Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Mijn webadres aan STACK koppelen

Je kunt jouw (sub)domein eenvoudig aan jouw STACK koppelen, zodat je ook jouw bestanden via dat webadres kunt bereiken. In dit artikel leggen we uit hoe je via het controlepaneel je domeinnaam aan STACK koppelt.


Wat heb ik hier voor nodig?

 • Een webadres dat via ons geregistreerd is (dit kan zowel een bestaand adres zijn of je kunt een geheel nieuw webadres aanvragen).
 • Het gebruik van onze nameservers voor dat webadres (dit is nodig zodat wij automatisch de benodigde DNS-wijzigingen kunnen doen).
   

Hoe koppel ik mijn webadres aan mijn STACK?

Ga in jouw controlepaneel naar het tabblad 'STACK' en klik op de knop 'Koppel je STACK aan een eigen webadres'.

webadres koppelen aan STACKJe krijgt nu de keuze tussen een bestaand webadres of een geheel nieuw webadres.

webadres koppelen aan STACKKlik op 'Bestaand webadres' om een (sub)adres te selecteren uit alle webadressen die via jouw account zijn geregistreerd en van onze nameservers gebruik maken. Selecteer daar het webadres dat je gaat gebruiken voor STACK. Mocht je een geheel nieuw webadres willen gebruiken dan klik je op 'Nieuw webadres'.

 • Mocht je gebruik maken van eigen nameservers en toch heel graag van een al bestaand webadres gebruik willen maken voor STACK, dan zul je (tijdelijk) even naar onze nameservers moeten switchen.
 • Mocht het webadres dat je wilt gebruiken onder een ander TransIP-account staan, dan kun je deze eventueel via een interne handover overzetten.

webadres koppelen aan STACK


  Je kunt nu of het www.webadres en het webadres zelf in stellen door op 'Koppelen' te drukken.

  Gebruik je liever een subadres zoals stack.webadres.nl, dan klik je op de knop 'Geavanceerd'. In dat geval vul je op de volgende pagina het gewenste subadres in en klik je op 'Ga Verder'. Bevestig je keuze door op de volgende pagina op 'Koppelen' te klikken.

  webadres koppelen aan STACK  Jouw (sub)adres is nu succesvol gekoppeld aan jouw STACK!

  webadres koppelen aan STACK


  Belangrijk om te weten

  • Bij het koppelen van het (sub)adres aan jouw STACK worden de eventueel bestaande DNS-records voor dat (sub)adres aangepast. De oude instellingen worden bewaard, maar met de 'timestamp' van de koppeling als naam opgeslagen. Je zult dus bijvoorbeeld een record terugvinden met '20160419' als 'naam'.
    
  • Het is noodzakelijk voor ons dat het webadres via ons geregistreerd is en van onze nameservers gebruik maakt. Dit om er voor te zorgen dat wij geautomatiseerd het benodigde SSL-certificaat (via Let's Encrypt) kunnen aanmaken en de DNS-records kunnen toevoegen.
    
  • Wanneer je van eigen nameservers gebruik wilt maken dan kun je eventueel na de initiële koppeling de nameservers weer aanpassen en de DNS-records overnemen. Let er wel op dat het zo kan zijn dat deze DNS-records in de toekomst veranderen en wij deze dus bij gebruik van eigen nameservers niet automatisch voor je kunnen aanpassen.


  In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je je domeinnaam aan STACK koppelt.

  Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

  Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

  Heb je ook een goed idee?

  Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

  Heeft dit artikel je geholpen?

  Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

  Reacties

  Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

  0
  Nick Brouwer Admin 22 juni 2018 (#1470)

  @rdrummen

  Het koppelen van STACK aan een webadres is geheel gratis! Het enige wat je nodig hebt is een daadwerkelijk webadres, waar je wel voor betaalt. Om een webadres vast te leggen kun je gebruik maken van dit artikel.

  0
  rdrummen 21 juni 2018 (#1467)

  Wat mij nu nog altijd niet duidelijk is: Als ik zou kiezen voor de optie "koppel je STACK aan een eigen webadres", zijn daar dan kosten voor mij aan verbonden? (ervan uitgaande dat ik nu een gratis STACK-opslag van 1TB heb gekregen)

  0
  Matthijs van Beek Admin 20 april 2018 (#1141)

  @lucael28

  Deze plek is bedoeld om over dit artikel met andere gebruikers te discussiëren. Mocht je het antwoord op je vraag niet in dit artikel terug kunnen vinden, dan helpen onze helden van support je hier graag bij! Je kunt hen benaderen door de knop 'Neem contact op' onder dit artikel te gebruiken.

  0
  lucael28 30 maart 2018 (#1046)

  Ik heb een stackaccount op mijn naam https://lucael28.stackstorage.com en daar kan ik enkel met de gebruikersnaam en wachtwoord van mijn echtgenote op. Op haar account kan ik niet op.Zou het niet beter zijn de twee accounts te verwijderen dat ik kan opnieuw beginnen ? Ik heb stack nog niet kunnen gebruiken, jammer. Mvg

  1
  Nick Brouwer Admin 15 januari 2018 (#621)

  @tomgrobbe

  Ai, dat lijkt me niet helemaal de bedoeling. Onze helden van support kunnen je hierbij helpen. Ik raad je dan ook aan om hen een bericht te sturen middels de knop 'Neem contact op' onder dit artikel.

  Geef hierin aan welke stappen je volgt en wat je te zien krijgt wanneer je je domeinnaam probeert te benaderen. We zullen hier dan zo snel mogelijk samen met je naar kijken!

  0
  tomgrobbe 15 januari 2018 (#615)

  Ik heb dit nu ongeveer 4 a 5 keer opnieuw moeten doen (binnen 3 maanden). Het werkt steeds voor een paar dagen/weken en dan na een poosje niet gebruikt te zijn krijg ik ineens weer foutmeldingen als ik naar mijn domein ga, en moet ik het opnieuw koppelen :/


  Enig idee hoe dit op te lossen is?

  Kom je er niet uit?

  Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

  Neem contact op