Feature Request overzicht

Feature request

Waarschuwingen toevoegen bij maken snapshot + tijd wanneer klaar

Hi Transip,

In de handleiding[1] staan allerlei nuttige tips zoals: zet de VM uit e.d. Maar dat staat niet op de snapshot pagina zelf. Het is een beetje ouderwets om eerst de handleiding te zoeken en dan pas een feature te gebruiken.

Ook is het handig om te weten hoe lang een snapshot maken ongeveer duurt. Ik wacht nu 10 minuten, terwijl de handleiding zegt "enkele seconden als het uit staat". Had ik dat geweten, dan had ik de vm eerst uitgezet.

Als laatste staat er onderaan, bij de belangrijke informatie, dat als de machine aan staat er corruptie kan optreden bij het maken van een snapshot. Dan had ik em dus eerst uitgezet.

Nu zit ik dus 2x in de fout: een snapshot die langer duurt dan verwacht die ik niet kan stoppen, en waar ik ook nog niets aan heb omdat er mogelijk fouten in zitten omdat de machine aan stond. Geeft wel de ruimte om deze feature request in te dienen :)

Het is niet echt handig om de dingen die verder belangrijk zijn over snapshots onderaan de handleiding te zetten.

Hopelijk helpt het andere klanten met een redelijke simpele ingreep om beter en sneller snapshots te maken.

[1] = https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/256-ik-wil-een-snapshot-maken/

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Matthijs van Beek Admin 13 maart 2019 (#2824)

Bedankt voor de feedback! Het artikel hebben wij er direct op aangepast. In het controlepaneel krijg je overigens ook een waarschuwing te zien bij het maken van een snapshot dat het beter is de VPS eerst uit te zetten.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op