Mijn webadres aan STACK koppelen

Je kunt jouw (sub)domein eenvoudig aan jouw STACK koppelen, zodat je ook jouw bestanden via dat webadres kunt bereiken. In dit artikel leggen we uit hoe je via het controlepaneel je domeinnaam aan STACK koppelt.

Wat heb ik hier voor nodig?

• Een webadres dat via ons geregistreerd is (dit kan zowel een bestaand adres zijn of je kunt een geheel nieuw webadres aanvragen).
  • Het gebruik van onze nameservers voor dat webadres (dit is nodig zodat wij automatisch de benodigde DNS-wijzigingen kunnen doen).

Hoe koppel ik mijn webadres aan mijn STACK?

Ga in jouw controlepaneel naar het tabblad 'STACK' en klik op de knop 'Koppel je STACK aan een eigen webadres'.

webadres koppelen aan STACK

Je krijgt nu de keuze tussen een bestaand webadres of een geheel nieuw webadres.

webadres koppelen aan STACK

Klik op 'Bestaand webadres' om een (sub)adres te selecteren uit alle webadressen die via jouw account zijn geregistreerd en van onze nameservers gebruik maken. Selecteer daar het webadres dat je gaat gebruiken voor STACK. Mocht je een geheel nieuw webadres willen gebruiken dan klik je op 'Nieuw webadres'.

• Mocht je gebruik maken van eigen nameservers en toch heel graag van een al bestaand webadres gebruik willen maken voor STACK, dan zul je (tijdelijk) even naar onze nameservers moeten switchen.
  • Mocht het webadres dat je wilt gebruiken onder een ander TransIP-account staan, dan kun je deze eventueel via een interne handover overzetten.

webadres koppelen aan STACK

Je kunt nu of het www.webadres en het webadres zelf in stellen door op 'Koppelen' te drukken.

Gebruik je liever een subadres zoals stack.webadres.nl, dan klik je op de knop 'Geavanceerd'. In dat geval vul je op de volgende pagina het gewenste subadres in en klik je op 'Ga Verder'. Bevestig je keuze door op de volgende pagina op 'Koppelen' te klikken.

webadres koppelen aan STACK

Jouw (sub)adres is nu succesvol gekoppeld aan jouw STACK!

webadres koppelen aan STACK

Belangrijk om te weten

• Bij het koppelen van het (sub)adres aan jouw STACK worden de eventueel bestaande DNS-records voor dat (sub)adres aangepast. De oude instellingen worden bewaard, maar met de 'timestamp' van de koppeling als naam opgeslagen. Je zult dus bijvoorbeeld een record terugvinden met '20160419' als 'naam'.

• Het is noodzakelijk voor ons dat het webadres via ons geregistreerd is en van onze nameservers gebruik maakt. Dit om er voor te zorgen dat wij geautomatiseerd het benodigde SSL-certificaat (via Let's Encrypt) kunnen aanmaken en de DNS-records kunnen toevoegen.

• Wanneer je van eigen nameservers gebruik wilt maken dan kun je eventueel na de initiële koppeling de nameservers weer aanpassen en de DNS-records overnemen. Let er wel op dat het zo kan zijn dat deze DNS-records in de toekomst veranderen en wij deze dus bij gebruik van eigen nameservers niet automatisch voor je kunnen aanpassen.

In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je je domeinnaam aan STACK koppelt.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.