Ik wil mijn e-mail instellen via Outlook 2016 (MacOS)

Wanneer je een E-mail Only-pakket of een webhostingpakket gebruikt, kun je naar wens e-mailadressen aanmaken.

In dit artikel geven we stap voor stap weer hoe je een e-mailadres instelt via Outlook 2016 voor MacOS.

Stap 1

Wanneer je Outlook voor het eerst opstart, kun je direct kiezen om een e-mailadres in te stellen. Mocht je Outlook voor het eerst opstarten, ga dan door naar stap 4.

Als je al een e-mailadres hebt toevoegd via Outlook, dan zul je handmatig een account moeten toevoegen. Ga hiervoor linksboven naar 'Outlook' en klik op 'Voorkeuren' / 'Preferences'.

Ga naar 'Voorkeuren'

Stap 2

Klik nu op 'Accounts'.

Klik op 'Accounts'

Stap 3

Klik nu linksonder op het ' + ' teken, gevolgd door 'Nieuw Account' / 'New Account'.

Klik op 'Nieuw Account'

Stap 4

Voer in het volgende venster het e-mailadres in welke je wil instellen.

Vul je e-mailadres in

Stap 5

In dit voorbeeld geven we aan hoe je jouw e-mailadres als IMAP-account kunt instellen. Klik daarom in het volgende venster op 'IMAP/POP'.

Klik op 'IMAP/POP'

Let op: In het voorbeeld van dit artikel geven we aan hoe je een IMAP-account instelt.

Het IMAP protocol is in de meeste gevallen aan te raden, voornamelijk wanneer je je e-mail op meerdere plekken wil benaderen. De andere optie is het wat verouderde POP3 protocol. Hierbij worden e-mailberichten direct van de server af gehaald, waarna de opgehaalde berichten niet meer op andere apparaten te lezen zijn. Je kunt bij het gebruik van POP3 in de meeste gevallen wel kiezen om een kopie van e-mail op de server achter te laten.

Lees ook dit artikel voor meer informatie over het verschil tussen IMAP en POP3. Mocht je gebruik willen maken van POP3, gebruik dan de e-mailgegevens zoals beschreven in dit artikel.

Stap 6

Er wordt nu gevraagd om de accountgegevens van jouw e-mailadres in te vullen.

• Type: IMAP
  • Email address: Voer hier je e-mailadres in.
  • Username: Voer hier je e-mailadres in.
  • Password: Voer hier het wachtwoord van je e-mailadres in.

Mocht je het wachtwoord van jouw e-mailadres niet meer weten, dan kun je de stappen in dit artikel volgen om jouw wachtwoord aan te passen.

• Incoming server: imap.transip.email
  • Port: 993
  • Vink het vakje aan naast 'Use SSL to connect (recommended)'.
  • Outgoing server: smtp.transip.email
  • Port: 465
  • Vink het vakje aan naast 'Use SSL to connect (recommended)'.

Na het invullen van deze gegevens klik je op 'Add Account'.

Vul je e-mailgegevens in en klik op 'Add Account'

Stap 7

Jouw e-mailadres is nu succesvol toegevoegd aan Outlook. Klik nu op 'Done' om de configuratie af te ronden.

Klik op 'Done'

Stap 8

Je kunt nu naar wens je e-mailadres gebruiken binnen Outlook 2016 voor MacOS.

Jouw e-mailadres is nu gereed

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, benader dan onze supportafdeling. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.