Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Browser toont "Geen console beschikbaar" in het controlepaneel

Met behulp van de console kun je verbinding maken met je VPS om zodoende toegang tot de server te verkrijgen. De console is echter alleen beschikbaar wanneer je een horizontale resolutie gebruikt waarbij er meer dan 992px voor de embedded console beschikbaar zijn. Mocht de resolutie kleiner worden, dan zal er de melding verschijnen "Geen console beschikbaar". Dit kan dus gebeuren wanneer je meerdere vensters naast elkaar plaatst of wanneer je bijvoorbeeld 'inzoomt' in je browser.

Geen VPS console beschikbaar

Deze melding is ook standaard zichtbaar op mobiele devices. Dit omdat de NoVNC console die wij momenteel gebruiken een fysiek toetsenbord nodig heeft en niet overweg kan met een 'onscreen' toetsenbord zoals op je tablet of smartphone beschikbaar is. Dit is dus ongeacht de resolutie, veel mobiele apparaten bezitten inmiddels een resolutie groot genoeg om gebruik te kunnen maken van de console.

Wellicht dat in een toekomstige release van NoVNC de problemen met mobiele devices opgelost kunnen worden, maar om dit moment zul je van een externe verbinding gebruik moeten maken. Voor veel mobiele OS-en zijn tegenwoordig programma's met SSH of RDP mogelijkheden beschikbaar.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Matthijs van Beek Admin 2 april 2021 (#5553)

@martijntje,

Zou je hierover een bericht kunnen sturen naar onze supportafdeling met daarin de versie van Firefox en Chromium die je gebruikt, evenals je OS en de versie daarvan zodat we kunnen kijken of wij het kunnen reproduceren?

Ik kon in een up-to-date Firefox browser met Windows 10 het nog niet reproduceren.

0
martijntje 1 april 2021 (#5548)

Ik krijg deze melding ook op een normale laptop. Geprobeerd in verschillende browsers, zoals Firefox en Chromium.

2
jason8100 11 november 2019 (#3763)

Jammer! Voorheen kon ik alsnog de console openen op mijn mobiel in desktop modus. Toetsenbord werkte toen ook gewoon, laat liever een melding zien dat de console op mobiele apparaten niet wordt ondersteund en dat het wordt aangeboden 'as is'.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op