Er zijn phishingmails in omloop die uit naam van TransIP worden verstuurd. Twijfel je over de echtheid van een e-mail van TransIP, klik dan niet op linkjes en neem contact met ons op via je controlepaneel of via support@transip.nl. Lees meer over phishing in onze Knowledge Base: https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/205-wat-is-phishing/
Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

(Oude webhosting) Een eigen website beginnen

Dit artikel is gebaseerd op ons huidige controlepaneel en oude webhostingplatform. Gebruik je een nieuw webhostingpakket, en beheer je jouw webhostingpakket dus in het nieuwe controlepaneel? Bezoek dan de deze versie van dit Knowledge Base artikel.

Bij TransIP start je eenvoudig met het bouwen van een eigen website. Om een website te beginnen heb je allereerst een domeinnaam met hierop een webhostingpakket nodig.

De domeinnaam is de naam van je website die je bezoekers intypen in de adresbalk van hun browser.

Tip: lees ons blogartikel over naamgenerators voor het verzinnen van een originele domeinnaam of bedrijfsnaam.

Op de webhosting plaats je de inhoud van je website, zoals de afbeeldingen, tekst en code.

In dit artikel leggen we eerst uit hoe je jouw eigen domeinnaam registreert. Vervolgens vertellen we je hoe je hier een webhostingpakket op plaatst. Tot slot geven we aan hoe je een eigen website kunt beginnen.

Naast het bouwen van je eigen website, biedt een webhostingpakket ook de mogelijkheid om e-mailadressen aan te maken. In het artikel 'Ik wil een nieuw e-mailadres aanmaken' lees je hier meer over.


Kies een domeinnaam

Zoals eerder vermeld, heb je een domeinnaam nodig om je website hierop bereikbaar te maken.

Ik heb nog geen domeinnaam

Stap 1

Bezoek onze homepage en voer in de domeinchecker de domeinnaam van jouw keuze in. Klik op 'Check' om te zien of deze domeinnaam nog beschikbaar is. Als dat het geval is, klik je op 'Kiezen'.

Is je gekozen domeinnaam bezet? Kies dan een andere domeinnaam uit en check deze opnieuw.

Leg je domeinnaam vastStap 2

Op de volgende pagina krijg je direct de optie om een webhostingpakket bij je domeinnaam af te nemen. Standaard is het webhostingpakket Pro geselecteerd. Klik op 'Bekijk alle webhostingopties' om de andere webhostingpakketten weer te geven.

Maak een keuze uit één van de webhostingpakketten en klik op 'Kiezen' om verder te gaan.

Kies nu je webhostingpakket uitStap 3

Je ziet nu een overzicht van jouw gekozen producten en de gekozen betaalmethode terug. Klik op het potloodje om de betaalmethode van je account te wijzigen. Zodra je zover bent, klik je op 'Bestelling afrekenen'.

Rond nu de bestelling af

Je bestelling wordt nu afgerekend en een bevestiging van je bestelling zal in beeld komen. Klik nu op 'Naar mijn controlepaneel'.

Het domein en het webhostingpakket zal nu binnen enkele minuten actief zijn. Ververs de pagina tot het icoon van je webhostingpakket zichtbaar is.

Ga hierna naar 'Begin met je eigen website'.

Mijn domeinnaam staat al bij TransIP

In dat geval hoef je alleen een webhostingpakket bij het domein te bestellen. Heb je al een webhostingpakket? Ga dan direct naar 'Begin met je eigen website'.

Heb je nog geen webhostingpakket? Volg dan de onderstaande stappen.


Stap 1

Ga binnen het controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting' en selecteer in de linkerkolom het betreffende domein (niet aanvinken).

Scrol nu naar 'Extra's bestellen' aan de onderzijde van de pagina. Klik naast 'Snel jouw website online' op 'Bestellen'.

klik naast snel jouw website online op bestellen

Klik nu onder 'Website' op 'Kies'.

Klik onder website op kies

 Stap 2

Voor de meeste domeinextensies is zowel WordPress Hosting als Webhosting nu zichtbaar.

