Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Wat is een cPanel-account?

Een cPanel-account, ook bekend als cPanel-user, is een account dat je gebruikt om in te loggen in cPanel (niet WHM). Vanuit cPanel beheer je vervolgens domeinen en daaran verwante diensten zoals websites en e-mail. Het is mogelijk om meerdere domeinen binnen één cPanel-account te hosten (dit noemt cPanel add-on domains).

WHM-accounts (administrators en resellers) worden niet meegerekend in het totaal aantal cPanel-accounts. Wil je eenvoudig achterhalen hoeveel cPanel-accounts op jouw VPS actief zijn? In dit artikel leggen wij uit hoe je het aantal cPanel-accounts controleert.


cPanel-accounts en het cPanel/WHM licentiemodel

 

Wanneer je een VPS met cPanel/WHM gebruikt, is het belangrijk om te weten wat een cPanel-account is. Op 1 september 2019 heeft cPanel namelijk een zeer grote wijziging in hun licentiemodel doorgevoerd, waarbij licentiekosten worden berekend op basis van het aantal cPanel-accounts op een cPanel/WHM server (voorheen was dit onbeperkt).

Wij hebben met cPanel afgesproken dat de wijziging voor  cPanel-installaties bij TransIP pas op 1 januari 2020 wordt doorgevoerd.

Let op: het is niet mogelijk meer cPanel-accounts aan te maken dan je licentie ondersteund.


 

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op