Hoe kan ik gebruik maken van mijn extra SSD-schijfruimte?

Indien je een SSD uitbreiding hebt gekocht voor je BladeVPS, of je jouw VPS naar een groter pakket met meer schijfruimte hebt opgewaardeerd, heb je de keuze uit onderstaande opties om deze uitbreiding in gebruik te nemen:

• De gemakkelijkste optie is om je VPS te herinstalleren. Je maakt dan automatisch gebruik van de nieuwe SSD uitbreiding, maar je verliest wel de huidige data op jouw VPS.
  • Je kunt een nieuwe partitie aanmaken. Hieronder vind je de benodigde stappenplannen voor de meeste besturingssystemen:
    CentOS
    Ubuntu/Debian/Gentoo Linux
    OpenBSD
    FreeBSD
    Windows Server
  • Gebruik je Linux in combinatie met LVM, dan kun je ervoor kiezen om je partitie te uit te breiden. Bekijk het stappenplan voor het vergroten van een Linux partitie waar LVM op is geïnstalleerd. Pre-installed Images met Plesk, cPanel en DirectAdmin worden standaard met LVM opgeleverd.
  • Mocht je geen gebruik van LVM maken, dan kun je met behulp van GParted een partitie vergroten.
  • Gebruik je Windows Server, dan kun je ook de partitie vergroten. Bekijk hiervoor het stappenplan voor het vergroten van een partitie met Windows VPS.

Let op: Het opzeggen van SSD add-ons los van je BladeVPS is helaas niet mogelijk. Indien je de SSD add-ons wilt opzeggen, dan moet je helaas jouw gehele VPS opzeggen.

Probeer BladeVPS een maand gratis

Maak van jouw volgende website of applicatie een succes op BladeVPS PureSSD. Probeer direct of een self-managed VPS iets voor jou is; de eerste maand krijg je van ons :-)!

Start nu je gratis maand