Hoe installeer ik een SSL-certificaat voor HA-IP?

HA-IP biedt de mogelijkheid voor een 'HTTPS-modus' waarmee het HTTPS-verkeer inclusief de oorspronkelijke headers / informatie door kan sturen. Om dit te doen is het echter wel noodzakelijk dat er op ons HA-IP platform een SSL-certificaat is geïnstalleerd voor de service / het domein dat via HTTPS bereikt moet worden.

Hiervoor heb je 2 opties:

Belangrijk! Mocht je van een CAA-record gebruik maken in jouw DNS, zorg er dan voor dat je "Lets Encrypt"wel in een dergelijk record hebt opgenomen.

Een (bestaand) eigen TransIP Comodo-certificaat gebruiken

Ga in het controlepaneel naar 'BladeVPS' en klik op de 'HA-IP' (niet selecteren) waar je het SSL-certificaat voor wilt installeren. Scrol nu aan de rechterkant naar het kopje 'SSL certificaten'.

HA-IP SSL Certificaten

Klik nu op 'Certificaten beheren'. Je hebt nu twee keuzes:

• Mocht je al actieve SSL-certificaten onder jouw account actief hebben, dan worden deze getoond onder het kopje 'Beschikbaar'. Via de knop 'Koppelen' achter de naam van het certificaat, kun je deze direct installeren op de HA-IP servers.

Beschikbare certificaten voor ha-ip

Let op: Mocht je voor dit SSL-certificaat ooit voor "Standaard Beheer" gekozen hebben, dan hoef je niet opnieuw de passphrase in te voeren. Mocht je destijds voor "Geavanceerd Beheer" gekozen hebben, dan zul deze nog wel eerst moeten invoeren.

• Mocht je nog geen actief SSL-certificaat onder jouw account hebben, maar hier wel graag gebruik van willen maken, dan kun je deze bestellen via de knop Bestellen onder het kopje "Nieuw SSL-certificaat".

Nieuw SSL-Certificaat

Hier krijg je de keuze tussen een (gratis) Let's Encrypt SSL-certificaat en een nieuw (Comodo) SSL-certificaat. Kies voor 'Nieuw Certificaat'.

Kies een nieuw certificaat

Doorloop alle gevraagde stappen om het SSL-certificaat aan te vragen. Vervolgens is het wachten totdat alle validatiestappen zijn doorlopen en het SSL-certificaat is uitgegeven. Op dat moment kun je dit certificaat alsnog koppelen via het Beschikbaar-overzicht in het controlepaneel. Je kunt uiteraard ook via de reguliere manier een SSL-certificaat aanvragen.

Je ziet nu onder het kopje 'Gekoppeld' jouw geïnstalleerde SSL-certificaat terug. Uiteraard zie je hier ook de optie om het certificaat weer te deïnstalleren.

Jouw gekoppelde SSL Certificaten

Een nieuw Let's Encrypt SSL-certificaat gebruiken

Ga in het controlepaneel naar BladeVPS en klik op de HA-IP (niet selecteren) waar je het SSL-certificaat voor wilt installeren. Scrol nu aan de rechterkant naar het kopje SSL certificaten en klik op 'Certificaten beheren'.

SSL Certificaten beheren in HA-IP

Klik onder het kopje Nieuw SSL-certificaat op de oranje knop Bestellen.

Klik op 'Bestellen'

Nu kies je voor de optie 'Nieuw Let's Encrypt SSL-certificaat'.

Klik op nieuw Let's Encrypt certificaat

Kies het domein (of subdomein) waar je het SSL-certificaat voor wilt installeren.

Wil je gewoon een (hoofd)domein dat bij ons geregistreerd is gebruiken? Kies dan onder Domeinnaam het door jouw gewenste domein en klik vervolgens op Kies Domein.

Kies het domein waar het certificaat voor gebruikt moet worden

Wil je een subdomein dat bij ons geregistreerd is gebruiken? Kies dan onder Domeinnaam het door jouw gewenste hoofddomein en klik vervolgens op Kies Subdomein. Je krijgt nu de optie de naam van een subdomein in te voeren. Klik vervolgens weer op Kies Subdomein.

Voer een subdomein in

Wil je een extern geregistreerd (sub)domein gebruiken of maak je van je eigen nameservers gebruik, dan kun je op dit moment nog geen gebruik maken van een Let's Encrypt-certificaat. Mocht je dit in de toekomst wel graag gerealiseerd zien, stuur dan een suggestie in via 'Contact' > 'Mijn idee' in het controlepaneel om dit aan de roadmap toegevoegd te krijgen.

Het SSL-certificaat wordt op de achtergrond automatisch aangemaakt en geïnstalleerd! Je krijgt nu een overzicht van de DNS-instellingen die (moeten) worden toegevoegd aan de DNS van jouw (sub)domeinnaam.

Voeg de DNS records toe voor jouw domein

Let op: Gebruik je eigen nameservers of een extern geregistreerd domein, noteer of kopieer deze instellingen dan en voeg ze toe aan de DNS van jouw domeinnaam. Tevens zijn de boven getoonde instellingen een voorbeeld en zullen jouw instellingen afwijken!