Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Ik wil mijn e-mail op mijn iPhone instellen

Wanneer je een E-mail Only-pakket of een webhostingpakket gebruikt, kun je naar wens e-mailadressen aanmaken.

In dit artikel geven we stap voor stap weer hoe je een e-mailadres instelt opstelt op je iPhone. Bij het schrijven van dit artikel is gebruik gemaakt van iOS versie 12.0.


 

Stap 1

Wanneer je de Mail applicatie voor het eerst opstart, wordt er direct gevraagd om een e-mailaccount in te stellen. Mocht je Mail voor het eerst opstarten, ga dan door naar stap 4.

Mocht er al een e-mailadres staan ingesteld, dan kun je een nieuw e-mailadres instellen via het 'Instellingen' menu van de iPhone starten.

Open hiervoor 'Instellingen' en druk op 'Wachtwoorden en accounts'.

Klik binnen 'Instellingen' op 'Wachtwoorden en accounts'Stap 2

Kies nu 'Nieuwe Account'.

Kies 'Nieuwe account'Stap 3

Je ziet nu een overzicht van mogelijke e-mailaccounts. Omdat we een eigen e-mailadres willen toevoegen kiezen we hier voor 'Andere'.

Kies 'Andere'Stap 4

Kies nu voor 'Voeg mailaccount toe'.

Kies voor 'Voeg mailaccount toe'Stap 5

Voeg nu de algemene gegevens van jouw e-mailaccount toe.

 • Naam: Vul hier je e-mailadres in.
 • E-mail: Vul hier je e-mailadres in.
 • Wachtwoord: Vul hier het wachtwoord van je e-mailadres in.
 • Beschrijving: Hier geef je een naam op waarmee je het e-mailaccount kunt onderscheiden van andere (e-mail)accounts.

Vul de algemene gegevens in van jouw e-mailaccountStap 6

In het volgende venster kun je een keuze maken tussen IMAP en POP3. In dit artikel geven we aan hoe je een IMAP-account instelt.

Het IMAP protocol is in de meeste gevallen aan te raden, voornamelijk wanneer je je e-mail op meerdere plekken wil benaderen. De andere optie is het wat verouderde POP3 protocol. Hierbij worden e-mailberichten direct van de server af gehaald, waarna de opgehaalde berichten niet meer op andere apparaten te lezen zijn. Je kunt bij het gebruik van POP3 in de meeste gevallen wel kiezen om een kopie van e-mail op de server achter te laten.

Lees ook dit artikel voor meer informatie over het verschil tussen IMAP en POP3. Mocht je gebruik willen maken van POP3, gebruik dan de e-mailgegevens zoals beschreven in dit artikel.

Kies hier IMAP. Je zult zien dat een aantal gegevens al voor je zijn ingevuld. De overige velden kun je als volgt invullen.

Server inkomende post

 • Hostnaam: Vul hier imap.transip.email in.
 • Gebruikersnaam: Vul hier je e-mailadres in.
 • Wachtwoord: Vul hier het wachtwoord van je e-mailadres in.

Kies hier voor 'IMAP'

  Server uitgaande post

  • Hostnaam: Vul hier smtp.transip.email in.
  • Gebruikersnaam: Vul hier je e-mailadres in.
  • Wachtwoord: Vul hier het wachtwoord van je e-mailadres in.

  Vul hier de inkomende en uitgaande e-mailgegevens in

   Nadat alle gegevens zijn ingevuld, druk je op 'Volgende'.   Stap 7

   Kies nu welke apps je aan het e-mailaccount wil koppelen. Druk vervolgens op 'Bewaar' om jouw e-mailaccount te activeren.

   De configuratie van jouw e-mailadres is nu voltooid! Je kunt nu jouw e-mailadres gebruiken op je iPhone.   In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je je e-mailadres bij TransIP instelt op je iPhone.

   Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

   Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

    Heb je ook een goed idee?

    Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

    Heeft dit artikel je geholpen?

    Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

    Reacties

    Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

    0
    Nick Brouwer Admin 12 juni 2019 (#3195)

    @brautos

    Deze plek is bedoeld om over dit artikel met andere gebruikers te discussiëren. Mocht je het antwoord op je vraag niet in dit artikel terug kunnen vinden, dan helpen onze helden van support je hier graag bij! Je kunt hen benaderen door de knop 'Neem contact op' aan de onderkant van deze pagina te gebruiken.

    0
    brautos 11 juni 2019 (#3192)

    Hi, ik heb alles ingevuld en wanneer ik wil voltooien zegt hij; brautos is al toegevoegd. Deze IMAP-account is al toegevoegd aan je iPhone.

    Wanneer ik Mn mail open dan geeft het aan dat dat e-mail ophalen is mislukt. De e-mailserver ‘IMAP.transip.email reageert niet. Controleer of je de juiste accountinformatie hebt ingevoerd in de emailinstellingen.

    Wat moet ik nu doen?

    0
    Nick Brouwer Admin 20 mei 2019 (#3100)

    @patricksmeets

    Bedankt voor de feedback. We zullen zeer binnenkort de te nemen stappen opnieuw evalueren en het artikel waar nodig updaten.

    0
    patricksmeets 17 mei 2019 (#3094)

    Zoals anderen kreeg ik het niet aan de praat met de standaardinstellingen. Nu zit ik in geavanceerd te klooien en dan mist zoals iemand anders ook al zei wel het stukje SSL aan ja of nee, hoe de serverports in te stellen en andere details. Prima handleiding, maar geen enkel plan B voor als het niet (meteen) lukt en hoe je kunt checken of het aan de instellingen of aan (bijvoorbeeld) servers ligt.

    0
    Nick Brouwer Admin 14 januari 2019 (#2499)

    @maxlipiay

    Deze plek is bedoeld om over dit artikel met andere gebruikers te discussiëren. Mocht je het antwoord op je vraag niet in dit artikel terug kunnen vinden, dan helpen onze helden van support je hier graag bij! Je kunt hen benaderen door de knop 'Neem contact op' aan de onderkant van deze pagina te gebruiken.

    0
    maxlipiay 14 januari 2019 (#2498)

    Hallo,

    Ik kan mijn mail niet instellen op mijn Iphone. Krijg steeds de melding dat de smtp.transip.email niet reageert.

    Wat moet ik doen om mail op mijn iphone SE te krijgen?

    Hoor graag,

    Dank en groet,

    Max Liptiay

    0
    Nick Brouwer Admin 26 november 2018 (#2285)

    @jjsmit

    Vervelend om te horen dat het nog niet lukt je e-mail via de iPhone in te stellen. Hou er wel rekening mee dat deze plek bedoeld is om over dit artikel met andere gebruikers te discussiëren. Mocht je het antwoord op je vraag niet in dit artikel terug kunnen vinden, dan helpen onze helden van support je hier graag bij! Je kunt hen benaderen door de knop 'Neem contact op' aan de onderkant van deze pagina te gebruiken.

    Stuur hen hierbij wat screenshots toe van de instellingen die je invoert en geef aan om welk domein het exact gaat. Wanneer je overigens je domeinnaam verhuist, betekent dit niet automatisch dat de e-mail bij je oude provider ook mee wordt verhuisd. Hier kunnen onze supporters je desgewenst meer over vertellen :-)

    0
    jjsmit 24 november 2018 (#2281)

    Bij invullen SMTP Host blijft iPhone heel lang zoeken en komt er niet doorheen. Bij invullen inkomende server krijg ik direct akkoord, dus dat gaat goed. Uiteindelijk krijg ik de melding dat " de Server identiteit niet kan worden gecontroleerd door instellingen" ??

