De EPEL repository installeren in CentOS

De repositories die standaard aanwezig zijn binnen CentOS zijn niet altijd toereikend als je additionele software wilt installeren. Een veelgebruikte repository is de EPEL repository.

Om via het yum commando software uit deze repository te kunnen installeren, dien je expliciet de EPEL repository te activeren. Hieronder vind je de commando's terug die je als root gebruiker via SSH of de console in je controlepaneel kan uitvoeren om de repository te installeren:

CentOS 6

rpm -Uvh https://dl.fedoraproject.org/pub/epel/epel-release-latest-6.noarch.rpm

CentOS 7

yum install -y epel-release

yum repolist