Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Het maken van back-ups van Big Storage

Big Storage maakt standaard geen automatische back-ups zoals bij de VPS zelf het geval is. Wanneer je Big Storage hebt besteld, kun je kiezen voor off-site backups door onder BladeVPS > Big Storage te klikken op de switch onder Offsite Back-up. Er worden vervolgens automatisch iedere 4 uur back-ups gemaakt in een andere availability zone dan waarin de dienst actief is.

  • De eerste back-up is bij een nieuwe Big Storage na ongeveer 4 uur beschikbaar. Bij een bestaande Big Storage waar later back-ups voor worden afgenomen, hangt het af van de hoeveelheid data wanneer de eerste back-up beschikbaar is.
     
  • Er worden negen back-ups van de Big Storage gemaakt voor een maximale retentie van 36 uur. Het terugplaatsen van een back-up kan afhankelijk van de omvang van je Big Storage enkele uren (of langer) duren.

Back-ups Terugplaatsen

Het terugzetten van een back-up van je Big Storage doe je als volgt:

 

Stap 1

Log in op je controlepaneel en ga naar 'BladeVPS'.


 

Stap 2

Klik op de naam van de VPS waaraan de Big Storage gekoppeld is.


 

Stap 3

Onder de VPS-console klik je op het tandwiel achter 'Big Storage X TB'.


 

Stap 4

Klik op 'Back-up Overzicht achter 'Offsite Back-up'.


 

Stap 5

Klik op 'Terugzetten' achter de back-up die je terug wil plaatsen.

De offsite back-ups worden gemaakt in een andere availability zone dan waar je Big Storage zelf staat. Staat je Big Storage in AMS0? Dan komen offsite back-ups in RTM0.


 

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
arjenz 30 maart 2022 (#7820)

Is die status van de restore al eens iets geworden? Ik heb nu geen idee waar ik op zit te wachten, of het klaar danwel of er misschien iets fout is gegaan bij het terugzetten van Big Storage

0
Matthijs van Beek Admin 19 juni 2020 (#4508)

@clouddiskspace, Er wordt in de posts hieronder over verschillende zaken gesproken. Op welke feature doel je precies?

0
clouddiskspace 18 juni 2020 (#4506)

@Matthijs van Beek, Is dit al opgepakt?

0
Matthijs van Beek Admin 11 februari 2020 (#4071)

@kraaitje,

Een snapshot geldt enkel voor je VPS. Voor een Big Storage bieden wij wel de off-site back-up optie die in dit artikel omschreven wordt. Je zou eventueel daarvoor een feature request kunnen indienen via 'contact' -> 'Stuur jouw idee in'.

0
kraaitje 10 februari 2020 (#4063)

Wordt big storage ook meegenomen bij het maken van een snapshot?

0
Matthijs van Beek Admin 14 januari 2019 (#2497)

@maddogs,

Op dit moment wordt de status van het restoren van je Big Storage back-up helaas niet weergegeven. Wij realiseren ons dat dit vervelend is en dat daar absoluut een oplossing voor moet komen. Wij kunnen echter op dit moment nog geen exactere eta geven dan dat wij dit in 2019 willen oppakken.

0
maddogs 14 januari 2019 (#2494)

Waar kan ik ergens de status vinden van de restore? Ik heb een restore gevraagd maar kan nergens zien hoe ver de restore is.

0
tibistibi 11 december 2017 (#480)

Let op dat bij het terug plaatsen de locatie van je bigstorage verplaatst bijvoorbeeld van vdb naar vdc. je moet dan ook je /etc/fstab aanpassen (sudo nano /etc/fstab). Als je dit niet doet kan je niet mounten. Let op dat bij een herstart de letter weer terug kan gaan naar vdb. Als in je fstab dan nog naar vdc verwezen wordt dan start hij niet op.

om het jezelf makkelijk te maken kan je eerst unmounten (sudo umount /mnt/bigstorage) en dan de backup terug zetten. Mijn ervaring is dat de letter dan gelijk blijft.

0
Matthijs van Beek Admin 24 oktober 2017 (#242)

Er worden standaard geen back-ups gemaakt van Big Storage. De back-up optie is dus vooral bedoeld voor 2 vliegen in 1 klap: het bieden van back-ups voor Big Storage en dat die back-ups off-site plaats vinden.

0
caroga 21 oktober 2017 (#214)

Ik kan niet terugvinden of er standaard al backups worden gemaakt van je big storage en dat deze optie alleen is om het offsite te plaatsen, of dat dit de enige optie is voor backups van je big storage?

0
Matthijs van Beek Admin 6 oktober 2017 (#142)

Dat hangt af van de hoeveelheid data hoe lang het terugzetten van een Big Storage disk duurt. Dit kan bij een volle 2TB enkele uren duren.

0
tinqwise 4 september 2017 (#26)

Hoe lang duurt het terugplaatsen van een back-up?

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op