Feature Request overzicht

Feature request

IP adressen uitwisselen tussen VPSen

Het zou een mooie optie zijn wanneer we IP adressen kunnen verplaatsen van de ene naar de andere VPS. Ook tussen locaties, net als bijv. bij OVH. Hierdoor hoeven klanten niet elke keer hun mailbox in een mailcliënt opnieuw in te stellen wanneer we accounts om moeten zetten naar een andere VPS. Men krijgt namelijk een foutmelding in de mailcliënt wanneer mail.domein.com naar een ander IP verwijst. Dit zou een beter alternatief zijn dan HA-IP of HA-IP Pro. Het is namelijk niet nodig om domeinen te registreren wanneer deze bijv. bij een andere partij zijn ondergebracht. Ook is het aanvragen van een SSL certificaat niet nodig omdat men gebruik kan maken van Lets Encrypt op de eigen VPS en blijft het beheerbaar. Dit is een wens van veel bedrijven lees ik op diverse forums. Het zal er zeker voor zorgen dat men nog eerder voor TransIP zal kiezen. Jullie diensten zijn Top!

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Matthijs van Beek Admin 24 juni 2019 (#3233)

Momenteel is dit helaas niet mogelijk op ons VPS-platform: Het platform is namelijk in clusters in van hypervisors ingedeeld en IP-ranges zijn aan die clusters gebonden. Zo kunnen dus ook VPS'en enkel binnen een cluster gemigreerd worden. Het wordt nog complexer als je daar verschillende availability zones in mee neemt.

We willen het zeker niet uitsluiten voor de toekomst, maar het zou een volledige herziening vereisen van hoe ons VPS-platform achter de schermen werkt om dit mogelijk te kunnen maken.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op