Dit artikel is gebaseerd op ons huidige controlepaneel en oude webhostingplatform. Gebruik je een nieuw webhostingpakket, en beheer je jouw webhostingpakket dus in het nieuwe controlepaneel? Bezoek dan de deze versie van dit Knowledge Base artikel.
Bij TransIP start je eenvoudig met het bouwen van een eigen website. Om een website te beginnen heb je allereerst een domeinnaam met hierop een webhostingpakket nodig.
De domeinnaam is de naam van je website die je bezoekers intypen in de adresbalk van hun browser.
Tip: lees ons blogartikel over naamgenerators voor het verzinnen van een originele domeinnaam of bedrijfsnaam.
Op de webhosting plaats je de inhoud van je website, zoals de afbeeldingen, tekst en code.
In dit artikel leggen we eerst uit hoe je jouw eigen domeinnaam registreert. Vervolgens vertellen we je hoe je hier een webhostingpakket op plaatst. Tot slot geven we aan hoe je een eigen website kunt beginnen.
Naast het bouwen van je eigen website, biedt een webhostingpakket ook de mogelijkheid om e-mailadressen aan te maken. In het artikel 'Ik wil een nieuw e-mailadres aanmaken' lees je hier meer over.
Kies een domeinnaam
Zoals eerder vermeld, heb je een domeinnaam nodig om je website hierop bereikbaar te maken.
Begin met je eigen website
Nu je een webhostingpakket op je domeinnaam bij TransIP hebt afgenomen, heb je de basis om een eigen website te beginnen.
In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je de basis legt voor het bouwen van je eigen website. Wij bieden je alle faciliteiten om je eigen websites op ons shared webhostingplatform te bouwen.
Wij leveren echter geen directe support op het bouwen van websites. Mocht je ergens niet uitkomen bij het bouwen van je website, dan raden wij aan om hier online onderzoek naar te doen.
Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.
Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.
@aeschrijver, Er is geen SSH toegang mogelijk naar een webhostingpakket. Zaken zoals Composer of eigen PHP modules toevoegen is dus niet mogelijk. Ook is geen git aanwezig. Onze webhostingpakketten worden op een shared webhostingomgeving gehost. Je hebt toegang hiertoe via het controlepaneel, FTP en PHPMyAdmin voor bestanden en de databases. Op het pakket kunnen alleen PHP, HTML en JS scripts worden uitgevoerd.
Mocht je een specifiek doel voor ogen hebben kun je het beste contact opnemen via het controlepaneel, hierop kunnen we nakijken of wat je wil mogelijk is via onze webhostingpakketten.