Kies WordPress Hosting of webhosting

  • Kies voor 'WordPress Hosting' om één van onze WordPress Hosting-pakketten uit te kiezen. Op een WordPress Hosting-pakket staat WordPress al voor je geïnstalleerd.
     
  • Wanneer je voor 'Webhosting' kiest, zul je de optie krijgen om één van onze algemene webhostingpakketten af te nemen. Op een webhostingpakket zul je zelf nog WordPress moeten installeren.
    • E-mail Only-pakketten en de Doorstuurservice bevatten geen webruimte en zijn daarom niet geschikt om een website op te plaatsen.

Zodra je een keuze hebt gemaakt tussen een WordPress Hosting of een webhostingpakket, klik je op 'Bestel'.

Zie je direct alleen een overzicht van onze webhostingpakketten? Dan is WordPress Hosting niet beschikbaar voor jouw domeinextensie. Kies in dat geval één van de getoonde webhostingpakketten en klik er onder op 'Bestel'.

Bevestig hierna de bestelling en het webhostingpakket zal binnen enkele minuten actief zijn.

Ga nu naar 'Begin met je eigen website'.

Mijn domeinnaam staat nog niet bij TransIP

Het is alleen mogelijk om een webhostingpakket te gebruiken op een domeinnaam die bij TransIP geregistreerd is. Als je domeinnaam nog niet bij TransIP staat, dan zul je deze eerst naar TransIP moeten verhuizen. Tijdens de verhuizing kies je dan een webhostingpakket uit.


Stap 1

Ga naar onze homepage en voer jouw domeinnaam in op onze domeinchecker. Klik vervolgens op 'Check'.

Vul jouw domeinnaam in op onze domeincheckerStap 2

Naast je domeinnaam zie je de de prijs voor de verhuizing terug en de optie om het domein te verhuizen.

Klik op 'Verhuizen'.

Klik naast je domeinnaam op 'Verhuizen'Stap 3

Klik nu op 'Verder'.

Klik op 'Verder'.Stap 4

Nu zal er gevraagd worden om een verhuiscode in te voeren. Deze vraag je op bij je huidige provider.

Let op: afhankelijk van de domeinextensie kan de verhuisprocedure verschillen. Bekijk het artikel 'Een domeinnaam naar TransIP verhuizen' voor meer informatie over de verhuisprocedure van jouw domeinnaam.

Vul de correcte verhuiscode in

Zodra je de verhuiscode hebt ingevoerd, klik je op 'Ga verder'.Stap 5

Op de volgende pagina krijg je direct de optie om een webhostingpakket bij je domeinnaam af te nemen. Standaard is het meest gekozen webhostingpakket L geselecteerd. Klik op 'Bekijk alle webhostingopties' om de andere webhostingpakketten weer te geven.

Maak een keuze uit de webhostingpakketten en klik op 'Kiezen' om verder te gaan.

Kies een webhostingpakketStap 6

Je ziet nu een overzicht van jouw gekozen producten en de gekozen betaalmethode terug. Klik op het potloodje om de betaalmethode van je account te wijzigen. Zodra je zover bent, klik je op 'Bestelling afrekenen'.

Rond nu de bestelling af

Je bestelling wordt nu afgerekend en een bevestiging van je bestelling zal in beeld komen. Klik nu op 'Naar mijn controlepaneel'. Na het afronden van de bestelling kan het een klein momentje duren voordat deze wordt opgeleverd.Stap 7

Ga nu in het controlepaneel naar 'Domein & Hosting' en klik links op het domein (niet aanvinken). Je ziet dan terug dat de verhuizing van je domeinnaam is aangevraagd en hier een webhostingpakket aan is gekoppeld.

Het webhostingpakket herken je aan het icoon naast de domeinnaam. Zie je jouw pakket nog niet terug, wacht dan enkele minuten en ververs de pagina.

De verhuizing voor je domein is aangevraagd

De verhuizing zal in de meeste gevallen binnen een aantal uren geslaagd zijn. Voor sommige domeinextensies zijn er aanvullende stappen nodig of kan het iets langer duren voordat de verhuizing wordt afgerond. Bekijk het artikel 'Een domeinnaam naar TransIP verhuizen' voor meer informatie over de verhuisprocedure van jouw domeinnaam.

