. Graag uw hulp! Groet, Remco

0
jittedb 28 september 2020 (#4860)

Beste mensen,

Na de laatste update (versie 2.6.5.Win64, build 20200908) zijn de sync-icoontjes (groene vinkjes) verdwenen bij mappen en bestanden. Ik heb het register geopend en gezien dat de OC-sleutels in HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ ShellIconOverlayIdentifiers bovenaan staan. Toch voor de zekerheid spatie ervóór geplaatst, maar de vinkjes bleven weg. Ik heb daarna de extra spaties in het register weer verwijderd. Overigens ziet - en zag - mijn register er precies zo uit als de afbeelding hierboven. Ik heb de Stack-app op zowel mijn pc als op mijn mobiel verwijderd en opnieuw geïnstalleerd, maar ook dat heeft de groene vinkjes niet teruggebracht. Bij het opnieuw installeren heb ik gezocht naar de optie om de vinkjes al dan niet te gebruiken, maar ik heb deze optie niet gevonden. Synchroniseren werkt overigens wel.

Graag uw reactie, Met vriendelijke groet, Jitte.

0
Nick Brouwer Admin 12 september 2018 (#1933)

@katinkakleijn

Hm, dat is gek. Gebruik je wel de desktopapplicatie? De lokale map die je dan hierin hebt ingesteld, kun je benaderen op je computer. Binnen deze map zou je de sync-icoontjes moeten zien!

Mocht je dit toch niet zien, kun je dan een bericht sturen naar onze support helden? Stuur hierbij screenshots van de desktopapplicatie (waarbij de lokale map zichtbaar is), de map zelf op je computer en van je register (waar je de spaties hebt toegevoegd).

Op basis hiervan kunnen we hier samen met je naar kijken!

0
katinkakleijn 11 september 2018 (#1924)

Ik heb nooit sync-icoontjes gezien. Bovenstaande stappen geprobeerd (Windows 10) maar geen succes (er stonden overigens al 2 spaties voor die bestandjes, heb er dus 4 van gemaakt en ze verschijnen inderdaad bovenaan de lijst).

Weet iemand nog een andere oplossing?

0
Matthijs van Beek Admin 2 juli 2018 (#1535)

@kerato

De vinkjes bij je bestanden en mappen die gesynchroniseerd worden is een optie die je kunt kiezen bij de installatie van de STACK software. Als je de vinkjes niet wil zien raad ik aan de software te herinstalleren en tijdens de installatie de betreffende optie uit te vinken.

0
kerato 30 juni 2018 (#1528)

Hi, Ik heb synchroniseer mijn hele gebruikersmap met Stack. Nu staat overal een vinkje bij all mijn files en dat is heel irritant, zelf op mijn bureaublad. Is er geen optie om die vinkjes uit te zetten? Ik kon via google alleen vinden dat het bij dropbox wel uitgezet kan worden. Hopelijk kan iemand me helpen.

0
Nick Brouwer Admin 20 maart 2018 (#957)

@copo

Deze plek is bedoeld om over dit artikel met andere gebruikers te discussiëren. Mocht je het antwoord op je vraag niet in dit artikel terug kunnen vinden, dan helpen onze helden van support je hier graag bij! Je kunt hen benaderen door de knop 'Neem contact op' onder dit artikel te gebruiken.

0
copo 20 maart 2018 (#956)

Goedemorgen,

ik heb bij jullie o.a.een map van 1,5 GB staan gedownload van mijn laptop. Omdat deze te vol wordt wil ik deze map van mijn laptop verwijderen nadat ik deze map ook heb gedownload op een externe schijf.(Dit heb ik gisteren met een kleinere map wel gedaan en nadat ik deze eerst verwijderd had heb ik hem van de andere schijf weer gedownload, maar dat duurde al lang) Nu vraag ik me af of ik de grote map niet hoef te verwijderen, maar of ik met hernoemen wel de synchronisatieverbinding kan wijzigen en dus door te klikken op "toevoegen sync verbinding" nadat ik eerst op "verwijderen map sync verbinding" heb geklikt? Ik ben er niet zeker van, vandaar mijn vraag,

met vriendelijke groet,

Corrie Porsius

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op