Feature Request overzicht

Feature request

[Geïmplementeerd] Backup van server op andere VPS terugzetten

Op dit moment is het mogelijk om een snapshot van een server op een andere VPS te plaatsen. Maar het zou ook mooi zijn om een backup van een VPS op een andere VPS te plaatsen.

Voorbeeld: Productie VPS heeft een probleem, waarvoor alleen een bepaald of meerdere bestanden uit een backup mogelijk zijn. Nu zou je een snapshot moeten maken van je vps, een backup terugzetten, de bestanden eraf halen en de snapshot terugzetten, waarna je de bestanden kan terugplaatsen. Dit zorgt voor veel downtime.

Als je de backup van je vps van een paar uur daarvoor op een andere VPS kan zetten, kun je de bestanden eraf halen en kopiëren naar de productie VPS, geen downtime, alleen tijdelijk een extra vps nodig.

Ik hoop dat er meerderen zijn die deze feature graag zouden willen, had mij nu enorm geholpen.

=========== Update van TransIP: wij hebben een feature geïmplementeerd waarmee je back-ups terug kunt plaatsen op een andere VPS: Je kunt nu back-ups van VPS'en omzetten naar een snapshot, zie https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/3018-back-ups-van-een-omzetten-een-snapshot/

Door een back-up in een snapshot te veranderen kun je deze veel langer bewaren dan anders mogelijk zou zijn. Een bijkomend pluspunt is dat de snapshot ook teruggeplaatst kan worden op een andere VPS van dezelfde grootte.

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Matthijs van Beek Admin 18 januari 2019 (#2527)

Wij willen in 2019 kijken of wij functionaliteit kunnen implementeren om de back-up van een VPS op een andere VPS van identieke grootte terug te zetten! Wanneer wij hier meer informatie over hebben updaten wij deze feature request.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op