Feature Request overzicht

Feature request

Nextcloud hosting voor particulieren

TransIP zou Nextcloud gehost en wel kunnen aanbieden. Bedoeld voor particulieren die graag het gemak hebben van de cloud, maar los willen komen van meekijkers als Google, Facebook, Microsoft, Apple of Amazon. Diensten zouden dan kunnen zijn: cloudopslag & sharing, agenda, adresboek, taken. Desgewenst uit te breiden met website, email, Collabora e.d. In de lijn van wat The Good Cloud al doet: https://thegood.cloud/nl/consumers

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
aeschrijver 19 mei 2020 (#4421)

@Matthijs van Beek, deze vergelijking gaat - vooralsnog althans - geheel niet op. Nextcloud is veel meer dan alleen cloud storage + agenda + adresboek. STACK heeft zo te zien een geheel andere insteek, en er zal heel wat gebouwd moeten worden om iets Nextcloud-achtigs in de markt te zetten.

De licentie van Nextcloud is AGPLv3, wat betekent dat jullie het zo kunnen inzetten, maar dan wel jullie extensies aan code moeten terugleveren aan het - in steeds hogere mate community-gedreven - project, en tevens (waarschijnlijk, maar niet zeker) jullie codebase open-source beschikbaar te stellen. Dat lijkt mij geen hinderpaal voor 'monetization' aangezien het om het serverpark zelf gaat waar jullie de meerwaarde toevoegen.

Lijkt me een win-win, en ook een moderne, frisse aanvliegroute naar de FOSS wereld, waar TransIP helaas nog een mager bestaan lijkt te hebben met https://github.com/transip (corrigeer mij als dat anders ligt, of jullie daar interessante plannen hebben).

0
aeschrijver 19 mei 2020 (#4420)

Dat zou fantastisch zijn. Nextcloud is enorm aan het groeien in termen van populariteit en het is een enorm handige bundel van tools die samenkomen, met veel flexibiliteit om dat verder aan te passen danwel uit te breiden. Kijk ook naar hun About pagina en zie de fantastische insteek die ze hun producten geven en de gevolgde principes daarbij: https://nextcloud.com/about/

Meer initiatieven als Nextcloud is wat het Web hard nodig heeft en die gelukkig ook steeds meer navolging krijgen!

0
flixz 12 januari 2020 (#3969)

Top idee, ik zit hier ook op te wachten want een VPS nemen met 2TB en zelf daarop nextcloud op installeren is voor mij niet de ideale oplossing

0
Matthijs van Beek Admin 28 oktober 2019 (#3688)

Bedankt voor je suggestie, echter bieden wij momenteel al een cloudstorage product 'STACK', zie https://transip.nl/stack Oorspronkelijk was STACK afgeleid van Owncloud, maar inmiddels is alle Owncloud code vervangen door eigen code.

Een agenda en adresboek biedt STACK momenteel nog niet aan, dus wij houden je feature request open als verzoek om dit bij STACK te implementeren.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op