Hoe installeer ik een snapshot op een andere VPS?

Je kunt een aangemaakte snapshot ook op een andere VPS met gelijke of betere specificaties installeren.

VPS snapshot controlepaneel

• Ga hiervoor in het controlepaneel naar de 'VPS & Colocatie' pagina.
  • Klik links op de naam van de VPS waarop je de snapshot wil installeren.
  • Klik vervolgens aan de de rechterkant op de knop 'Snapshots'. Je kiest hier dus voor een VPS waarop je de snapshot wilt installeren, niet de VPS waarvan je de snapshot wilt gebruiken.

VPS snapshot selecteren

Op de snapshot-pagina krijg je de mogelijkheid om een snapshot van een andere VPS op je VPS terug te zetten, indien van toepassing. Onderaan de pagina zie je echter ook een overzicht met de beschikbare snapshots van andere VPSen onder het kopje 'Herstel een snapshot van een andere VPS'. In verband met de benodigde SSD schijfruimte is het niet mogelijk om de snapshot van een grotere VPS te installeren op een kleinere VPS. Deze kun je herkennen aan het label VPS te klein.

Klik op 'Herstel' achter de gewenste snapshot om deze terug te plaatsen op je VPS. Het kan, afhankelijk van de grootte van de originele snapshot, enige tijd duren voordat de VPS weer volledig te gebruiken is.

Let op:

• Op een VPS met een actieve VPS lock kan je geen snapshot terugzetten.
  • In verband met de benodigde SSD schijfruimte is het niet mogelijk om de snapshot van een grotere VPS te installeren op een kleinere VPS.
  • Indien je op de originele VPS uit de snapshot statisch geconfigureerde IP-adressen gebruikt, dan zal de netwerkverbinding van de VPS waar de snapshot op teruggeplaatst wordt nog niet direct actief zijn. Deze kan immers niet van dezelfde IP-adres(sen) gebruik maken. Om deze te activeren moet je de IP-adressen van de VPS handmatig aan de netwerkinterfaces van de VPS toevoegen en de IP-adressen van de 'originele' VPS verwijderen. Meer informatie over het configureren van statische IP's op je VPS kun je hier terugvinden.