Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Licentiemelding na het clonen van een VPS of na het terugzetten van een back-up of snapshot

Wanneer je een back-up van je VPS terugzet of wanneer je een snapshot van je VPS terugzet die gebruikt maakt van een licentie (DirectAdmin, cPanel & Plesk), dan kun je een melding krijgen dat de licentie is verlopen of niet voor dit IP-adres geldt. Ditzelfde is van toepassing wanneer je een clone van maakt van de VPS, je krijgt dan altijd deze melding te zien op de nieuwe VPS. Ook zul deze je altijd krijgen wanneer je de back-up of het snapshot op een andere VPS terugzet.

Deze zal immers een ander IP-adres hebben dan de originele licentie en een dergelijke licentie kan slechts op 1 IP-adres actief zijn. Ook wanneer je tussentijds per ongeluk een anders OS installeert en vervolgens een back-up terugzet, krijg je een dergelijke melding. De oorspronkelijk licentie is in dat geval komen te vervallen.

VPS enter license

Hoe kan ik dit verhelpen?

Je zult afhankelijk van de gebruikte licentie de onderstaande commando's moeten uitvoeren in de console van je VPS. Je kunt daar inloggen als de 'root'-user van je VPS. De inloggegevens daarvoor heb je per mail ontvangen bij de bestelling van de originele VPS.

 • DirectAdmin
   

  /usr/local/directadmin/scripts

   

  ./getLicense.sh 3558 [ID] [IP]

   

  service directadmin restart

  Let op! Bovenstaand zijn 3 afzonderlijke commando's die regel voor regel ingevoerd moeten worden. Het IP-adres van de VPS kun je altijd terugvinden in je controlepaneel, de licentie ID zou je ook per mail moeten hebben ontvangen. Is dat niet het geval of mocht je deze kwijt zijn geraakt, dan kun je deze via 'Contact' in het controlepaneel opnieuw opvragen bij onze supportafdeling.

 • cPanel / WHM
   

  /usr/local/cpanel/cpkeyclt

 • Plesk
   

  /usr/local/psa/bin/sw-engine-pleskrun /usr/local/psa/admin/plib/DailyMaintainance/script.php -f UpdateKeys

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op