    Ik had deze email adressen al bij vorige provider. Ik heb gisteren mijn domein naar jullie overgezet. daardoor bleek de mail meteen niet meer te werken via de vorige provider. Dus nu de email adressen bij jullie in het controle paneel opnieuw aangemaakt. Ik ga er van uit dat ik op onze telefoons en laptops alleen de instellingen van de betreffende email account hoef aan te passen en niet eerst te verwijderen en opnieuw aan te maken? Via de webmail zie ik dat e.e.a. weer aankomt, maar nu nog de instellingen op de telefoon..

    0
    Nick Brouwer Admin 26 september 2018 (#1993)

    @debb

    Dat klopt inderdaad. De agenda-functie is (nog) niet aanwezig bij onze e-maildiensten. Hier is echter wel al een Feature Request voor ingeschoten: https://www.transip.nl/knowledgebase/idee/638-agenda-functionaliteit-bij-transip-email/.

    Ik raad je dan ook zeker aan om deze Feature Request een like te geven, hoe meer likes, hoe groter de kans dat dit op de roadmap van onze developers komt :-)

    0
    debb 25 september 2018 (#1990)

    Mail instellen is zo gebeurd, fijn! Maar ik zie nu dat er geen mogelijkheid voor een agenda bij zit?! Klopt dat?

    0
    Matthijs van Beek Admin 16 juli 2018 (#1610)

    @geertemo

    Dit artikel is inderdaad bedoeld voor onze maildiensten. Voor mail op VPS'en kun je het beste de betreffende artikelen raadplegen. Ik zie dat je Plesk gebruikt. Voor mail i.c.m. Plesk kun je het volgende artikel raadplegen: https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/763-plesk-tutorial-series-e-mail-gebruiken/

    Mocht je aan de hand van dat artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan de pagina.

    0
    geertemo 14 juli 2018 (#1601)

    Helaas geeft deze uitleg geen informatie over een domein eigen mailserver. Met name uitleg over de instellingen voor SSL en Identiteitscontrole zou fijn zijn.

    0
    Nick Brouwer Admin 7 maart 2018 (#875)

    @elviradvdgriend

    Ai, dat is vervelend, we kijken dit graag voor je na! Kun je onze supportafdeling wat screenshots sturen van de instellingen die jij invult? Aan de hand hiervan kunnen we je mogelijk van meer informatie voorzien.

    Je kunt onze supporters bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

    0
    elviradvdgriend 7 maart 2018 (#874)

    hi,

    Ik krijg de melding dat de SMTP-server niet reageert. Heb alle gegevens nu drie keer nagelopen, maar zie niet waar het mis gaat. Kunnen jullie me helpen? (account: Woordenliefde.nl)

    Groet,

    Elvira

    0
    Nick Brouwer Admin 20 februari 2018 (#790)

    @bammetje

    Ai, dat is vervelend! Onze supporters kijken graag met je mee. Ik raad je dan ook aan om hen een bericht te sturen via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina of de knop 'Contact' in je controlepaneel.

    Stuur hier wat screenshots mee van de instellingen die je hebt opgegeven. Aan de hand hiervan kunnen we dit verder voor je onderzoeken :-)

    0
    bammetje 19 februari 2018 (#785)

    Hi, ik heb een probleem met de mail instellen. Ik kan hem niet werkend krijgen voor maartenjpg.nl. Hij geeft aan dat de emailserver niet reageert. Wat kan ik doen om dit op te lossen? Hoor graag! Gr Maarten

    0
    Nick Brouwer Admin 12 februari 2018 (#749)

    @adonlou

    Ai, dat is vervelend! Dit kijken we graag voor je na. Zou je wat schermafbeeldingen kunnen sturen van de ingevoerde gegevens naar onze supportafdeling?

    Je kunt hen benaderen met de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina en de knop 'Contact' in je controlepaneel.

    0
    adonlou 12 februari 2018 (#745)

    krijg op mijn iPhone een relay kan niet melding. Kan op de iPhone geen uitgaande serveradres kiezen 465 ipv 993 (inkomende imap)

    2
    wansink 8 november 2017 (#310)

    Erg helder en makkelijk. TOP.

    Kom je er niet uit?

    Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

    Neem contact op