Feature Request overzicht

Feature request

Monitoren securitythreat op de VPS

Het zou mooi zijn als jullie een service aanbieden waarbij de administrator van een VPS wordt gewaarschuwd als er zich een event voordoet dat kan duiden op een securitythreat op de VPS. Ik denk bijvoorbeeld aan een top 10 security events zoals bijvoorbeeld:

EVENT 4663 – This one is generated when you have a high number of files being deleted. EVENT 4724 – Password reset. EVENT 4704 & 4717 – Changes to user rights assignments. EVENT 4719 & 4739 – Someone has altered the Audit and Account policies in the system. EVENT 1102 – This means that someone has just cleared the security log.

Ik weet dat Microsoft ook een overzicht heeft van events met een zeker "alarmniveau". Ben benieuwd wat jullie ervan vinden, want het lijkt mij een unique selling point.

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Matthijs van Beek Admin 4 november 2019 (#3733)

Een dergelijke service die je vanuit het controlepaneel kunt beheren kunnen wij helaas niet maken: wij zouden daar namelijk toegang tot de VPS'en van onze klanten voor nodig hebben wat wij uit veiligheids- en privacyoogpunt niet willen.

Het zou tot zekere hoogte technisch mogelijk zijn om een softwarepakket te ontwikkelen dat je op je VPS installeert dat een dergelijke functionaliteit biedt, echter focussen wij zelf op het aanbieden van infrastructuur (voor VPS'en en webhosting etc). Wij zullen (in ieder geval voor nu) zelf geen softwarepakketten ontwikkelen voor gebruik op virtuele servers.

Je zou allicht wel een geautomatiseerd systeem kunnen maken waarbij je een CSV rapport naar jezelf laat sturen (zie https://gallery.technet.microsoft.com/scriptcenter/Export-Windows-event-log-ecdfadfc), vervolgens een eigen programma die laat uitlezen en op basis van Event ID's een dergelijk security rapport laat opmaken. Wij kunnen daar echter geen inhoudelijke ondersteuning op bieden.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op