Ik wil mijn SSD-partitie uitbreiden

Wanneer je de schijfruimte van jouw VPS uitbreidt dan zul je deze extra ruimte eerst nog aan een partitie moeten toekennen voordat jouw OS hier gebruik van kan maken en je de nieuwe grootte terugziet. Na het upgraden van jouw VPS-pakket of het bestellen van een SSD-AddOn zal deze extra ruimte dus niet automatisch direct zichtbaar of the gebruiken zijn.

Voor het uitbreiden van de SSD-schijfruimte op een besturingssysteem zoals CentOS, Ubuntu of Debian zijn een aantal mogelijkheden, maar hieronder vind je meer informatie voor veelgebruikte methodes. Voor het uitbreiden van een Big Storage schijf vind je hier een stappenplan.

• Maak voor het uitbreiden van een partitie altijd een snapshot! De procedures voor het uitbreiden van een partitie zijn foutgevoelig en het is belangrijk dat je altijd op een snapshot kunt terugvallen.

• De pre-installed images van DirectAdmin, cPanel en Plesk maken standaard gebruik van LVM. Voor een 'kale' installatie kun je via het commando 'lvdisplay' controleren of je van LVM gebruik maakt. Je krijgt dan een tabel te zien met de naam Logical Volume.