Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Het verifiëren van mijn e-mailadres na registratie van een generiek Top Level Domein (gTLD)

In overeenstemming met de regelgeving van ICANN, de overkoepelende organisatie voor gTLD's (generic top level domains), is het van belang dat jouw e-mailadres eenmalig geverifieerd wordt. Dit is vereist voor extensies zoals .com, .org, .net en .info.

E-mail verificatie is van toepassing:
  • Wanneer je een gTLD domeinnaam registreert met een e-mailadres wat nog niet is geverifieerd.
  • Als bij een contactwijziging van de houdergegevens een nieuw e-mailadres wordt gebruikt.

Hoe verifieer ik mijn e-mailadres?

  • Je ontvangt een e-mail van support@transip.nl op het e-mailadres van jouw domeinnaam.
  • Klik op de verificatie-link in deze e-mail. Je wordt automatisch naar onze pagina geleidt.
  • Je e-mailadres is nu geverifieerd! Bij een volgende domeinregistratie met dit e-mailadres hoef je niet opnieuw te valideren.
  • Het e-mailadres dat wij hiervoor gebruiken kan je gemakkelijk terugvinden in je controlepaneel. Klik hiervoor op jouw domeinnaam en vervolgens op "Gegevens beheren". Het e-mailadres staat onder het kopje "houdergegevens".
  • Het kan voorkomen dat de verificatie e-mail in je spam box beland. Je kan de e-mail eenvoudig terugzoeken op het onderwerp ‘’E-mail verificatie’’.

Let op: e-mail verificatie is vereist binnen 15 dagen.

Het verifiëren van je e-mailadres is zeer belangrijk, aangezien ICANN zonder validatie verplicht is het domein te schorsen. Jouw domeinnaam wordt dan tijdelijk onbereikbaar. Dit wordt in de WHOIS gegevens aangegeven met de status clienthold.

We sturen in totaal 3 reminders om je e-mailadres te verifiëren: direct na registratie en na 10 en 14 dagen. Zodra je jouw e-mailadres valideert met de toegezonden verificatie-link, zal het domein binnen enkele uren weer bereikbaar worden.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Matthijs van Beek Admin 19 juni 2018 (#1440)

@tweeha

Dit was inderdaad een gevolg van het registreren van domeinen met een door de ICANN beheerde extensie (.com .org .net etc) omdat de WHOIS openbaar inzichtelijk was. Uiteraard is dat zeer tegen de regels van de ICANN.

Gelukkig heeft de AVG/GDPR ervoor gezorgd dat die informatie niet langer inzichtelijk is. Wij hopen dan ook dat dit ook ervoor zorgt dat mensen die een nieuw (ICANN) domein registreren niet langer spam ontvangen.

0
tweeha 16 juni 2018 (#1425)

Als je voor een .com adres een e-mail registreert wordt je bedolven onder de spam. Wees dus voorzichtig welk adres je gebruikt.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op