Er zijn phishingmails in omloop die uit naam van TransIP worden verstuurd. Twijfel je over de echtheid van een e-mail van TransIP, klik dan niet op linkjes en neem contact met ons op via je controlepaneel of via support@transip.nl. Lees meer over phishing in onze Knowledge Base: https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/205-wat-is-phishing/
Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

DirectAdmin 401 Unauthorized CMD_LICENSE

DirectAdmin heeft eind januari 2022 het onderliggende licentiesysteem aangepast. Als gevolg hiervan, of na toekomstige wijzigingen in het licentiesysteem, kunnen DirectAdmin-installaties een 401 Unauthorized melding tonen wanneer je op Licensing / Updates klikt. Je kunt dit oplossen door via command-line je installatie te updaten:

 

Stap 1

Verbind met je VPS via SSH of de VPS-console in het TransIP-controlepaneel.


 

Stap 2

Voer de volgende commando's uit als root-gebruiker, of met een gebruikersaccount met root-rechten:

/usr/local/directadmin/scripts/getDA.sh current

Je kunt desgewenst 'current' vervangen door 'stable'.


 

Stap 3

In sommige gevallen is een update van je licentie nog nodig na de vorige stap. Gebruik daarom voor de zekerheid ook de volgende commando's:

cd /usr/local/directadmin/scripts
./getLicense.sh auto
systemctl restart directadmin

 

Daarmee zijn we aan het eind gekomen van deze handleiding over het verhelpen van de Unauthorized-foutmelding wanneer je in DirectAdmin op Licensing/Updates klikt.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Matthijs van Beek Admin 25 maart 2022 (#7793)

@wzech, Bedankt voor je feedback! We hebben de verwoording aangepast om iets meer allround te zijn en ook toekomstige wijzigingen aan DirectAdmin's kant mee te nemen.

0
wzech 24 februari 2022 (#7670)

In het artikel wordt gesproken over 'oudere DirectAdmin installaties'. In ons geval betrof het een nieuwe instance met AlmaLinux die een week of twee in de lucht was. Voor het oplossen van dit issue met bovenstaande stappenplan maakt dat verder niets uit.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op