Mocht je vragen hebben over het verhuisproces van jouw specifieke domein, benader dan onze supportafdeling via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

Omdat het webhostingpakket vrijwel direct actief is, kun je alvast beginnen met het plaatsen van je website op onze servers. Ga hiervoor direct naar 'Begin je eigen website'.


Begin met je eigen website

Nu je een webhostingpakket op je domeinnaam bij TransIP hebt afgenomen, heb je de basis om een eigen website te beginnen.

Ik heb ervaring met het bouwen van een website

In dat geval kun je de benodigde bestanden voor je website direct op de webruimte van je webhostingpakket plaatsen. 

Ga hiervoor binnen het controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting' en selecteer in de linkerkolom het betreffende domein (niet aanvinken).

Klik nu naast 'Jouw website' op het tandwiel en daarna op 'SFTP bestandsbeheer'. Hier kun je naar wens de bestanden en mappen van je website binnen de webruimte van je webhostingpakket plaatsen. 

SFTP bestandsbeheer is bij uitstek geschikt om individuele bestanden en mappen te uploaden. Voor het uploaden van grote aantallen bestanden en mappen raden we aan om SFTP-programma's te gebruiken, zoals Filezilla en Cyberduck.

Een webhostingpakket biedt je daarnaast de mogelijkheid om databases aan te maken. Lees hier hoe je databases aanmaakt en beheert met behulp van een webhostingpakket

Ik heb weinig tot geen ervaring met het bouwen van een website

In dat geval raden we je aan om gebruik te maken van een websitemaker. WordPress is hierbij een uitstekende optie. WordPress is een zogenaamd Content Management Systeem (CMS) en is met meer dan 60 miljoen gebruikers wereldwijd de meest gebruikte websitemaker ter wereld.

Als je een WordPress Hosting-pakket hebt uitgekozen, dan kun je direct met een WordPress-website beginnen door je domeinnaam te bezoeken. Als je een algemeen webhostingpakket hebt gekozen, dan kun je met behulp van dit artikel WordPress erop plaatsen.

In beide gevallen is het heel belangrijk om je domeinnaam te bezoeken en daarvandaan WordPress te configureren. Hierna ontvang je van ons een e-mail met instructies om direct met WordPress aan de slag te gaan.

WordPress kenmerkt zich door een zeer gebruiksvriendelijke interface, waardoor je zonder technische kennis eenvoudig je eigen website, blog of webshop kunt maken (zie hier voor een handleiding). Je kunt je website volledig naar eigen wensen inrichten. Hierbij kun je gebruik maken van tal van Wordpress thema's en plug-ins.

Door WordPress te gebruiken, hoef je je in principe niet te bekommeren om je webruimte of je databases. De installatie van WordPress verzorgt dit namelijk voor je.In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je de basis legt voor het bouwen van je eigen website. Wij bieden je alle faciliteiten om je eigen websites op ons shared webhostingplatform te bouwen.

Wij leveren echter geen directe support op het bouwen van websites. Mocht je ergens niet uitkomen bij het bouwen van je website, dan raden wij aan om hier online onderzoek naar te doen.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Pieter de Ruiter Admin 10 augustus 2020 (#4653)

@aeschrijver, Er is geen SSH toegang mogelijk naar een webhostingpakket. Zaken zoals Composer of eigen PHP modules toevoegen is dus niet mogelijk. Ook is geen git aanwezig. Onze webhostingpakketten worden op een shared webhostingomgeving gehost. Je hebt toegang hiertoe via het controlepaneel, FTP en PHPMyAdmin voor bestanden en de databases. Op het pakket kunnen alleen PHP, HTML en JS scripts worden uitgevoerd.

Mocht je een specifiek doel voor ogen hebben kun je het beste contact opnemen via het controlepaneel, hierop kunnen we nakijken of wat je wil mogelijk is via onze webhostingpakketten.

0
aeschrijver 8 augustus 2020 (#4651)

Ik kan nergens een beschrijving vinden wat er beschikbaar is op de Webhostingpakketten. Welke PHP modules zijn toegevoegd? Kan Composer gebruikt worden? Is git geinstalleerd? Etcetera.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op