DirectAdmin Unauthorized CMD_LICENSE

DirectAdmin heeft eind januari 2022 het onderliggende licentiesysteem aangepast. Als gevolg hiervan, of na toekomstige wijzigingen in het licentiesysteem, kunnen DirectAdmin-installaties een 401 Unauthorized melding tonen wanneer je op Licensing / Updates klikt. Je kunt dit oplossen door via command-line je installatie te updaten:

Stap 1

Verbind met je VPS via SSH of de VPS-console in het TransIP-controlepaneel.

Stap 2

Voer de volgende commando's uit als root-gebruiker, of met een gebruikersaccount met root-rechten:

/usr/local/knowledgebase/scripts/getDA.sh current

Je kunt desgewenst 'current' vervangen door 'stable'.

Stap 3

In sommige gevallen is een update van je licentie nog nodig na de vorige stap. Gebruik daarom voor de zekerheid ook de volgende commando's:

cd /usr/local/knowledgebase/scripts
    ./getLicense.sh auto
    systemctl restart directadmin

Daarmee zijn we aan het eind gekomen van deze handleiding over het verhelpen van de Unauthorized-foutmelding wanneer je in DirectAdmin op Licensing/Updates klikt.