Dit artikel is gebaseerd op ons huidige controlepaneel en oude webhostingplatform. Gebruik je een nieuw webhostingpakket, en beheer je jouw webhostingpakket dus in het nieuwe controlepaneel? Bezoek dan de deze versie van dit Knowledge Base artikel.
Bij al onze webhostingpakketten wordt standaard PHP geleverd, een scripttaal die bedoeld is om op webservers dynamische webpagina's te creëren. Van deze taal bestaan verschillende versies, waarbij het bij TransIP mogelijk is om tussen verschillende versies te schakelen.
De PHP-versie van je webhostingpakket is van invloed op de snelheid en veiligheid van je website. Des te nieuwer de PHP-versie, des te veiliger (en vaak ook sneller) deze is.
Let op: Op dit moment ondersteunen wij de PHP-versies 8.0 en 8.1.
Webhostingpakketten die nieuw worden besteld en geactiveerd maken standaard gebruik van PHP 8.1.
PHP-versie wijzigen
Je kunt op ieder gewenst moment de PHP-versie van je webhostingpakket wijzigen naar een andere beschikbare versie. Ga hiervoor binnen het controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting' en selecteer in de linkerkolom het betreffende domein (niet aanvinken).
Klik nu naast jouw domeinnaam op 'Beheren' en daarna op 'PHP-opties'.
Selecteer nu de gewenste PHP-versie in het dropdown-menu en klik op 'Wijzigen'. Het duurt ongeveer 15 minuten voordat de wijziging actief is.
Fouten weergeven
Op dezelfde pagina zie je ook de optie 'Fouten weergeven' terug. Door deze optie in te schakelen worden eventuele foutmeldingen direct getoond op je website, wat bij uitstek geschikt is voor het 'debuggen' van je website.
Wil je de foutmeldingen niet zichtbaar maken op je website, hou dan de optie 'Fouten weergegeven' uitgeschakeld. De foutmeldingen van je website (als deze voorkomen) zijn in alle gevallen in te zien via je controlepaneel.
Selecteer hiervoor opnieuw je domeinnaam in 'Domein & Hosting' en klik op 'Jouw website beheren'. Op deze pagina klik je opnieuw op het tandwiel, gevolgd door 'Error Log'.
Ik zie een foutmelding na het wijzigen van de PHP-versie
In dat geval is het mogelijk dat je website, plug-ins (WordPress) of extensies (Joomla!) verouderd zijn en niet direct bruikbaar zijn met PHP 8.0 of 8.1. In het artikel 'Foutmeldingen na het upgraden van de PHP-versie van je webhostingpakket' lees je hoe je dit oplost.
In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je de PHP-versie van je website wijzigt. Daarnaast hebben we aandacht besteed aan het inzien van de eventuele foutmeldingen van je website.
Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.
Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.
Voor techneuten die hier dagelijks mee werken waarschijnlijk volkomen logisch. Er zijn ook nog andere mensen op de wereld, die zijn hier echt niet goed mee geholpen vrees ik.